Kylpyamme vai suihkuKumman sinä valitset?

Mielipiteet vaihtelevat suuresti siitä, onko parempi käydä suihkussa vai kylvyssä. Joillekin kylpyamme on peruskylpyhuoneen olennainen ominaisuus. Toiset käyvät taas mieluummin suihkussa. Lue alta viisi etua suihkun ja kylpyammeen välillä.

Kuinka paljon tilaa kylpyhuoneessa tarvitaan suihkulle tai kylpyammeelle?

Avoin suihkutila esteettömässä kylpyhuoneessa ja Geberit CleanLine -linjakaivoratkaisulla

Suihkutilan voi luoda tilaa säästäväksi ja eri kokoiseksi, joiden leveys ja pituus mahdollistavat käytettävissä olevan tilan optimaalisen käytön. Jos suihkuun asennetaan yläsuihkulla varustettu hana, varmista, että se asennetaan noin 200 cm:n korkeudelle ja 20 cm:n korkeudelle. Lattiakaivoksi voi valita linjakaivoratkaisun, kuten Geberit CleanLine -linjakaivon, joka ei vain ole tyylikäs, mutta säästää tilaa ja ohjaa veden optimaalisesti viemäriin.

Jos tarvitaan esteetön kylpyhuone, on noudatettava paikallisia esteettömyysvaatimuksia. Esteetön kylpyhuone, jossa on suihku, wc ja pesuallas, on oltava vähintään 180 x 180 cm.

Kylpyamme tarvitsee enemmän tilaa. Jos amme on vähintään 150 cm pitkä ja 70 cm leveä, voi ammeessa maata mukavasti. Nämä mitat voivat vaihdella mallin mukaan.

Jos ammeessa käydään myös suihkussa, suositellaan suihkuseinällä varustettua kylpyammetta, jonka ansiosta käyttäjät voivat seistä pystyssä suihkussa.

Kylpyamme vai suihku - kumpi asennus on monimutkaisempi?

Asennuskustannukset riippuvat useista tekijöistä. Infrastruktuuri, tuotevalinta ja rakenteelliset olosuhteet määräävät, kuinka monimutkainen kylpyammeen tai suihkun asennus on.

Kylpyammeet ovat yleensä suurempia kuin esimerkiksi suihkukaapit ja tarvitsevat siksi enemmän tilaa. Ne vaativat liitännän ammeen hanalle, viemärin ja myös ammeen ylivuodon, joka liitetään vedenpoistojärjestelmään.

Suihkun asennus voi olla monimutkaisempi, jos suunnitellaan lattiatasoista suihkua. Tällöin tarvitaan enemmän laatoitus- ja tiivistystyötä verrattuna kylpyammeeseen.

Kylpyammeet ja suihkutilat voidaan kuitenkin yleensä asentaa ilman vaikeuksia, kunhan kiinnitetään huomiota siihen, että asennusratkaisu on oikea paikan päällä vallitsevaan rakennustilanteeseen nähden.

SUIHKUJEN JA KYLPYAMMEIDEN EDUT

Cleanline -linjakaivo suihkussa

Kylpyhuoneen kylpyammeen tai suihkun puolesta puhuvat monet seikat.

Säästää tilaa ja vettä: viisi suihkujen etua

  • Suihku voidaan asentaa pieneen tilaan, epätavalliseen pohjaratkaisuun ja katon kaltevuudesta riippumatta.
  • Lattian tasaiset suihkut helpottavat suihkutilaan pääsyä ja mahdollistavat esteettömän suihkussa käynnin.
  • Huone voi näyttää suuremmalta, jos suihku on mukautettu kylpyhuoneen suunnitteluun. Suihkuseinät tai lasiovi sekä laatat, jotka varmistavat esteettömän liikkumisen kylpyhuoneen ja suihkun välillä, ovat tässä suureksi avuksi.
  • Suihkussa käyminen on nopeampaa ja se on myös ympäristöystävällisempää, koska tarvitset vähemmän vettä kuin kylpyammeen täyttämiseen. Tämä säästää aikaa, rahaa ja energiaa. Vertailun vuoksi: Tarvitset keskimäärin noin 150 litraa vettä kylpyammeen täyttämiseen - viiden minuutin suihku säästää 3-5 kertaa enemmän vettä, jos sammutat veden sen ajaksi, kun saippuoit itseäsi.
  • Suihkusta voi tulla katseenvangitsija myös erilaisilla kohokohdilla, kuten erikoismuotoisella suihkupäällä, värikkäällä suihkuverholla tai kuviollisilla laatoilla.

Mukavuutta koko perheelle: viisi kylpyammeiden etua

  • Kylpeminen on hauskaa. Perheen kylpyhuoneessa kylpyamme on usein lasten suosiossa, koska he saavat leikkimielisesti tuntumaa hygieniaan ja voivat roiskia ja leikkiä vedellä.
  • Kylpyammeen etuna on se, että sinun ei tarvitse päättää, haluatko kylpeä vai käydä suihkussa, voit käyttää molempia. Henkilöille, joiden fyysinen kunto on heikentynyt, on saatavilla kylpyammeita, joissa on istuin ja ovi sisäänpääsyn helpottamiseksi. Kulma-amme voi olla hyvä ratkaisu pienessä kylpyhuoneessa.
  • Kylpyamme edustaa mukavuutta. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on ilo, kun voit rentoutua. Hierontasuihkuilla varustetut kylpyammeet auttavat varmistamaan entistäkin paremman rentoutumisen. Silloin kylpyamme on myös täydellinen korvike porealtaalle.
  • Miellyttävän lämmin kylpy on hyväksi terveydelle. Se auttaa pääsemään eroon arjen stressistä ja lämmittää kehoasi kylminä päivinä. Jos olet vilustunut, kylpy parantaa verenkiertoa ja tukee kehon luonnollista puolustuskykyä.Halutessasi voit lisätä veteen myös kylpyöljyjä tai kylpysaippuaa. Lihas- ja niveljännitys poistuu lämpimässä kylvyssä, sekä lämmin kylpy auttaa estämään lihaskipuja.
  • Epätavallisen muotoiset ja malliset kylpyammeet parantavat kylpyhuoneen ilmettä. Vakiokokoisten kylpyammeiden lisäksi on myös vapaasti seisovia kylpyammeita, lattiaan upotettuja kylpyammeita sekä kulmakylpyammeita, joissa on houkutteleva muotoilu.
Geberit Tawa -kylpyamme
Geberit Renova Plan -kylpyamme

Suihku vai kylpyamme - mitä pitää huomioida kylpyhuoneen suunnittelussa?

Hyvin suunnitellussa kylpyhuoneessa kiinnitetään ensisijaisesti huomiota esimerkiksi tilan optimaaliseen käyttöön, muotoiluun ja toimintoihin liittyviin tarpeisiin sekä käytettävissä olevaan infrastruktuuriin (ilmanvaihto, valaistus ja saniteettitilat).

Vuokra-asunnossa kylpyhuoneelle asetetaan yleensä erilaiset vaatimukset kuin hotellihuoneen varusteille. Kuinka paljon tilaa kylpyhuoneessa on käytettävissä? Kuka käyttää kylpyhuonetta? Minne putket on jo asennettu? Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tarvitaan myös realistinen budjetti. Tarkista ennakkoon, voidaanko suunnitelmasi toteuttaa käytettävissä olevalla budjetilla.

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Read similar posts