Vinkkejä sopivien värien valitsemiseen kylpyhuoneessa

Monille ihmisille oikeiden värien valitseminen kylpyhuoneessa voi olla hyvin vaikeaa. Useimpia kylpyhuoneita käytetään 20–30 vuotta, ja niitä remontoidaan harvoin – jos koskaan. Tämän seurauksena helppoja värejä ovat ne, jotka pysyvät suosiossa vuosia. Tärkeää on myös valita kylpyhuoneeseen varusteet, joiden väri sopii hyvin kylpyhuoneeseen. Nämä vinkit auttavat sinua valitsemaan sopivat värit kylpyhuoneeseesi.

Klassinen valkoinen – turvallinen valinta

Villien 1970- ja 1980-lukujen jälkeen valkoisesta tuli ykkösväri kylpyhuoneissa. Valkoinen on edelleen hyvin suosittu, koska se yhdistetään puhtauteen ja laatuun. Valkoiset posliinit, kuten wc-istuimet, pesualtaat ja kylpyammeet, ovat ajattomia, ja ne voidaan yhdistää hyvin mihin tahansa väriin.

Miten voin tuoda kylpyhuoneeseen lisää väriä maalaamatta seiniä?

Värit luovat tunnelmaa ja voivat auttaa tuomaan kodikkuutta kylpyhuoneeseen. Värin lisääminen seiniin, maalaamalla tai laatoittamalla, ei ole ehdottoman välttämätöntä kylpyhuoneen värikkyyden lisäämiseksi. Sisustussuunnittelijatkin lisäävät sen sijaan värikkäitä yksityiskohtia kylpyhuoneeseen eri tarvikkeilla. Tämän etuna seinien työstämiseen verrattuna on, että kylpyhuoneen tarvikkeet voidaan vaihtaa nopeasti ja edullisesti. Näin voi lisätä helposti ripauksen väriä:

  • Tekstiileillä, kuten pyyhkeillä, kylpyhuoneenmatoilla tai suihkuverhoilla
  • Saippua-annostelijoilla, hammasharjamukeilla ja pyyhetangoilla
  • Maljakoilla ja kukkaruukuilla
  • Kuvilla ja veistoksilla
  • Koriste-esineillä, kuten valaisimilla, kynttilöillä tai kynttilänjaloilla
  • Irrallisilla kylpyhuonekalusteilla, kuten rahilla
  • Huuhtelupainikkeilla

Kasvit voivat myös tuoda kylpyhuoneeseen väriä sekä luonnollisen tunnelman. Huomaa kuitenkin, että kaikki kasvit eivät sovellu kylpyhuoneisiin.

Mitkä seinävärit sopivat kylpyhuoneeseen?

Värit ovat avainasemassa siinä, kuinka suurelta huone näyttää. Kiinnitä siis huomiota tilan kokoon valitessasi seinien väriä. Kirkkaat ja voimakkaat värit saavat huoneen näyttämään pienemmältä, kun taas pastellisävyillä on päinvastainen vaikutus.

Kylpyhuoneiden seinillä näkee usein beigejä, vaaleanharmaita tai puuterin sävyjä. Neutraalit seinävärit näyttävät nykyaikaisilta ja tekevät vaikutuksen ajattomalla kauneudellaan. Lisäksi ne antavat valkoisille pesualtaille ja wc-istuimille erityisen tyylikkään ilmeen.

pastellin sävyt
  • Hiekan sävyt antavat yleensä lämpimän tunteen, sillä hiekan ja ihon väriset sävyt harmonisoivat kehoa ja sielua sekä luovat näkyvän rauhan ja rauhallisuuden tunteen.
  • Harmaan sävyt: Harmaata käytettäessä on otettava huomioon monenlaisia vivahteita. Lisäämällä hieman ruskeaa syntyy lämmin harmaa. Harmaa näyttää puolestaan viileältä, kun lisätään hieman sinistä. Harmaaseen kylpyhuoneeseen sopivat erityisesti punaiset, keltaiset tai turkoosit tarvikkeet.
  • Pastellin sävyt: Vaaleansininen, vaaleanpunainen tai minttu tuo huoneeseen tunteen keveydestä ja hyvinvoinnista. Yhdessä valkoisen kanssa pastellivärit antavat ystävällisen vaikutelman ja saavat myös pienet kylpyhuoneet näyttämään suuremmilta.

Vinkki: Valitsitpa minkä värin tahansa, testaa väriä aina ennen pysyvää muutosta. Helppo tapa on laittaa näyte useista väreistä vierekkäin suoraan seinälle tai esimerkiksi maalata testikuvio puulle tai tukevalle paperille. Muista katsoa tuloksia eri vuorokaudenaikoina, sillä valolla ja ympäristöllä (esimerkiksi laattojen, kylpyhuonekalusteiden tai katon värillä) voi olla merkittävä vaikutus värin ulkonäköön. Maalaukseen suosittelemme käyttämään erityisesti kylpyhuoneisiin suunniteltua maalia. Tämä helpottaa myös myöhemmin seinien puhdistusta ja estää homeen muodostumisen.

Päätelmät

Suosittelemme saniteettilaitteita ja kylpyhuoneposliineja klassisissa väreissä yhdistettynä hillittyihin, lämpimiin seinäväreihin. Muista, että vähemmän on enemmän. Kylpyhuone näyttää rauhalliselta ja siistiltä, kun ei käytetä liian monia värejä. Koristeet ja kylpyhuoneen tarvikkeet voivat luoda värikkään ja modernin ilmeen, ja ne voidaan vaihtaa edullisesti ja pienellä vaivalla.

pastellin sävyt kylpyhuoneessa

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet toimivalla muotoilulla

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirje jo tänään

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme täältä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone