Puiset kylpyhuonekalusteetRipaus laatua huoneeseen

Geberit One -alakaappi tason päälle asennettavalla pesualtaalla.

Puu on hyväksi havaittu ja testattu rakennusmateriaali. Olipa kyse rakennuksista, laivoista tai ikkunoista, on normaalia, että puu joutuu kosketuksiin veden kanssa. On arvoitus, miksi puuta kylpyhuoneessa paheksuttiin niin pitkään. Yleinen uskomus on, että se johtaa nopeasti homehtumiseen.

Nyt puusta on tullut yleinen elementti ainakin keittiössä. Hitaasti mutta varmasti muutos on tapahtumassa myös kylpyhuoneessa. Puuta käytetään lattioissa, seinäpaneeleissa ja kalusteissa, ja sillä voi olla tärkeä rooli kylpyhuoneessa.

Pesupaikalla näkyy myös yhä useammin kauniista massiivipuusta valmistettuja tason päälle asennettavia pesualtaita. Jopa puisia kylpyammeita ja -lavuaareja ovat nyt saatavilla. Puisten allaskaappien ja keraamisten pesualtaiden yhdistelmät ovat myös suosittuja.

MITKÄ PUULAJIT SOVELTUVAT ERITYISEN HYVIN KYLPYHUONEKALUSTEISIIN?

Geberit iCon -kylpyhuonesarjan tuotteita tammen värissä

Kylpyhuoneeseen sopivat erilaiset puulajit. On tärkeää, että puupinta on tiivistetty, jotta kosteus ei pääse imeytymään puun pinnalta. Kannattaa keskustella ammattilaisten ja jälleenmyyjän kanssa parhaista vaihtoehdoista ennen ostopäätöksen tekemistä.

  • Tammi: Tammi on vankka puu vedenkestävillä ominaisuuksilla. Se tunnetaan myös kestävyydestään, ja se kestää hyvin kosteutta, jos se on tiivistetty oikein.
  • Lehtikuusi: Lehtikuusi on luonnollisen hartsipitoisuutensa ansiosta erityisen kestävää kosteutta ja mätänemistä vastaan. Siksi se on ihanteellinen valinta kylpyhuonekalusteiksi.
  • Valeakaasia: Valeakaasia (Robinia) on erittäin tiheä ja kova puu, mikä tarkoittaa, että se on lähes tuhoutumaton kosteissa ympäristöissä, kuten kylpyhuoneessa.
  • Douglaskuusi: Suuren lujuutensa ja luonnollisen puujäljitelmänsä ansiosta Douglaskuusi on kestävä ja esteettisesti miellyttävä valinta kosteiden tilojen huonekaluihin.
  • Jättituija (Cedar): Jättituija kestää kosteutta luonnollisen öljy- ja hartsipitoisuutensa ansiosta. Toinen etu on, että se tuoksuu miellyttävältä ja sisältää luonnollisen suojan hyönteisiä vastaan.
  • Akaasia: Akaasiapuu on vankkaa ja kestää kosteutta. Sen luonnollisen kauneuden ja puukuitunsa ansiosta kylpyhuoneen kalusteet ovat houkuttelevia.
  • Bambu: Vaikka bambu on teknisesti ruohoa eikä puuta, se on hyvä valinta sen kosteudenkestävyyden vuoksi. Se on myös kovaa ja kestävää, puhumattakaan siitä, että se on ympäristöystävällinen nopeasti kasvava materiaali.
  • Kirsikkapuu: Vaikka kirsikkapuu ei ole yhtä tiheää kuin muut puulajit, se voidaan myös suojata hyvin kosteudelta oikealla tiivistämisellä. Se tekee vaikutuksen houkuttelevan luonnollisen värinsä ja puukuitunsa ansiosta.
  • Vaneri: Vaneri: Monet kylpyhuonekalusteet eivät ole massiivipuuta vaan melamiinipinnoitettua vaneria. - Toisin sanoen se on puumuotoiltu. Koska vaneri koostuu ohuista puukerroksista, jotka on liimattu yhteen, se ei ole yhtä altis kosteuden aiheuttamille muodonmuutoksille. Lisäksi se on myös erityisen vakaa kerroksellisen rakenteensa ansiosta.

Miksi puiset kylpyhuonekalusteet ovat niin suosittuja?

Puu on suosittu materiaali kylpyhuoneessa, koska sillä on myönteinen vaikutus tilan tunnelmaan. Puu on elävää materiaalia, mikä tarkoittaa, että se voi imeä kosteutta ja myös luovuttaa sitä. Tällä on positiivinen ja terveellinen vaikutus huoneilmastoon.

Vähemmän tunnettu, mutta yhtä tärkeä asia: joillakin puulajeilla on myös antibakteerisia ominaisuuksia niiden korkean happamuuden ansiosta. Tämä on erityisen hyödyllistä kylpyhuoneessa - paikassa, jossa hygieniaan suhtaudutaan erittäin vakavasti.

Vinkkejä: Puisia kylpyhuonekalusteita käytettäessä on syytä varoa seuraavia asioita

Geberit ONE -pesuallas ja allaskaappi

Puu kylpyhuoneessa on hyvä asia. Mutta varo - tietyt seikat on otettava huomioon, kun valitset puuta kylpyhuonekalusteisiin. Tämä johtuu siitä, että kylpyhuoneessa syntyy paljon kosteutta, erityisesti suihkussa tai kylvyssä käynnin aikana.

Valitse oikeanlainen puumateriaali, joka voi olla suorassa kosketuksessa veden kanssa

Monet puulajit ovat ihanteellisia tiloihin, joissa on kosteutta. Joidenkin puulajien kohdalla on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta - erityisesti jos ne joutuvat suoraan kosketuksiin veden kanssa.

  • Mänty: Altis sinistäjäsienelle, jos se altistuu pitkään kosteudelle.
  • Pähkinä: Voi värjäytyä johtuen veden imeytymisestä puumateriaaliin
  • Vaahtera: Erittäin kova puu, mutta altis tahroille puhdistusaineita käytettäessä.
  • Punapuu (kuten merbau tai jatoba): Joutuessaan kosketuksiin veden kanssa, puumateriaaliin kehittyy helposti rumia läikkiä.
Geberit ONE -allaskaappi ja Geberit Option Round -peili

Massiivipuusta valmistettujen kylpyhuonekalusteiden oikea käsittely ja hoito

Kun kylpyhuoneen kalusteisiin, lattiaan tai seinäpaneeleihin on valittu oikeantyyppinen puu, tulee siitä myös sen jälkeen pitää oikeanlaista huolta. Tässä on muutamia vinkkejä:

  • Ihannetapauksessa vesiroiskeet on pyyhittävä välittömästi pois, jotta vesi ei pääse imeytymään puumateriaaliin.
  • Voimakkaita puhdistusaineita ei saa käyttää massiivipuulle.
  • Kaikkien, jotka käyttävät öljyttyä puuta, on käytettävä hoito öljyä säännöllisesti. Tämä estää puuta turpoamasta ja varmistaa, että se pysyy tiiviinä ja likaa hylkivänä.
  • Hyvä ilmanvaihto on välttämätöntä.
  • Puupinnat voidaan yleensä pyyhkiä helposti vain kostealla liinalla - muuta ei tarvita.
  • Kylpyhuoneessa voidaan luopua puunsuoja-aineesta, jossa on kemiallisia aineita sieniä ja tuholaisia vastaan, jos näitä nyrkkisääntöjä noudatetaan.

Kaikille, jotka vaativat vielä helpompaa käsittelyä ja hoitoa, vanerista valmistetut kylpyhuonekalut, joissa on melamiinipinnoite puumuotoilussa, ovat myös hyvä valinta. Nämä kylpyhuonekalut ovat vähemmän alttiita kosteudelle ja ne on helppo puhdistaa.

Renova Plan -kylpyhuonekalusteet

Varmista puisten seinäverhousten tuuletusväli

Puisten verhousten tuuletusväli tarkoittaa ilmaraon jättämistä verhouksen ja seinän väliin. Tämä ilmarako mahdollistaa luonnollisen ilmanvaihdon ja auttaa säätelemään kosteutta. Seinän ja verhouksen välistä tilaa kutsutaan tuuletusväliksi.

Tuuletusvälillä on seuraavia etuja:

  • Kosteuden säätö: Ilma kiertää seinän ja puuverhouksen välisen tuuletusraon läpi. Kosteus vähenee tällöin automaattisesti. Tämä on erityisen tärkeää kylpyhuoneissa, koska niissä on paljon kosteutta.
  • Homeen ehkäiseminen: Ilmanvaihdon ansiosta kosteus, joka voi kerääntyä puuverhouksen taakse, haihtuu. Tämä vähentää homeen muodostumisen riskiä.
  • Lämmöneristys: Tuuletusväli vaikuttaa myös eristävästi, mikä parantaa lämmöneristyskykyä.
  • Käyttöiän pidentäminen: Tuuletusväli estää puuverhouksen joutumisen suoraan kosketukseen seinän kanssa. Tämä voi pidentää puun käyttöikää, koska se on paremmin suojattu mahdollisesti vahingollisilta vaikutuksilta.

Suunnitteletko kylpyhuonetta? Katso alta muutama vinkki

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet toimivalla muotoilulla

Tutustu samankaltaisiin aiheisiin