Korkealaatuiset kylpyhuonekalusteetMitä kannattaa huomioida?

Kylpyhuoneen kosteus voi olla ongelma puisille kalusteille. Vesipisaroita voi levitä pesualtaasta, wc:stä, suihkusta tai kylpyammeesta kylpyhuoneeseen ja aiheuttaa kosteutta, joka voi vahingoittaa kalusteita, jos niitä ei ole valmistettu kylpyhuoneolosuhteiden mukaan. Eikä kylpyhuoneen tuulettaminen yksinään riitä.

Jos kosteus pääsee kalusteen puuhun, voi se alkaa turvota. Tai kylpyhuonekalusteiden kosteat puupaneelit voivat myös muuttaa muotoaan. Pahimmassa tapauksessa laatikot ja kaapin ovet eivät ehkä enää mene kiinni kunnolla. Mutta voit estää kaikenlaiset ongelmat kylpyhuoneessa valitsemalla oikeat kalusteet.

Mitä tarkistaa, kun ostaa kylpyhuoneen kalusteita?

Kylpyhuonekalusteiden valinnassa on kaksi olennaista tekijää: materiaali, josta huonekalut on valmistettu, ja kylpyhuonekalusteen pinta.

Käytetty materiaali

Puu on yleisin kylpyhuonekalusteiden materiaali. Ja sitä on eri muodoissa: vaneri, lastulevy, MDF-levy tai massiivipuu. Puu reagoi koostumuksestaan eri tavalla ilman kosteuteen ja vaihtelee siten sopivuuden suhteen kylpyhuonekalusteisiin.

  • Vaneri on luultavasti paras valinta. Se muuttaa muotoaan paljon vähemmän kuin massiivipuu, koska se on liimattu ristiin. Kosteuden aiheuttama turvotus ei ole läheskään sama ongelma kuin muussa puussa. Materiaali on myös erittäin taivutusta kestävä ja helppo ruuvata yhteen; toisin sanoen se on toimiva, hyvä valinta kylpyhuonekalusteisiin.
  • MDF-levyt koostuvat hajonneista puukuiduista, jotka sekoitetaan liiman kanssa ja puristetaan. Pinta on kauniin sileä, joten se sopii hyvin kalvoille ja lakoille. Ne ovat kuitenkin paljon raskaampia kuin lastulevy ja myös kalliimpia. Ne ovat melko vedenkestäviä ja sopivat siten täydellisesti kylpyhuonekalusteisiin. Home tai turvotus eivät ole ongelma hyvässä kalvossa tai lakassa.
  • Lastulevy raakamuodossaan ei sovellu kylpyhuoneeseen, koska se turpoaa palautumattomasti joutuessaan alttiiksi kosteudelle. Tämä voidaan kuitenkin välttää hyvällä pintatiivistyksellä. Lastulevystä valmistettu kylpyhuonekalustesarja ei siis ole periaatteessa huono idea. Loppujen lopuksi se riippuu käsittelyn laadusta.
  • Massiivipuu laajenee nopeasti altistuessaan kosteudelle. Edes parhaat rakennustoimenpiteet eivät voi muuttaa sitä. Lisäksi se on suhteellisen kallis. Siksi emme suosittele massiivipuusta valmistettuja kylpyhuonekalusteita.
Geberit Renova Plan -kylpyhuonekalusteet

Pinnat

Koska käytettävät puumateriaalit eivät ole hirveän houkuttelevan näköisiä itsessään ja ovat ihanteellisessakin tapauksessa silti herkkiä ilmassa olevalle kosteudelle, ne tarvitsevat pinnoitteen. On olemassa erilaisia muunnelmia.

Kalvot ovat yksinkertaisimpia ja myös edullisimpia. Laatu on ratkaiseva tekijä. Halvat kylpyhuonekalusteiden kalvot ovat herkkiä naarmuille ja taipumus irrota. Ja sitten vesi voi vahingoittaa huonekaluja. Laadukkaat paksut kalvot, kuten Geberitin käyttämät, ovat sen sijaan kestäviä ja helppohoitoisia.

  • Melamiini on hartsista, koristepaperista ja läpinäkyvästä pintakerroksesta valmistettu laminaatti. Materiaali on erittäin kestävää – ja siksi hyvä valinta kylpyhuoneeseen.
  • Aito puuviilu liimataan lastulevylle tai MDF-levylle noin millimetrin paksuisena puukerroksena. Se näyttää hyvin samanlaiselta kuin massiivipuuhuonekalut. Viilulla valmistetut huonekalut ovat halvempia, mutta vakaampia kuin massiivipuusta valmistettuina. Luonnollisesti aidosta puusta valmistettu etuosa on pinnoitettava, lakattava tai valkaistava, muuten se on herkkä kylpyhuoneen korkealle kosteudelle.
  • Lakka tarjoaa suositun korkeakiiltovaikutelman kylpyhuonekalusteisiin. Tämä on kuitenkin kallista varsinkin käytetyn monimutkaisen menetelmän vuoksi: lakkauksen jälkeen pinta on hiottava ja kiillotettava. Tämä tekee sivukaapista naarmuuntumattoman ja vedenpitävän.
  • Lasilla on tunnettu etu, ettei se reagoi kosteuteen. Kylpyhuonekalusteiden osalta lasi yhdistetään yleensä MDF-levyyn tai lastulevyyn, joka maalataan yleensä valkoiseksi, mustaksi tai antrasiitinharmaaksi. Lasi antaa korkeakiiltovaikutelman ja antaa kylpyhuonekalusteisiin lisäsuojaa kosteutta vastaan.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Käyttäjäystävälliset kylpyhuonetuotteet