Minimalistinen kylpyhuoneLisää järjestystä kylpyhuoneeseen

”Vähemmän on enemmän” - näillä kuuluisilla sanoilla kuvasi rakentamiskäsitystään jo arkkitehti ja suunnittelija Ludwig Mies van der Rohe. Ne kuvaavat minimalismin periaatetta osuvammin kuin yksikään muu ilmaisu.

Minimalismi on nykyään suosittu sisustustyyli, joka toimii niin pienissä kuin suurissakin kylpyhuoneissa. Näytämme, miten voit sisustaa kylpyhuoneesi minimalistisesti.

Millainen oikeastaan on minimalistinen kylpyhuone?

Nainen kylpyhuoneen peilin edessä (© Geberit)

Minimalismi tarkoittaa keskittymistä olennaiseen. Minimalistinen kylpyhuone on siksi yksinkertainen ja perustuu toiminnallisiin elementteihin, kuten kalusteisiin, joissa on runsaasti säilytystilaa. Selkeät linjat ja pelkistetty värimaailma luovat yhtenäisyyttä ja rauhallista tunnelmaa.

Kylpyhuoneen minimalismi ei tarkoita täydellistä koruttomuutta. Yksinkertaisessa kodissa ei tarvitse luopua tyylielementeistä kokonaan, vaan sisustuksessa tähdätään pikemminkin hienostuneisuuteen.Näin toteaa myös hidasta elämäntapaa esittelevä Kinfolk-lehti.

Mitä kylpyhuoneessa todella tarvitaan?

Koska kylpyhuone on usein talon pienin huone, pelkistetty sisustus on hyvä valinta. Kysy itseltäsi, mikä on kylpyhuoneessa välttämätöntä.

Usein riittää perusvarustus: pesuallas pesuallashanalla, alakaappi pyyhetangoilla tai -koukuilla, peilikaappi lisäsäilytystilaa varten, WC-istuin sekäsuihku tai kylpyamme. Jos tilaa riittää, kylpyhuoneen lisäkalusteet (esimerkiksi korkea kaappi) tarjoavat säilytystilaa.

Valaistus vaikuttaa ratkaisevasti tunnelman kodikkuuteen. Varmista siis oikea valaistus niin katossa kuin itse pesupaikan luona. Lisätietoja löydätoppaastamme.

Mitkä ovat minimalistisen kylpyhuoneen edut?

Ensinnäkin minimalistiset kylpyhuoneet ovat käytännöllisiä ja helppoja puhdistaa. Pelkistäminen olennaisiin asioihin merkitsee vähäisempää pölyn kertymistä ja helpottaa siivousta. Esimerkiksi seinä-WC helpottaa lattian puhdistusta.

Kun sisustus rajoittuu välttämättömiin ja toiminnallisiin elementteihin, säilytystilaa on käytettävissä enemmän. Tämä puolestaan pitää kylpyhuoneen järjestyksessä ja helpottaa arkea.

Yksinkertainen kylpyhuone on myös täydellinen vetäytymispaikka, joka tarjoaa rauhaa ja rentoutumista keholle ja mielelle. Japandin, Wabi Sabin tai Scandin kaltaiset sisustustyylit eivät ole turhaan suosittuja, sillä niissä korostetaan harmoniaa, luonnollisuutta ja pelkistettyä estetiikkaa.

Kolme vinkkiä: miten sisustaa kylpyhuone minimalistisesti?

Nainen levittää huulipunaa suurennuspeilin edessä (© Geberit)
Tason päälle asennettava pesuallas Geberit VariForm alakaapilla (© Geberit)

Vinkki 1: Valitse yksinkertaiset, käytännölliset kylpyhuonekalusteet

Toimivat kylpyhuonekalusteet ovat ensimmäinen askel kohti minimalistista kylpyhuonetta. Valitse ajattomia, kestäviä kylpyhuonekalusteita, joissa on lisätoimintoja. Esimerkiksi laatikot, joissa ei ole aukkoa vesilukkoa varten, tarjoavat enemmän säilytystilaa. Kiinnitä ostotilanteessa huomiota materiaaliin ja pintaan, jotta kylpyhuonekalusteet pysyvät kauniina pitkään kylpyhuoneen kosteudesta huolimatta.Tästä artikkelista löydät lisää vinkkejä laadukkaiden kylpyhuonekalusteiden ostamiseen.

Peilikaappeihin on saatavana hyödyllisiä lisätoimintoja, kuten integroitu valaistus, pistorasioita, säädettäviä hyllyjä, suurennuspeilejä tai säilytyslaatikoita oven sisäpuolelle.

Sisustussuunnittelijoilla on yksinkertainen idea pieniin kylpyhuoneisiin, joihin ei tule päivänvaloa: suuret pesualtaan yläpuoliset peilit integroidulla valolla luovat tilan tuntua. Tämä on kustannustehokas tapa kaunistaa kylpyhuonetta.Lue, miten tanskalainen arkkitehti tekee pienistä kylpyhuoneista toimivia.

Tason päälle asennettava pesuallas Geberit ONE ja alakaappi hikkoripuun värissä ja WC-istuin (© Geberit)

Vinkki 2: Valitse yksinkertaisia värejä

Voimakkaat värit piristävät, kun taas pehmeät, hillityt sävyt luovat rauhallisen tunteen. Minimalistisia kylpyhuoneita hallitsevat tyypillisesti valkoisen, mustan ja harmaan neutraalit sävyt sekä maanläheiset värit, kuten beige tai ruskea. Yhtenäiset värimaailmat, joissa käytetään saman värin eri sävyjä, näyttävät kiehtovilta.

Luonnonsävyt ja orgaaniset materiaalit, kuten puu, saavat kylpyhuoneen näyttämään lämpimältä ja kutsuvalta, vaikka sisustus olisikin pelkistetty. Tyypilliseen skandinaaviseen tyyliin sopivat esimerkiksi koivu tai tammi.Lue vinkkejä siitä, miten saat puulla ilmettä kylpyhuoneeseen. Myös pellava-, juutti- tai villatekstiilit ja (muutamat) koriste-esineet, kuten savikannut tai bambukorit, lisäävät kylpyhuoneen kodikkuutta. Korit ovat lisäksi käytännöllisiä pyyhkeiden, wc-paperin tai saippuan säilytykseen.

Säästövinkki: Jos et pidä laattojesi väristä, mutta remontti olisi turhan vaivalloista: kokeile laattatarroja. Itseliimautuva kalvo toimii myös kosteissa tiloissa, ja se on helppo irrottaa tai vaihtaa uudelleen.Lue lisää vinkkejä oikeaan värivalintaan.

Vinkki 3: Kylpyhuoneen pitäminen järjestyksessä

Avain siistiin ja selkeään ilmeeseen on säilytystila. Muutamia ideoita siistiä kylpyhuonetta varten:

  • Alakaapit: Laatikoiden sisäiset säilytyslaatikot tuovat selkeyttä alakaappiin. Näin päivittäin käytettävät esineet pysyvät hyvässä järjestyksessä ja ovat helposti löydettävissä. Joidenkin pesualtaiden kanssa on käytettävissä tilaa säästävä vesilukko. Vielä parempi on, jos vesilukko on rakennettu asennusseinään. Tällöin laatikot voi toteuttaa ilman vesilukoille varattuja aukkoja, mikä luo lisää säilytystilaa.
  • Peilikaappi: Valitsemalla peilien sijasta peilikaappeja saat säilytystilaa arkikäytössä oleville tarvikkeille. Asennusseinään integroidut peilikaapit vievät vähemmän tilaa.
  • Suihku: Suihkuun on saatavilla asennusseinään rakennettavia säilytyssyvennyksiä. Tämä luo lisää näkymätöntä säilytyspinta-alaa. Peilillä varustetun liukuoven ansiosta shampoo, partakone yms. tarvikkeet eivät ole näkyvissä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä voi mainita, että vähäisempi tavaramäärä takaa järjestyksen. Tee kuten japanilainen järjestelyasiantuntija Marie Kondo ja siivoa turha roju pois – avainsanana on decluttering. Hänen kuuluisa KonMari-menetelmänsä tarjoaa apua niille, joiden on vaikea luopua tavaroista: luovu kaikesta, mikä ei tuota sinulle (enää) iloa. Lisäksi hänellä on monia tavaroiden säilytyspaikkoihin- ja tapoihin liittyviä niksejä.

Geberitin ratkaisut minimalistiseen kylpyhuoneeseen

Geberit VariForm (© Geberit)

Minimalistinen pesupaikka

Geberit ONE -peilikaappi voidaan asentaa seinään. Se saa jokaisen kylpyhuoneen näyttämään entistä tilavammalta. Integroitu ComfortLight-valaistuskonsepti tarjoaa erilaisia valotunnelmia päivän kulun mukaan ja luo tilaan tunnelmallisen valaistuksen. Geberit ONE -sarja julkaistaan syksyllä 2023.

Pyöreät peilit luovat tyypillisen minimalistisen ilmeen. UudetGeberit Option Round -tasopeilit ovat saatavana neljässä koossa, ja niissä on suora ja epäsuora valaistus.

Kylpyhuoneisiin, joissa on vähän pinta-alaa tai erikoinen pohjaratkaisu, sopivat minimalistiset pesualtaat. Geberit tarjoaa kapeita pesualtaita pienennetyllä asennussyvyydellä, erityispieniä malleja sivussa olevalla laskutasolla sekä kulmaratkaisuja.

Minimalistisissa kylpyhuonekalusteissa panostetaan säilytystilaan. Varsinkin laatikot, joissa ei ole aukkoa vesilukkoa varten, lisäävät käytettävissä olevaa tilaa merkittävästi. Esimerkiksi Geberit ONE- ja iCon-kylpyhuonesarjoista löytyvä alakaapin käytännöllinen järjestelyjärjestelmä luo järjestystä, samoin kuin magneetti taulu joustavilla laatikoilla.

Geberit CleanLine50 (© Geberit)

Yksinkertainen suihku

Lattiantasaiset suihkut ovat hillittyjä ja mahdollistavat huoneen katkoksettoman rakenteen. Yhdessä suurten laattojen kanssa tämä luo rauhallisen visuaalisen kokonaisuuden. Geberitin suihkukouruissa yhdistyvät esteettisyys, toimivuus ja hygienia. Uuden CleanLine50:n kapea muoto estää piilokerrostumat avoimen valumapinnan ansiosta, ja sen voi yhdistää myös hyvin suuriin laattoihin.

Myös Geberitin seinäkaivo on yhtä minimalistinen. Mukava sivuvaikutus: kun viemäröinti siirretään lattialta seinään, et enää koskaan astu sen päälle.

Geberit Acanto huuhtelukaulukseton seinä-WC Rimfree Quick-Release-toiminnolla (© Geberit)

WC-ratkaisut pieneen, minimalistiseen kylpyhuoneeseen

Geberit tarjoaa laajan valikoiman seinä-WC-istuimia, jotka helpottavat lattian puhdistusta. Jos hankit huuhtelukauluksettoman Rimfree-mallin, puhdistus sujuu vieläkin helpommin. Yhtenäinen posliini eliminoi vaikeapääsyiset kohdat, joihin kertymiä voi muodostua. Vähäisen ulottuman WC-istuimet sopivat pieniin kylpyhuoneisiin tai vieras-WC:hen.

Geberit AquaClean -pesu-wc-istuimet erottuvat edukseen toiminnallisuudellaan: vedellä puhdistaminen on todistetusti hygieenisempää ja kehoa hellivämpää paperin käyttöön verrattuna.

Myös Geberitin huuhtelupainikkeet sopivat täydellisesti minimalistiseen kylpyhuoneeseen. Voit esimerkiksi valita uuden Sigma70-huuhtelupainikkeen optisella leijumisefektillä eri väri- ja materiaaliversioina, jotta se sopii kylpyhuoneesi ilmeeseen.

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeestämme saat mielenkiintoisia ideoita ja arvokkaita vinkkejä siitä, kuinka kylpyhuone voi helpottaa arkeasi.

Kylpyhuonetuotteet toimivalla muotoilulla

Tutustu samankaltaisiin aiheisiin