Kylpyamme vai suihku | geberit.fi

Kylpyamme vai suihku Kumman sinä valitset?

Mielipiteet vaihtelevat suuresti siitä, onko parempi käydä suihkussa vai kylvyssä. Joillekin kylpyamme on peruskylpyhuoneen olennainen ominaisuus. Toiset käyvät taas mieluummin suihkussa. Lue alta viisi etua suihkun ja kylpyammeen välillä.

Suihkun viisi etua

Lattiatasosuihku CleanLine -kaivolla (© Geberit)

1. Suihku voidaan asentaa pieneen tilaan, epätavallisella pohjaratkaisulla ja katon kaltevuudesta riippumatta. Tilaa säästäviä versioita on monia, jotka vaihtelevat leveydeltään, pituudeltaan ja muotoilultaan. Tilavissa kylpyhuoneissa niitä voidaan käyttää myös vaikka huoneen jakajina.

2. Suihkun voi asentaa joko lattiatasolle tai suihkukaappiin. Lattiatasoiseen suihkuun on helpompi päästä kuin suihkukaappiin. Tämä mahdollistaa esteettömän suihkun.

3. Huone voi näyttää suuremmalta, jos suihku on mukautettu kylpyhuoneen suunnitteluun. Suihkuseinät tai lasiovi sekä laatat, jotka varmistavat esteettömän liikkumisen kylpyhuoneen ja suihkun välillä, ovat tässä suureksi avuksi.

4. Suihkusta voi tulla myös huoneen helmi, jos erilaisia kohtia korostetaan näyttävästi vaikka erikoismuotoilluilla hanoilla, värikkäällä suihkuverholla tai erikoiskuvioiduilla laatoilla.

5. Suihkussa käyminen on nopeampaa ja se on myös ympäristöystävällisempää, koska tarvitset vähemmän vettä kuin kylpyammeen täyttämiseen. Tämä säästää aikaa, rahaa ja energiaa. Vertailun vuoksi: Tarvitset keskimäärin noin 150 litraa vettä kylpyammeen täyttämiseen - viiden minuutin suihku säästää 3-5 kertaa enemmän vettä, jos sammutat veden sen ajaksi, kun saippuoit itseäsi.

Kylpyammeen viisi etua

1. Kylpeminen on hauskaa. Perheen kylpyhuoneessa kylpyamme on usein lasten suosiossa, koska he oppivat hygieniasta leikkisällä tavalla ja voivat roiskia vettä kylpyammeessa.

2. Kylpyammeen etuna on se, että sinun ei tarvitse päättää kylvyn ja suihkun välillä, voit käyttää molempia. Henkilöille, joiden fyysinen kunto on heikentynyt, on saatavilla kylpyammeita, joissa on istuin ja ovi sisäänpääsyn helpottamiseksi. Kulma-amme voi olla hyvä ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen.

3. Kylpyamme edustaa mukavuutta. Makuuasennossa kylpeminen on rentouttavaa ja antaa mielihyvää. Kylpyammeet, joissa on hierovia suihku- ja poretoimintoja auttavat entistä enemmän rentoutumiseen. Silloin kylpyamme on myös täydellinen korvike porealtaalle.

4. Miellyttävän lämmin kylpy on hyväksi terveydelle. Se auttaa pääsemään eroon arjen stressistä ja lämmittää kehoasi kylminä päivinä. Jos olet vilustunut, kylpy parantaa verenkiertoa ja tukee kehon luonnollista puolustuskykyä. Halutessasi voit lisätä veteen myös kylpyöljyjä tai kylpysaippuaa. Lihas- ja niveljännitys poistuu lämpimässä kylvyssä, sekä lämmin kylpy auttaa estämään lihaskipuja.

5. Kylpyammeet voivat olla myös huoneen helmiä. Vakiokokoisten kylpyammeiden rinnalla on myös vapaasti jaloilla seisovia kylpyammeita, lattiaan upotettuja malleja, sekä viehättävästi muotoiltuja kulma-ammeita. Kylpyammeen epätavalliset muodot ja mallit antavat kylpyhuoneille erikoisen ja upean ilmeen.

Tawa kylpyamme (© Geberit)
Renova Plan kylpyamme (© Geberit)

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet lisäämään käyttömukavuutta kylpyhuoneessa