Tietosuojalauseke ja tietosuojaa koskevia huomautuksia asiakkaille, toimittajille ja muille liikekumppaneille

1. Soveltamisala

1.1 Henkilötietojesi suojaus on meille tärkeää. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on antaa Geberit-verkkopalveluiden, etenkin Geberit-verkkosivuston (-sivustojen) (www.geberit.fi) käyttäjille sekä asiakkaille, toimittajille ja muille liikekumppaneille tietoa siitä, kuinka Geberit-yritykset EU:ssa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä ja Norjassa käsittelevät henkilötietoja. Tästä syystä kaikki seuraavassa esitetyt tiedot eivät välttämättä koske sinua.

1.2 Tässä tietosuojaselosteessa henkilötiedoiksi katsotaan kaikki sinuun henkilökohtaisesti liittyvät ja yhdistettävissä olevat tiedot, kuten nimesi, osoitteesi tai sähköpostiosoitteesi.

2. Rekisterinpitäjä

2.1 Vierailemasi Geberit-verkkosivuston ylläpitäjä ja siten myös rekisterinpitäjä on verkkosivuston julkaisutiedoissa ilmoitettu Geberit-yritys.

2.2 Muussa tapauksessa henkilötietojesi käsittelystä vastaava on Geberit Oy, Lumijälki 2, FI-01740 Vantaa, sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@geberit.com.

3. Tietosuojavastaava

Saat yhteyden tietosuojaosastoomme, mukaan lukien tietosuojavastaavaamme, osoitteella dataprotection@geberit.comtai lisäämällä postiosoitteeseemme merkinnän ”Tietosuoja”.

Käytä tietosuojavastaavamme kanssa vain luottamuksellisia yhteyksiä seuraavilla yhteystiedoilla:
MAGELLAN Rechtsanwälte, Brienner Straße 11, 80333 München
Sähköposti: dataprotection_geberit@magellan-rechtsanwaelte.de

4. Automaattinen tietojen keräys ja käsittely Geberit-verkkosivustoilla

Verkkosivustoillamme käytetään seuraavassa kuvattuja tekniikoita ja työkaluja. Jos et halua niitä käytettävän, ilmoitamme jokaisen kyseisen työkalun kohdalla eri mahdollisuudet ja asetukset, joilla voit estää niiden käytön.

4.1 Palvelimen lokitiedostot

4.1.1 Kuten kaikilla verkkosivustoilla, palvelimemme kerää automaattisesti ja tilapäisesti palvelimen lokitiedostoihin selaimen välittämät tiedot, mikäli et ole poistanut tätä ominaisuutta käytöstä. Keräämme verkkosivustollamme vierailun yhteydessä seuraavat tiedot, jotka ovat meille teknisesti välttämättömiä verkkosivustomme esittämisen sekä sivustomme vakauden ja turvallisuuden varmistamiseksi:

  • pyynnön tekevän tietokoneen IP-osoite
  • asiakkaan tiedostopyyntö
  • http-vastauskoodi
  • internetsivu, jolta vierailet sivustollamme (viittaava URL)
  • palvelinpyynnön kellonaika
  • selaintyyppi ja -versio
  • pyynnön tekevän tietokoneen käyttöjärjestelmä.

4.1.2 Näitä palvelimen lokitiedostojen tietoja ei analysoida henkilökohtaisesti. Jos edellä mainitut tiedot sisältävät henkilötietoja (erityisesti IP-osoitteita), keräämisen oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Oikeutettu etumme on tällöin varmistaa verkkosivustojemme asianmukainen toiminta. Jos tarvitset muita tietoja yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavasta edunvertailusta, ota meihin yhteyttä käyttämällä kohdassa 2 ilmoitettuja yhteystietoja. Henkilötietojesi väliaikainen tallentaminen on meille välttämätöntä, jotta verkkosivusto voidaan näyttää tietokoneellasi. Tätä varten henkilötietojasi on säilytettävä istunnon ajan. Henkilötietosi tallennetaan lokitiedostoihin verkkosivuston toimivuuden varmistamiseksi. Lisäksi käytämme henkilötietojasi tietoteknisten järjestelmiemme turvallisuuden varmistamiseksi. Henkilötietojasi ei käsitellä millään muulla tavalla. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Jos henkilötietojasi kerätään verkkosivuston käytön mahdollistamiseksi, se tapahtuu heti, kun poistut verkkosivustolta. Jos henkilötietosi tallennetaan lokitiedostoihin, nämä poistetaan viimeistään 14 päivän kuluttua. Jos tietoja säilytetään tätä pitempään, ne anonymisoidaan, jotta tunnistaminen ei ole enää mahdollista.

4.2 Käytettävyyden parantaminen, verkkosivustojen optimointi, käyttäjien käyttäytymisen analysointi ja personoitujen mainosten näyttäminen

4.2.1 Oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle evästeiden ja vastaavien tekniikoiden, kuten pikselien, tunnisteiden, verkkojäljitteiden, selaimen sormenjälkien ottamisen yms. tekniikoiden (seurantaevästeiden), käytön yhteydessä tarkoituksena mukavuuden parantaminen, verkkosivuston optimointi, käyttäjien käyttäytymisanalyysi ja räätälöidyn mainonnan näyttäminen käyttäjän sopimuksen perustietoihin ja ostohistoriaan yhdistämisen jälkeen on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti.

4.2.2 Henkilötietojesi käsittely antaa meille mahdollisuuden optimoida verkkosivustomme helppokäyttöisyys ja edistää tavaroiden ja palvelujen myyntiä.

4.2.3 Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.2.4 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme käytetyistä mainosevästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/ Voit peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa seurantaevästeiden käytön yhteydessä milloin tahansa toimimalla seuraavasti:

(1) Suostumusasetusten muuttaminen verkkosivustollamme

Verkkosivustollamme voit peruuttaa helposti suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn seurantaevästeiden käytön yhteydessä. Tätä varten voit avata evästebannerin uudelleen verkkosivustomme alatunnisteessa olevan linkin (”Muuta evästeasetuksia”) kautta.

Jos peruutat suostumuksesi, tietokoneellesi asetetaan toinen eväste, joka ilmoittaa meille, ettemme käytä seurantaevästeitä. Jos poistat vastaavan evästeen, sinua pyydetään antamaan suostumusilmoitus seuraavalla kerralla, kun vierailet verkkosivustollamme.

(2) Selaimesi asetusten muuttaminen

Vaihtoehtoisesti voit yleisesti poistaa evästeet käytöstä tai rajoittaa niiden lähettämistä muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit poistaa jo tallennettuja evästeitä milloin tahansa. Tämä voi tapahtua myös automaattisesti. Jos teknisesti välttämättömät evästeet poistetaan käytöstä verkkosivustollamme, kaikkia verkkosivuston toimintoja ei mahdollisesti voida käyttää niiden täydessä laajuudessa.

(3) Google Analytics -erikoistapaus

Jos et halua, että Google Analytics käsittelee henkilötietojasi, voit myös asentaa selaimen lisäosan poistamaan Google Analytics käytöstä. Tämä lisäosa ohjaa verkkosivustoilla toimivaa Google Analytics JavaScriptia (ga.js, analytics.js ja dc.js) estäen tietojen lähettämisen Google Analyticsille.

Jos haluat poistaa Google Analyticsin käytöstä, siirry alla olevalle sivulle ja asenna lisäosa poistaaksesi Google Analyticsin käytöstä selaimessasi. Löydät tarkat tiedot lisäosan asentamisesta ja poistamisesta selaimesi vastaavista ohjeista.

Selaimen ja käyttöjärjestelmän päivitykset voivat johtaa siihen, että käytöstä poistamisen lisäosa ei enää toimi tarkoitetulla tavalla. Lisätietoja Chromen lisäosien hallinnasta on seuraavilla sivuilla. Jos et käytä Chromea, voit selvittää suoraan selaimesi valmistajalta, toimivatko lisäosat oikein käyttämässäsi selainversiossa.

Internet Explorerin uusimmat versiot lataavat ajoittain lisäosan Google Analyticsin poistamiseksi käytöstä, kun henkilötiedot on jo lähetetty Google Analyticsille. Jos käytät Internet Exploreria, lisäosa asentaa tästä syystä evästeitä tietokoneellesi. Nämä evästeet varmistavat, että kaikki kerätyt tiedot poistetaan välittömästi tiedot keränneeltä palvelimelta. Varmista, että kolmannen osapuolen evästeitä ei ole poistettu käytöstä Internet Explorerissa. Jos poistat evästeesi, lisäosa nollaa nämä evästeet nopeasti sen varmistamiseksi, että Google Analytics -selaimen lisäosa toimii edelleen rajoituksetta.

Selaimen lisäosa Google Analyticsin poistamiseksi käytöstä ei estä henkilötietojen lähettämistä verkkosivustolle tai muille seurantapalveluille.

Tarkempia tietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta on osoitteessa

http://www.google.com/analytics/terms/de.html ja

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

IP-osoitteen anonymisointi on aktivoitu myös verkkosivustollamme.

Jos haluat poistaa Google Analyticsin käytöstä, siirry alla olevalle sivulle ja asenna lisäosa poistaaksesi Google Analyticsin käytöstä selaimessasi. Löydät tarkat tiedot lisäosan asentamisesta ja poistamisesta selaimesi vastaavista ohjeista.

4.3 Google Adwords

4.3.1 Käytämme Google Adwords -mainontaa (sis. Google Adwords -uudelleenmarkkinoinnin) tiedottaaksemme mainosvälineiden (niin kutsuttujen Google Adwords -sanojen) avulla houkuttelevista tarjouksistamme ulkoisilla verkkosivustoilla. Voimme määrittää mainoskampanjoiden tietojen perusteella kuinka onnistuneita yksittäiset mainontatoimet ovat. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavan mainoksen, muokataksemme verkkosivustoamme sinulle mielenkiintoisemmaksi ja voidaksemme laskea mainoskustannukset oikein.

4.3.2 Google toimittaa nämä mainosvälineet niin kutsutun Ad Server -palvelimen kautta. Käytämme tähän Ad Server -evästeitä, joiden avulla voidaan mitata tiettyjä onnistumisparametreja, kuten mainosten näyttöä tai käyttäjien napsautusten määrää. Jos tulet verkkosivustollemme Google-mainoksen kautta, Google Adwords asettaa tietokoneellesi evästeen. Näiden evästeiden voimassaolo päättyy yleensä 90 vuorokauden kuluttua, eikä niiden tarkoituksena ole henkilökohtainen tunnistus. Tähän evästeeseen tallennetaan yleensä analysointiarvoina Unique Cookie -tunnus, mainosnäyttöjen määrä sijaintia kohti (Frequency), viimeinen näyttö (tarpeellinen Post View -konversioiden vuoksi) sekä estotiedot (merkintä, että käyttäjä ei halua enää saada mainoksia).

4.3.3 Näiden evästeiden avulla Google pystyy tunnistamaan internetselaimesi uudelleen. Jos käyttäjä vierailee Adwords-asiakkaan verkkosivuston tietyillä sivuilla ja hänen tietokoneelleen tallennetun evästeen voimassaoloaika ei ole vielä päättynyt, Google ja asiakas voivat tunnistaa, että käyttäjä on napsauttanut mainosta ja hänet on ohjattu edelleen tälle sivulle. Jokaiselle Adwords-asiakkaalle osoitetaan eri eväste. Näin evästeitä voidaan seurata Adwords-asiakkaiden verkkosivuston kautta. Me itse emme kerää ja käsittele mainittujen mainontatoimien yhteydessä henkilötietoja. Saamme Googlelta ainoastaan tilastolliset analyysit. Näiden analyysien avulla pystymme tunnistamaan, mitkä käytetyt mainontatoimet ovat olleet erityisen tehokkaita. Muita tietoja mainosvälineiden käytöstä emme saa, erityisesti emme voi tunnistaa käyttäjää näiden tietojen perusteella.

4.3.4 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Google Adwords -tarjouksen käytön yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Pääsääntöisesti mainitut evästeet poistetaan 90 päivän jälkeen.

4.3.5 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme Google Adwords -palvelun yhteydessä käytetyistä mainosevästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa Google Adwordsin yhteydessä avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

4.4 DoubleClick by Google

4.4.1 Verkkosivustoillamme käytetään Googlen DoubleClick-työkalua. DoubleClick käyttää evästeitä näyttääkseen käyttäjälle olennaisia mainoksia, parantaakseen kampanjan tehokkuutta koskevia raportteja tai, jos toiminto Frequency Capping on aktivoitu, estääkseen samojen mainosten näyttämisen käyttäjälle useita kertoja. Google määrittää evästetunnuksen avulla, mitkä mainokset näytetään missäkin selaimessa, ja voi näin estää niiden näyttämisen useaan kertaan. Lisäksi DoubleClick voi laatia evästetunnusten avulla niin kutsuttuja konversioita, jotka liittyvät mainospyyntöihin. Näin on esimerkiksi silloin, kun käyttäjä näkee DoubleClick-ilmoituksen ja hakee myöhemmin samalla selaimella mainostajan verkkosivuston ja ostaa sieltä jotain. Googlen mukaan DoubleClick-evästeet eivät sisällä henkilötietoja.

4.4.2 Käytettyjen Googlen työkalujen Adwords ja DoubleClick takia selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen palvelimeen. Emme voi vaikuttaa niiden tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka Google kerää käyttämällä tätä työkalua. Ilmoitamme sinulle tästä syystä seuraavat käytettävissämme olevat tiedot: DoubleClick-liitännän kautta Google saa tiedon, että olet avannut internetsivustomme vastaavan osan tai napsauttanut mainostamme. Jos olet rekisteröitynyt johonkin Googlen palveluun, Google voi kohdentaa vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että Google saa IP-osoitteesi ja tallentaa sen.

4.4.3 Lisätietoja Googlen DoubleClick -työkalusta on osoitteessa https://www.doubleclickbygoogle.com/ ja Googlen tietosuojasta yleensä osoitteessa https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=de.

4.4.4 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste DoubleClick By Google -käytön yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.4.5 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme Google DoubleClick -palvelun yhteydessä käytetyistä mainosevästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist

Voit estää osallistumisen Google Adwordsiin ja DoubleClickiin monin tavoin: Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa Google DoubleClickin yhteydessä avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

  • Selaimesi vastaavan asetuksen avulla: kolmansien osapuolien evästeiden estäminen johtaa erityisesti siihen, ettet saa mitään kolmansien palveluntarjoajien mainoksia.
  • Poistamalla käytöstä konversioseurannan evästeet määrittelemällä selaimesi asetukset siten, että selaimesi estää verkkotunnuksen https://adwords.google.com/home/ sisällön, https://adssettings.google.com, jolloin nämä asetukset poistetaan, kun poistat evästeet.
  • Poistamalla käytöstä itsesäätelykampanjaan ”About Ads” kuuluvien palveluntarjoajien kiinnostuksen kohteisiin perustuvat ilmoitukset käyttämällä linkkiä http://www.aboutads.info/choices, jolloin nämä asetukset poistetaan, kun poistat evästeet.
  • Poistamalla evästeet käytöstä pysyvästi selaimessa Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome käyttämällä linkkiä http://www.google.com/settings/ads/plugin. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää kaikkia tämän sivuston toimintoja täydessä laajuudessa.


4.5 AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista, Sizmek

4.5.1 Verkkosivustoillamme käytetään lisäksi työkaluja AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista ja Sizmek:

4.5.2 Nämä työkalut käyttävät evästeitä näyttääkseen käyttäjälle olennaisia mainoksia, parantaakseen kampanjan tehokkuutta koskevia raportteja tai estääkseen samojen mainosten näyttämisen käyttäjälle useita kertoja. Työkalut määrittävät evästetunnuksen avulla, mitkä mainokset näytetään missäkin selaimessa, ja voivat näin estää niiden näyttämisen useaan kertaan, jos toiminto Frequency Capping on aktivoitu. Kolmansien palveluntarjoajien mukaan evästeet eivät sisällä henkilötietoja.

4.5.3 Käytettyjen työkalujen takia selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden kyseisen ulkopuolisen palveluntarjoajan palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka kerätään käyttämällä näitä työkaluja. Ilmoitamme sinulle tästä syystä seuraavat käytettävissämme olevat tiedot: Yhdistämisen kautta kolmas palveluntarjoaja saa tiedon, että olet avannut internetsivustomme vastaavan osan tai napsauttanut mainostamme.

4.5.4 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste työkalun käytön yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojesi käsittely antaa meille mahdollisuuden edistää myyntiä myymällä tuotteita tai palveluita. Tässä yhteydessä käytämme evästeitä, jotka kohdentavat sinulle osuvia mainoksia ja parantavat kampanjan tehokkuutta koskevia raportteja. Lisäksi näiden evästeiden käyttö estää sinua näkemästä samoja mainoksia useammin kuin kerran. Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.5.5 Lisätietoja tässä kohdasta mainituista työkaluista on osoitteissa https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de, http://www.themig.com/en-us/privacy.html, https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/, https://www.plista.com/about/privacy/, https://www.sizmek.com/privacy-policy/.

4.5.6 Voit estää osallistumisen palveluihin AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista ja Sizmek eri tavoilla:

4.5.7 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme edellä kuvattujen työkalujen yhteydessä käytetyistä mainosevästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

  • Selainohjelmistosi vastaavan asetuksen avulla: kolmansien osapuolien evästeiden estäminen johtaa erityisesti siihen, ettet saa mitään kolmansien palveluntarjoajien mainoksia.
  • Poistamalla käytöstä konversioseurannan evästeet määrittelemällä selaimesi asetukset siten, että selaimesi estää verkko-osoitteiden www.appnexus.com, www.themig.com, https://site.adform.com, www.plista.com, www.sizmek.comsisällön.
  • Poistamalla käytöstä itsesäätelykampanjaan ”About Ads” kuuluvien palveluntarjoajien kiinnostuksen kohteisiin perustuvat ilmoitukset käyttämällä linkkiä http://www.aboutads.info/choices, jolloin nämä asetukset poistetaan, kun poistat evästeet.
  • Poistamalla evästeet käytöstä pysyvästi selaimessa Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome käyttämällä linkkiä http://www.google.com/settings/ads/plugin. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää verkkosivustomme kaikkia toimintoja.

4.6 Facebookin mukautetut kohderyhmät (Facebook Custom Audiences)

4.6.1 Lisäksi verkkosivustomme käyttävät yrityksen Facebook Inc., osoite 1601 South Carolina Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA, Custom Audiences -uudelleenmarkkinointitoimintoa. Sen avulla verkkosivustojemme käyttäjille voidaan näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, kun he vierailevat Facebookissa (Facebook-mainokset) tai muilla menettelyä käyttävillä verkkosivustoilla. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustojamme sinulle mielenkiintoisemmiksi.

4.6.2 Käytetyn markkinointityökalun perusteella selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Facebookin palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka Facebook kerää käyttämällä tätä työkalua. Ilmoitamme sinulle tästä syystä seuraavat käytettävissämme olevat tiedot: Facebook Custom Audiences -toiminnon kautta Facebook saa tiedon siitä, että olet avannut internetsivustomme vastaavan sivun tai napsauttanut ilmoitustamme. Jos olet rekisteröitynyt johonkin Facebookin palveluun, Facebook voi kohdentaa vierailun käyttäjätiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookin palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että Facebook saa IP-osoitteesi sekä muita tunnistavia tekijöitä ja tallentaa ne.

4.6.3 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Facebook Inc. -yrityksen Custom Audiences -uudelleenmarkkinointitoiminnossa on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojesi käsittely Custom Audiences -uudelleenmarkkinointitoiminnon kautta antaa meille mahdollisuuden edistää myyntiä myymällä tuotteita tai palveluita. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustojamme sinulle mielenkiintoisemmiksi. Työkalu näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia (Facebook-mainokset), kun vierailet Facebookin sosiaalisessa verkostossa tai muilla menettelyä käyttävillä verkkosivustoilla.

4.6.4 Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.6.5 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme Facebook Custom Audiences -toiminnon yhteydessä käytetyistä mainosevästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa Facebook Custom Audiences -toiminnon yhteydessä avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

4.6.6 Voit poistaa Facebook Custom Audiences -toiminnon käytöstä selaimesi vastaavan asetuksen kautta tai sisäänkirjautuneena käyttäjänä osoitteessa https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

4.6.7 Lisätietoja Facebookin suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://www.facebook.com/about/privacy.

4.7 Pinterest-tunniste

4.7.1 Verkkosivustomme käyttää myös Pinterest-tunnisteen konversioseurantaa yritykseltä Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ireland. Sen kautta verkkosivustomme käyttäjille voidaan näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, kun he vierailevat Pinterestissä tai muilla menettelyä käyttävillä verkkosivustoilla. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustoamme sinulle mielenkiintoisemmaksi.

4.7.2 Käytetyn markkinointityökalun perusteella selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Pinterestin palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka Pinterest kerää käyttämällä tätä työkalua. Ilmoitamme sinulle tästä syystä seuraavat käytettävissämme olevat tiedot: Pinterest-tunnistetoiminnon kautta Pinterest saa tiedon siitä, että olet avannut internetsivustomme vastaavan sivun tai napsauttanut ilmoitustamme. Jos olet rekisteröitynyt johonkin Pinterestin palveluun, Pinterest voi kohdentaa vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Pinterestin palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että Pinterest saa IP-osoitteesi sekä muita tunnistavia tekijöitä ja tallentaa ne.

4.7.3 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Pinterest-tunnisteen konversioseurannan yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojesi käsittely Pinterest-tunnisteen konversioseurannan avulla antaa meille mahdollisuuden edistää myyntiä myymällä tuotteita tai palveluita. Käytämme konversioseurantatyökalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustojamme sinulle mielenkiintoisemmiksi. Konversioseurannan kautta verkkosivustojemme käyttäjille voidaan Pinterest-sosiaalisen verkoston tai muiden menettelyä käyttävien verkkosivustojen vierailun yhteydessä näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia. Henkilötietosi poistetaan heti, kun peruutat suostumuksesi tai kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.7.4 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme Pinterest-tunnisteen konversioseurannassa käytetyistä evästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa osana Pinterest-tunnisteen konversioseurantaa avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

4.7.5 Voit poistaa Pinterest-tunnistetoiminnon käytöstä selaimesi vastaavan asetuksen kautta tai sisäänkirjautuneena käyttäjänä osoitteessa https://help.pinterest.com/de/article/personalized-ads-on-pinterest.

4.7.6 Lisätietoja Pinterestin suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy.

4.8 LinkedIn Insight -tunniste

4.8.1 Verkkosivustomme käyttää myös Insight-tunnisteen konversioseurantaa yritykseltä LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ireland. Sen avulla verkkosivustojemme käyttäjille voidaan näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, kun he vierailevat LinkedInissä (LinkedIn-mainokset) tai muilla menettelyä käyttävillä verkkosivustoilla. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustojamme sinulle mielenkiintoisemmiksi.

4.8.2 Käytetyn markkinointityökalun perusteella selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden LinkedInin palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka LinkedIn kerää käyttämällä tätä työkalua. Ilmoitamme sinulle tästä syystä seuraavat käytettävissämme olevat tiedot: LinkedIn Insight -tunnistetoiminnon kautta LinkedIn saa tiedon siitä, että olet avannut internetsivustomme vastaavan sivun tai napsauttanut ilmoitustamme. Jos olet rekisteröitynyt johonkin LinkedInin palveluun, LinkedIn voi kohdentaa vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt LinkedInin palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että LinkedIn saa IP-osoitteesi sekä muita tunnistavia tekijöitä ja tallentaa ne.

4.8.3 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Insight-tunnisteen konversioseurannan yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojesi käsittely antaa meille mahdollisuuden edistää myyntiä myymällä tuotteita tai palveluita. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle sinua kiinnostavia mainoksia ja muokataksemme verkkosivustojamme sinulle mielenkiintoisemmiksi. Työkalun avulla verkkosivustojemme käyttäjille voidaan näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, kun he vierailevat LinkedInin sosiaalisessa verkostossa tai muilla menettelyä käyttävillä verkkosivustoilla (LinkedIn-mainokset).

4.8.4 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme Insight-tunnisteen konversioseurannassa käytetyistä evästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa osana Insight-tunnisteen konversioseurantaa avaamalla evästebannerin uudelleen kotisivumme alatunnisteesta ja muuttamalla asetuksiasi vastaavasti.

4.8.5 Voit poistaa Insight-tunnistetoiminnon käytöstä selaimesi vastaavan asetuksen kautta tai sisäänkirjautuneena käyttäjänä osoitteessahttps://www.linkedin.com/psettings/advertising-data.

4.8.6 Lisätietoja LinkedInin suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_privacy-policy.

4.9 Google Maps ja Google Fonts

4.9.1 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Google Mapsin ja Google Fontsin yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f.

4.9.2 Henkilötietojesi käsittely Google Maps- ja Google Fonts -integraation yhteydessä auttaa sinua löytämään sijaintimme helpommin ja me voimme näyttää fontit yhdenmukaisesti verkkosivustollamme. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita edellä mainittuihin tarkoituksiin. Meidän tapauksessamme näin on 12 kuukauden kuluttua.

4.9.3 Jos et halua henkilötietojesi tallentamista Google Fonts -palveluun, voit määrittää asetukset selaimessasi (esim. asentamalla liitännäisiä tai lisäosia) estääksesi henkilötietojesi välittämisen Googlen palvelimille. Jos selaimesi ei tue Google Fontsia, Google-palvelimia ei käytetä ja verkkosivustomme teksti näkyy järjestelmän vakiofontilla. Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta on osoitteessa: https://developers.google.com/fonts/faqja http://www.google.com/intl/fi-FI/privacy/

4.10 Geberit Aqua Clean -blogi

4.10.1 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Geberit AquaClean kommentti- ja blogitoiminnon yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Henkilötietojesi käsittely osana kommentti- ja blogitoimintoa Geberit AquaClean -blogissamme palvelee avointa ja yksilöllistä viestintää sinun ja meidän välillä. Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme puolustautua kolmannen osapuolen vastuuvelvoitteilta laittomien kommenttien julkaisemisen yhteydessä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Meidän tapauksessamme näin on 10 vuoden kuluttua.

4.10.2 Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä kommentti- ja blogitoiminnon yhteydessä tulevaisuudessa. Poistamme sen perusteella kommentit Geberit AquaClean -blogistamme tai emme julkaise niitä.

4.11 LiveChat

4.11.1 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Geberit Live Chat -toiminnon yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti.

4.11.2 Geberit LiveChat -toiminnon avulla haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden ottaa meihin yhteyttä nopeasti ja helposti sähköisen chat-toiminnon avulla. Jos haluat käyttää tätä mahdollisuutta, henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on tarjota tämä toiminto sinulle. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Näin on yleensä kolme vuotta pyynnön käsittelyn jälkeen.

4.11.3 Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus peruuttaa suostumuksesi Geberit LiveChat -toiminnon käyttöön tulevaisuudessa. Siinä tapauksessa et voi enää käyttää LiveChat-toimintoa. Tällöin kaikki chat-toiminnon aikana tallennetut henkilötiedot poistetaan.

4.12 ChatBot

4.12.1 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste ChatBot-toiminnon yhteydessä on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti.

4.12.2 ChatBot-toiminnon avulla haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä nopeasti ja helposti automaattisen chat-koneen avulla. Jos haluat siitä huolimatta ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja valitset ”Jatka keskustelua” -osion, sinut siirretään ChatBotista suoraan LiveChattiin. Voit myös valita yhteydenoton sähköpostitse tai puhelimitse.

Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Näin on yleensä 90 päivää pyynnön käsittelyn jälkeen.

4.12.3 Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus peruuttaa suostumuksesi ChatBot-toiminnon käyttöön tulevaisuudessa. Siinä tapauksessa et voi enää käyttää ChatBot-toimintoa. Tällöin kaikki chat-toiminnon aikana tallennetut henkilötiedot poistetaan.

4.13 Videokeskus

4.13.1 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste videoittemme käytön yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f.

4.13.2 Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus videokeskuksen tarjonnan yhteydessä on näyttää verkkosivustollamme videosisältöä houkuttelevalla, yhdenmukaisella ja laitteesta riippumattomalla tavalla.

4.13.3 Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Näin on viimeistään sen jälkeen, kun vierailusi verkkosivustollamme on päättynyt.

4.13.4 Videokeskuksen integroimiseksi tarvittavien henkilötietojesi käsittely on ehdottoman välttämätöntä. Näin ollen sinulla ei ole mahdollisuutta vastustaa.

4.14 YouTube

4.14.1 Käytämme YouTube-videoalustaa yritykseltä YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA (jäljempänä YouTube), joka on Google Inc. -yhtiö, varmistaaksemme videosisällön näyttämisen verkkosivustollamme houkuttelevalla, yhdenmukaisella ja laitteesta riippumattomalla tavalla. Teemme tämän laajennetussa tietosuojatilassa. Jos et hyväksy evästettä vieraillessasi verkkosivustolla, YouTube ei kerää tietoja, kun vierailet verkkosivustolla. Tietosi lähetetään YouTubelle (esim. IP-osoite, viitesivu, laitetiedot (selain, laitetyyppi), käytetty video), jos haluat toistaa videon ja hyväksyt evästeen. Seuraamme ja tallennamme itse, mitä YouTube-videoita olet toistanut, jotta voisimme tarjota sinulle räätälöityä palvelua.

4.14.2 Poistamme henkilötietosi heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.14.3 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Ota yhteyttä käyttämällä yllä mainittuja yhteydenottovaihtoehtoja. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

4.14.4 Emme voi vaikuttaa tietojen käsittelyyn YouTubessa. Lisätietoja YouTuben suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://policies.google.com/privacy?hl=de.

4.15 Vimeo

4.15.1 Käytämme Vimeo-videoalustaa, Vimeo Inc.:ltä, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA (jäljempänä Vimeo), varmistaaksemme videosisällön näyttämisen verkkosivustollamme houkuttelevalla, yhdenmukaisella ja laitteesta riippumattomalla tavalla. Jos et hyväksy evästettä vieraillessasi verkkosivustolla, Vimeo ei kerää tietoja, kun vierailet verkkosivustolla. Tietosi lähetetään Vimeolle (esim. IP-osoite, laitetiedot (selain, laitetyyppi), käytetty video), jos haluat toistaa videon ja hyväksyt evästeen. Seuraamme ja tallennamme itse, mitä Vimeo-videoita olet toistanut, jotta voisimme tarjota sinulle räätälöityä palvelua.

4.15.2 Poistamme henkilötietosi heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

4.15.3 Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Ota yhteyttä käyttämällä yllä mainittuja yhteydenottovaihtoehtoja. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

4.15.4 Emme voi vaikuttaa tietojen käsittelyyn Vimeossa. Lisätietoja Vimeon suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://vimeo.com/privacy.

4.16 Teknisesti välttämättömät evästeet

4.16.1 Kohdissa 4.4–4.15 mainittujen evästeiden lisäksi verkkosivustoillamme käytetään muita teknisesti välttämättömiä evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan paikallisesti selaimesi välimuistiin. Käytämme seuraavassa mainittuja evästeitä käyttämiesi palveluiden toimittamiseen tai tarjoamiseen yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti. Joitakin verkkosivustomme toimintoja ei voida tarjota ilman evästeitä. Niitä varten on välttämätöntä, että selaimesi tunnistetaan myös sivulta toiselle siirtymisen jälkeen. Henkilötietojasi ei käsitellä millään muulla tavalla. Oikeutettu etumme tietojenkäsittelyyn on silloin verkkosivun asetusten optimoiminen käyttämääsi päätelaitteeseen sekä käyttöliittymien mukauttaminen. Mikäli tarvitset muita tietoja yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti suoritettavasta edunvertailusta, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla. Verkkosivustoillamme käytetään seuraavan tyyppisiä evästeitä, joiden laajuus ja toimintatapa selostetaan seuraavassa:

  • Tilapäiset evästeet (kohta 4.16.2)
  • Pysyvät evästeet (kohta 4.16.3)

4.16.2 Tilapäiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näitä ovat erityisesti istuntoevästeet. Ne tallentavat niin kutsutun istuntotunnisteen, jonka avulla selaimesi eri pyynnöt voidaan kohdistaa samaan istuntoon. Näin tietokoneesi voidaan tunnistaa, kun palaat verkkosivustollemme. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

4.16.3 Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määrätyn ajan kuluttua, joka vaihtelee evästeen mukaan. Voit poistaa evästeet selaimesi turvallisuusasetuksista milloin tahansa.

4.16.4 Löydät yleiskatsauksen verkkosivustollamme käytetyistä teknisesti välttämättömistä evästeistä osoitteesta https://www.geberit.com/cookielist/. Jos on lupa tehdä niin, evästeet tallennetaan tietokoneellesi ja lähetetään sieltä verkkosivustollemme. Näin sinulla on täysi hallinta evästeiden käytöstä. Voit poistaa käytöstä tai rajoittaa evästeiden lähettämistä muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit poistaa jo tallennettuja evästeitä milloin tahansa. Tämä voi tapahtua myös automaattisesti. Jos evästeet poistetaan käytöstä verkkosivustollamme, kaikkia verkkosivuston toimintoja ei mahdollisesti voida käyttää niiden täydessä laajuudessa.

5 Vapaaehtoisesti annettujen tietojen kerääminen ja käsittely

5.1 Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, jotka on annettu meille vapaaehtoisesti ollessamme vuorovaikutuksessa asiakkaiden, toimittajien ja muiden liikekumppaneiden kanssa (esimerkiksi sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivujen kautta).

Käsittelemme näitä tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

5.1.1 Verkkokuvasto:

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste verkkokuvaston osalta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus verkkokuvaston yhteydessä on täyttää sinun ja meidän välinen sopimuksemme. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Jos henkilötietojasi käsitellään verkkokuvaston yhteydessä, se tapahtuu, kun sopimus on täytetty ja kaikki sopimussuhteesta johtuvat vaatimukset ovat vanhentuneet tai lakisääteisiä säilytysaikoja ei enää ole. Henkilötietojesi käsittely verkkokaupan yhteydessä on ehdottoman välttämätöntä sinun ja meidän välisen sopimuksemme täyttämiseksi. Näin ollen sinulla ei ole mahdollisuutta vastustaa.

5.1.2 Asiakastilin rekisteröinti/uuden Geberit-ID:n luominen

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste asiakastilin luomisen yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Rekisteröityminen tai Geberit-ID:n luominen mahdollistaa erityisesti sopimusten tekemisen ja asiakassuhteiden ylläpitämisen, minkä vuoksi vahvistamme puhelinnumerosi lähettämällä tekstiviestin Geberit-ID:tä luodessasi. Henkilötietojesi käsittely osana rekisteröintiä on siis välttämätöntä sopimuksen täyttämistä tai ennen sopimusta tehtävien toimenpiteiden toteuttamista ja asiakassuhteen menestyksekästä ylläpitämistä varten. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Näin on viimeistään silloin, kun asiakastilisi suljetaan. Sinulla on mahdollisuus peruuttaa asiakastilin rekisteröinti milloin tahansa. Tässä tapauksessa henkilötietosi poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.3 Yhteydenottolomake ja sähköpostiyhteystieto

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste yhteystietojen lähettämisen yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Jos yhteydenoton tarkoituksena on tehdä sopimus, yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b on lisäoikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle. Kun otat yhteyttä, henkilötietojesi käsittely palvelee meitä vain pyyntösi käsittelyssä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Tämä koskee henkilötietoja, jotka lähetetään yhteydenoton yhteydessä, jos pyyntösi on käsitelty ja lakisääteiset säilytysajat eivät estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa yhteydenottoa varten. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu yhteydenoton yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.4 Tekninen puhelinpalvelu

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste teknisen puhelinpalvelun yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Jos yhteydenoton tarkoituksena on sopimuksen tekeminen tai sen täydentävä toteutus, yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b on lisäoikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle. Kun otat yhteyttä teknisen puhelinpalvelun kautta, henkilötietojesi käsittely palvelee meitä vain pyyntösi käsittelyssä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Tämä koskee henkilötietoja, jotka lähetetään yhteydenoton yhteydessä, jos pyyntösi on käsitelty ja lakisääteiset säilytysajat eivät estä poistamista.

Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa yhteydenottoa varten. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu yhteydenoton aikana, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista. Jos otat meihin yhteyttä puhelimitse, puhelinkeskustelut kanssasi voidaan tallentaa yksittäistapauksissa. Näissä tapauksissa sinulle ilmoitetaan asiasta ennen keskustelun alkua. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on silloin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukainen. Jos Euroopan unionin jäsenvaltion oikeusjärjestelmässä ei ole nimenomaista suostumusta, oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f.

5.1.5 Geberit-kylpyhuoneneuvonta asiakkaille

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste kylpyhuoneneuvonnan yhteydessä lähettämiesi yhteystietojen osalta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Jos yhteydenpidon tarkoituksena neuvonnan yhteydessä on aloittaa, tehdä tai toteuttaa sopimus, yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b on lisäoikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle. Henkilötietojesi käsittely tukee pyyntösi käsittelyä sekä mahdollistaa pätevän ja nopean neuvonnan tuotteisiimme liittyen. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Pyyntösi yhteydessä lähetettyjen henkilötietojen osalta tämä pätee, jos pyyntösi on käsitelty ja lakisääteiset säilytysajat eivät estä tietojen poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana haluttua neuvontapalvelua. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu yhteydenoton yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.6 Huolto ja asiakaspalvelu

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste yhteystietojen lähettämiselle huollon ja asiakaspalvelun käytön yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Jos annat meille lisätietoja osana pyyntöäsi, suostumuksesi on täydentävä oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojesi käsittely tukee palvelu- tai asiakaspalvelupyyntösi käsittelyä ja siten kaikkia palvelu- ja asiakaspalvelukyselyjä. Henkilötietojesi käsittely pyyntösi yhteydessä on siis välttämätöntä palvelumme parhaalle mahdolliselle toteuttamiselle. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Pyyntösi yhteydessä lähetettyjen henkilötietojen osalta tämä pätee, jos pyyntösi on käsitelty ja lakisääteiset säilytysajat eivät estä tietojen poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa palvelusi ja/tai asiakaspalvelupyyntösi käsittelyssä. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu asiakaspalvelukysymyksen yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

Jos otat meihin yhteyttä puhelimitse, voi olla, että puhelinkeskustelut kanssasi tallennetaan. Näissä tapauksissa sinulle ilmoitetaan asiasta ennen keskustelun alkua. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on silloin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukainen. Jos Euroopan unionin jäsenvaltion oikeusjärjestelmässä ei ole nimenomaista suostumusta, oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f.

5.1.7 Tilaus- ja latauskeskus

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste tilaus- ja latauskeskuksen osalta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Jos tilaus- ja latauskeskuksen yhteyshenkilö pyrkii tekemään sopimuksen, yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b on lisäoikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle. Henkilötietojesi käsittely tukee tarvitsemiesi asiakirjojen toimittamista tai lähettämistä verkkosivustomme kautta. Henkilötietojesi käsittely Tilaus- ja latauskeskuksen yhteydessä on siis välttämätöntä pyyntösi käsittelemistä tai tarvitsemiesi asiakirjojen lähettämistä varten. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Tämä koskee henkilötietoja, jotka lähetetään tilauspyynnön yhteydessä, jos tilauspyyntösi on käsitelty ja lakisääteiset säilytysajat eivät estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana tilausprosessia. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu tilausprosessin yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.8 Energiamerkintä

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste energiatehokkuusmerkintävaatimuksen yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Jos energiamerkinnän tilauksen yhteyshenkilö pyrkii tekemään sopimuksen, yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b on lisäoikeusperuste henkilötietojesi käsittelylle. Henkilötietojesi käsittely palvelee pyytämäsi energiatehokkuustarran lähettämistä. Henkilötietojesi käsittely on siksi välttämätöntä pyytämäsi lähetyksen käsittelemiseksi ja toimittamiseksi. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Pyyntösi yhteydessä lähetettyjen henkilötietojen kohdalla tämä pätee, kun pyyntösi on käsitelty eivätkä lakisääteiset säilytysajat estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana pyyntöä. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä pyyntöäsi. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu pyynnön yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.9 Suoratoistopalvelut

Kotisivumme tarjoaa mahdollisuuden rekisteröityä digitaalisiin tapahtumiin ja osallistua niihin digitaalisesti (suoratoistopalvelut). Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste osana suoratoistopalveluja, esimerkiksi Geberit-uutistapaamisen yhteydessä, on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Asiaankuuluva rekisteröintiprosessi, mukaan lukien henkilötietojesi käsittely, on välttämätöntä, jotta voit käyttää digitaalista suoratoistopalvelua. Henkilötietojesi käsittely palvelee pyytämäsi suoratoistopalvelun tarjoamista. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Suoratoistopalvelun osana käsiteltävien henkilötietojen osalta näin on, kun vastaava digitaalinen tapahtuma on päättynyt, eivätkä lakisääteiset säilytysajat estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana suoratoistopalvelua. Tässä tapauksessa et kuitenkaan voi enää osallistua haluttuun digitaaliseen tapahtumaan. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu rekisteröinnin tai digitaaliseen suoratoistopalveluun osallistumisen yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.10 Geberit Brandlabor -tapahtuma

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste osana rekisteröintiä, ilmoittautumista ja osallistumista Geberit Brandlabor -tapahtumaan on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Asiaankuuluva rekisteröintiprosessi, mukaan lukien henkilötietojesi käsittely, on välttämätöntä, jotta voit osallistua Geberit Brandlabor -tapahtumaan. Henkilötietojesi käsittely palvelee Geberit Brandlabor -tapahtumaan rekisteröintiä ja sen toteuttamista. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Geberit Brandlabor -tapahtumaan rekisteröintiä ja ilmoittautumista varten vaadittavien henkilötietojen osalta tämä tapahtuu, kun tapahtuma on päättynyt eivätkä lakisääteiset säilytysjaksot estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana Geberit Brandlabor -tapahtumaa. Tällöin et kuitenkaan voi enää osallistua Geberit Brandlabor -tapahtumaan. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu rekisteröinnin tai Geberit Brandlabor -tapahtumaan osallistumisen yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.11 Geberit Pro Planner ja Revit Plug

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste osana saniteettisuunnittelutyökalun asennusta ja käyttöä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on antaa sinulle mahdollisuus käyttää saniteettisuunnittelutyökalua. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Saniteettisuunnittelutyökalun asennusta ja käyttöä varten vaadittavien henkilötietojen osalta tämä tapahtuu, kun saniteettisuunnittelutyökalun asennus on poistettu eivätkä lakisääteiset säilytysjaksot estä poistamista. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana saniteettisuunnittelutyökalun käyttöä. Siinä tapauksessa et kuitenkaan voi enää käyttää saniteettisuunnittelutyökalua. Tällöin kaikki henkilötiedot, jotka on tallennettu saniteettisuunnittelutyökalun asennuksen ja käytön yhteydessä, poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista.

5.1.12 Geberit-postituslista

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste postituslistalle rekisteröityessäsi on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojasi käsitellään postituslistan viestien lähettämiseksi sinulle. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on lähettää postituslistan viestejä, lähettää tietoja, tarjouksia ja tarvittaessa edistää tavaroiden tai palvelujen myyntiä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Henkilötietojasi säilytetään siihen saakka, kunnes olet peruuttanut postituslistamme tilauksen. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi postituslistan viestien vastaanottamiseen tai estää viestien vastaanottamisen postituslistalla olevan tilauksen peruutuslinkin avulla.

5.1.13 Geberit-käyttäjäkirje

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Geberit-käyttäjäkirjeeseen liittyen on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Henkilötietojasi käsitellään Geberit-käyttäjäkirjeen lähettämiseksi sinulle. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on osana Geberit-käyttäjäkirjeen lähetystä lähettää tietoja, tarjouksia ja tarvittaessa edistää tavaroiden tai palvelujen myyntiä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Henkilötietojasi säilytetään siihen saakka, kunnes olet peruuttanut Geberit-uutiskirjeemme tilauksen. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi Geberit-käyttäjäkirjeen vastaanottamiseen tai estää viestien vastaanottamisen käyttäjäkirjeessä olevan tilauksen peruutuslinkin avulla.

5.1.14 Suoramarkkinointi

Oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle suoramarkkinointitoimenpiteiden yhteydessä on joko suostumus, jonka olet antanut yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti, tai laillinen lupa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti tai vastaavan kilpailulainsäädännön määräysten mukaisesti. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on osana suoramarkkinointia lähettää tietoja, tarjouksia ja tarvittaessa edistää tavaroiden tai palvelujen myyntiä. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten niitä on käsitelty. Tämä pätee erityisesti peruutuksen tai vastalauseen vastaanottamiseen liittyen. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tulevaisuutta varten tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä osana suoramarkkinointitoimenpiteitä tulevaisuudessa.

5.1.15 Pelit

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste myynninedistämiseen liittyvien pelien osalta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus pelien yhteydessä on sinun ja meidän välisen sopimuksemme täyttäminen peliin osallistumisesta. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Jos henkilötietojasi käsitellään pelien yhteydessä, se tapahtuu, kun peli on päättynyt. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa osana pelejä. Siinä tapauksessa et voi enää osallistua peliin. Tällöin kaikki pelien yhteydessä tallennetut henkilötiedot poistetaan.

5.1.16 Cashback-kampanjat ja takuun jatkaminen

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste Cashback-kampanjoiden ja takuun jatkamisen osalta on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus Cashback-kampanjoiden ja takuun jatkamisen yhteydessä on sinun ja meidän välisen sopimuksemme täyttäminen. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Jos henkilötietojasi käsitellään Cashback-kampanjoiden ja takuun jatkamisen yhteydessä, se tapahtuu, kun Cashback-kampanja tai takuuaika on päättynyt. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevien Cashback-kampanjoiden tai takuun jatkamisen yhteydessä. Siinä tapauksessa et voi enää osallistua Cashback-kampanjoihin tai hyötyä takuun jatkamisesta. Tällöin kaikki Cashback-kampanjoiden ja takuun jatkamisen aikana tallennetut henkilötiedot poistetaan.

5.1.17 Virtuaalitapahtumat

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste osana virtuaalitapahtuman toteuttamista on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus virtuaalitapahtumien yhteydessä on sinun ja meidän välisen sopimuksemme täyttäminen virtuaalitapahtuman toteuttamisesta. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Jos henkilötietojasi käsitellään virtuaalisten tapahtumien yhteydessä, se tapahtuu, kun virtuaalinen tapahtuma on päättynyt. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevien virtuaalitapahtumien yhteydessä. Siinä tapauksessa et voi enää osallistua virtuaalitapahtumaan. Tällöin kaikki virtuaalitapahtuman aikana tallennetut henkilötiedot poistetaan.

5.1.18 COVID-19-tiedonkeruu henkilökohtaisissa tapahtumissa/koulutuksissa

Oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle henkilökohtaisten tapahtumien tai koulutusten yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta c, yhdessä sovellettavien tartuntatautilain ja siitä johdettujen tartuntasuojatoimenpiteitä koskevien asetusten sekä muiden COVID-19-määräysten kanssa. Henkilötietojesi käsittelyn peruste henkilökohtaisten tapahtumien tai koulutusten yhteydessä on tartuntojen estämistä koskevien lakisääteisten vaatimusten täyttäminen. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Henkilötietojesi käsittely henkilökohtaisten tapahtumien/koulutusten yhteydessä on lain mukainen velvoite. Näin ollen sinulla ei ole osallistumatta jättämisen lisäksi muuta mahdollisuutta vastustaa tietojesi käsittelyä tapahtumiin/koulutuksiin liittyen.

6 Tietojen käsittely muualla kuin verkkosivustollamme

6.1.1 Facebook Insights (Facebook-fanisivusto):

Ylläpidämme Facebook-fanisivua yhdessä Facebook Ireland Ltd.:n kanssa (jäljempänä Facebook). Tätä tarkoitusta varten olemme tehneet Facebookin kanssa sopimuksen siitä, kumpi meistä täyttää mitkäkin yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset velvoitteet. Voit nähdä tämän sopimuksen pääsisällön osoitteessa https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Löydät lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä Facebookin osalta osoitteesta https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Facebook Insightsin henkilötietojen käsittelyn avulla voimme analysoida käyttäytymistäsi sivustolla. Analysoimalla saatuja tietoja voimme kerätä tietoa Facebook-fanisivumme houkuttelevuudesta. Tämä auttaa meitä tekemään Facebook-fanisivumme sisällöstä tarpeisiin perustuvaa ja käyttäjäystävällisempää. Facebook tarjoaa meille henkilötietosi, jotka on kerätty Facebook-fanisivumme käytön aikana. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita edellä mainittuihin tarkoituksiin. Jos et halua tietojesi tallentamista Facebook Insights -palveluun, sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa Facebook Insightin yhteydessä. Välitämme tällöin vastustuspyyntösi Facebookille.

6.1.2 Instagram

Instagram on yrityksen Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (jäljempänä Facebook) tuote. Ylläpidämme Instagram-sivuamme yhdessä Facebookin kanssa. Tätä tarkoitusta varten olemme tehneet Facebookin kanssa sopimuksen siitä, kumpi meistä täyttää mitkäkin yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset velvoitteet. Instagram-palvelun henkilötietojesi käsittelyn pääsisällön kuvaus löytyy osoitteesta https://help.instagram.com/519522125107875. Löydät lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä Facebookin osalta osoitteesta https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Facebookin Instagram-palvelun henkilötietojen käsittelyn avulla voimme analysoida käyttäytymistäsi sivustolla. Analysoimalla saatuja tietoja voimme kerätä tietoa Instagram-sivumme houkuttelevuudesta. Tämä auttaa meitä tekemään Instagram-sivumme sisällöstä tarpeisiin perustuvaa ja käyttäjäystävällisempää. Facebook tarjoaa meille henkilötietosi, jotka on kerätty Instagram-sivumme käytön aikana. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita edellä mainittuihin tarkoituksiin. Jos et halua tietojesi tallentamista Facebook-palveluun, sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa Instagramin tai Facebookin yhteydessä. Tällöin välitämme vastustuspyyntösi Facebookille.

6.1.3 YouTube-kanava

Räätälöimme sosiaalisen median tarjouksemme tarpeidesi mukaan käyttäen YouTube-kanavaa, jota ylläpitää Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland (jäljempänä Google). YouTube on videoalusta, johon käyttäjät voivat lähettää videoita ja asettaa ne julkisesti saataville. Löydät lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä Googlen osalta osoitteesta https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de#infocollect. Jos haluat hyödyntää tarjontaamme YouTube-kanavalla, huomautamme, että teet tämän omalla vastuullasi. Tämä koskee erityisesti YouTube-kanavan tarjoamien toimintojen käyttöä, kuten videoiden jakamista, arviointia tai kommentoimista. Emme voi vaikuttaa Googlen YouTube-kanavan yhteydessä käsittelemien tietojen tyyppiin ja laajuuteen. Kun käytät YouTube-kanavaa, myös Google käsittelee henkilötietojasi ja ne toimitetaan asuinpaikastasi riippumatta Yhdysvaltoihin, Irlantiin ja muihin maihin, joissa Google harjoittaa liiketoimintaa, ja niitä käsitellään siellä tarvittaessa. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Henkilötietojesi käsittely tapahtuu YouTube-kanavamme tarpeisiin perustuvaa, houkuttelevaa ja käyttäjäystävällistä suunnittelua varten. Tässä yhteydessä käsittelemme henkilötietojasi YouTube-kanavalla vain siltä osin kuin se on tarpeen tarjouksiamme ja palveluitamme varten. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja YouTube-kanavan puitteissa mahdollisten viestintäprosessien toteuttamiseksi YouTube-kanavamme käyttäjien ja asianosaisten osapuolten kanssa. Google tarjoaa meille henkilötietosi, jotka on kerätty YouTube-kanavamme käytön aikana. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita edellä mainittuihin tarkoituksiin. Jos et halua tietojesi tallentamista Google-palveluun, sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tulevaisuudessa YouTube-kanavan yhteydessä. Tällöin välitämme vastustuspyyntösi Googlelle.

7 Tiedot yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 12 ja sitä seuraavien kohtien mukaisesti

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste tietosuojaa koskevien kysymystesi yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta c sekä artikla 12. Oikeusperusta rekisteröidyn lainmukaisen käsittelyn myöhemmälle dokumentoinnille on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Henkilötietojesi käsittelyn peruste osana rekisteröidyn käsittelyä on tietosuojapyyntöösi vastaaminen. Kyseisen rekisteröidyn antamien tietojen lainmukaisen käsittelyn myöhempi dokumentointi täyttää lakisääteisen vastuun yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 5 kohdan 2 mukaisesti. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Rekisteröityjen henkilöiden käsittelyssä tämä tapahtuu kolmen vuoden kuluttua kyseisen prosessin päättymisestä. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä rekisteröidyn tietojen käsittelyn osalta tulevaisuudessa. Tässä tapauksessa emme kuitenkaan voi enää käsitellä tietosuojaoikeudellista pyyntöäsi. Asianomaisen rekisteröidyn lainmukaisen käsittelyn dokumentointi on pakollista. Näin ollen sinulla ei ole mahdollisuutta vastustaa.

8 Oikeudellinen puolustus ja täytäntöönpano

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste oikeudellisen puolustuksen ja täytäntöönpanon yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus oikeudellisen puolustuksen ja täytäntöönpanon yhteydessä on suojaaminen luvattomilta vaateilta sekä vaatimusten ja oikeuksien laillisuuden valvonta ja puolustaminen. Henkilötietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Henkilötietojesi käsittely oikeudellisen puolustuksen ja täytäntöönpanon yhteydessä on välttämätöntä oikeudelliselle puolustukselle ja täytäntöönpanolle. Näin ollen sinulla ei ole mahdollisuutta vastustaa.

9 Tietojesi luovuttaminen kolmannelle osapuolelle

Yrityksessämme henkilötietoja saavat käyttöönsä ne toimipaikat ja osastot, jotka tarvitsevat niitä edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi. Lisäksi käytämme joskus eri palveluntarjoajia ja välitämme henkilötietojasi muille luotetuille vastaanottajille. Näitä voivat olla esimerkiksi:

  • muut Geberit-yritykset keskitetyn asiakashallinnan ja tilauskäsittelyn toimijoina
  • muut Geberit-yritykset keskitettyjen IT- ja muiden palvelujen tarjoajina
  • logistiikkapalvelujen tarjoajat
  • pankit ja muut maksupalvelujen tarjoajat maksujen käsittelyä varten
  • palveluntarjoajat asennustöiden ja jälkimyyntipalvelujen järjestämistä, toteuttamista ja käsittelyä varten
  • skannauspalvelut
  • painotalot
  • IT-palveluntarjoajat
  • asianajajat ja tuomioistuimet.

10 Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin

10.1 Osana henkilötietojesi käsittelyä voi tapahtua, että siirrämme henkilötietosi luotettaville palveluntarjoajille kolmansissa maissa. Kolmannet maat ovat maita, jotka sijaitsevat Euroopan unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella. Työskentelemme vain sellaisten palveluntarjoajien kanssa, jotka voivat antaa meille riittävät takeet henkilötietojesi turvallisuudesta, ja jotka voivat taata, että henkilötietojasi käsitellään tiukkojen eurooppalaisten tietosuojastandardien mukaisesti. Kopio näistä asianmukaisista takuista on nähtävissä paikan päällä.

10.2 Jos siirrämme henkilötietoja kolmansiin maihin, se tapahtuu Euroopan komission ns. riittävyyspäätöksen perusteella tai, jos päätöstä ei ole, niin sanottujen vakiosopimuslausekkeiden perusteella, jotka on myös antanut Euroopan komissio. Tässä tapauksessa ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että välitämme henkilötietoja palveluntarjoajille Yhdysvalloissa.

11 Sinun oikeutesi

11.1 Sinulla on seuraavassa kuvatut oikeudet käsittelemiimme henkilötietoihin liittyen. Jos haluat käyttää oikeuksiasi, lähetä meille kirjallinen pyyntö joko edellä ilmoitettuja yhteydenottotapoja käyttäen tai seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: dataprotection@geberit.com.

11.2 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä milloin tahansa tiedot käsittelemistämme sinuun liittyvistä henkilötiedoista tietosuoja-asetuksen artiklan 15 mukaisessa laajuudessa.

11.3 Oikeus oikaisemiseen tai poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen poistamista yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 17 määritellyin edellytyksin. Näiden edellytysten perusteella oikeus henkilötietojen poistamiseen on, jos henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty tai jota varten niitä on käsitelty. Tämän oikeuden käyttämistä on rajoitettu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 17 kohdan 3 mukaisesti erityisesti silloin, jos tietojasi tarvitaan lakisääteisen velvoitteen tai oikeusvaateiden toteuttamiseen.

11.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 18 mukaisesti. Tämä oikeus on olemassa erityisesti, jos sinun ja meidän välillämme on kiista henkilötietojen paikkansapitävyydestä. Tällöin voit vaatia käsittelyn rajoittamista siksi ajaksi, jonka paikkansapitävyyden tarkastaminen vaatii. Lisäksi oikeus on olemassa siinä tapauksessa, että vaadit poistamisoikeuden vallitessa poistamisen sijaan rajoitettua käsittelyä; lisäksi siinä tapauksessa, että tietoja ei enää tarvita meidän käyttötarkoituksiimme, mutta tarvitset ne kuitenkin oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi sekä kun vastustuksen onnistunut käyttäminen on vielä kiistanalaista sinun ja meidän välillämme. Jos tietojesi käsittelyä on rajoitettu tämän mukaisesti, tietoja voidaan käsitellä enää vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi silloin, kun olet antanut tähän suostumuksesi tai kun tämä on tarpeen oikeudellisten vaateiden toteuttamiseksi.

11.5 Oikeus käsittelyn vastustamiseen

Sinulla on tietosuoja-asetuksen artiklan 21 mukaisesti oikeus erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sellaista sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohtiin e tai f. Lopetamme henkilötietojesi käsittelyn, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

11.6 Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 20 mukaisesti. Edellytyksenä on muun muassa, että tietojenkäsittely perustuu antamaasi suostumukseen ja että se tapahtuu automatisoidulla menetelmällä.

11.7 Oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan sovellettavaa tietosuojaoikeutta.

12 Tietojesi poistaminen

Yleisesti poistamme henkilötietosi tai teemme ne tunnistamattomiksi heti, kun niitä ei enää tarvita niihin käyttötarkoituksiin, joita varten ne on kerätty tai joita varten niitä on käytetty edellä olevien kohtien mukaisesti. Jos tiedot on säilytettävä lainsäädännöstä johtuvista syistä, pääsy niihin estetään. Tietoja ei voi silloin enää käsitellä. Jos haluat lisätietoja poistamis- ja säilytysajoistamme, ota yhteyttä kohdassa 2 mainittuihin vastuuhenkilöihin annetuilla yhteystiedoilla.

13 Käyttötarkoituksen muuttaminen

Henkilötietojasi käsitellään muita kuin kuvattuja käyttötarkoituksia varten vain, jos lainsäädäntö tämän sallii tai olet hyväksynyt tietojenkäsittelyn muutetun käyttötarkoituksen. Jos tietoja jatkokäsitellään muita kuin niitä käyttötarkoituksia varten, joita varten tiedot on alun perin kerätty, ilmoitamme sinulle ennen jatkokäsittelyä näistä muista käyttötarkoituksista ja annamme sinulle kaikki merkitykselliset lisätiedot.

14 Automaattisesti tehtävät yksittäispäätökset tai profilointiin liittyvät toimenpiteet

Emme käytä päätösten tekoon automaattisia käsittelyprosesseja, mukaan luettuna profilointi.

Versio: Heinäkuu 2021