Kylpyhuone kaltevalla katollaVinkkejä, ideoita, neuvoja

Jokaisen, joka haluaa remontoida ullakolle makuuhuoneen, jonka yhteydessä on kylpyhuone, on muistettava yksi asia: se, mikä näyttää tilavalta pohjapiirroksessa, on huomattavasti pienempi todellisuudessa. Matalat ja viistot katot vähentävät tehokkaasti käytettävissä olevaa tilaa. Tämä tekee saniteettilaitteistojen sijoittamisesta haastavan, mutta silti ratkaistavissa olevan tehtävän.

KUUSI ASIAA MITKÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON KYLPYHUONEEN SUUNNITTELUSSA, JOSSA ON KALTEVA KATTO

Kylpyhuone kaltevalla katolla

1. Varmista lupa-asiat: Ullakon muutostöihin voidaan joutua hakemaan lupa viranomaisilta. Lattian kantavuus, staattinen sähkö ja eristys on tarkastettava ja hyväksyttävä.

2. Laske ullakkotilan mitat: Suunnittelussa on tärkeää tietää tarkat tiedot ja mitat käytettävissä olevasta tilasta. Tilaa ei voi suunnitella pelkän pohjapiirroksen perusteella, vaan katon kaltevuus on otettava myös huomioon suunnitteluvaiheessa.

3. Päätä budjettisi: Ullakon kylpyhuone on yleensä kallis projekti, koska tarvitset yleensä erikoishuonekaluja tai erityistä muotoilua. Olosuhteista riippuen, sinulta voi hyvinkin puuttua syöttö- ja viemärijärjestelmät sekä eristys- tai valonlähteet.

4. Listaa tarkalleen mitä kylpyhuonevarustuksia tarvitset: Mikä on välttämättömyys – ja mitä et välttämättä tarvitse (koska tilaa ei ole tarpeeksi)? Lista kaikista vaatimuksista ja toiveista auttaa suunnitelman teossa.

5. Omien tarpeiden tunteminen: Kukaan ei halua lyödä päätään suihkussa tai ärsyyntyä alemmissa kerroksissa huonosti eristetyistä vesiputkista. Houkuttelevat tai halvat tuotteet ovat arvottomia, jos ne eivät ole käytännöllisiä.

5. Tutustu laajaan tuotevalikoimaan ja asennusvaihtoehtoihin: Kiinnitä erityisesti huomiota katon kaltevuuteen. Hae inspiraatiota kylpyhuoneiden suunnitteluun muista kylpyhuoneista, joissa on kalteva katto ja hanki asiantuntijoiden neuvoja.

Vinkki: Vaaleat värit saavat vinokattoisen kylpyhuoneen näyttämään tilavammalta

Kylpyhuone, jossa on vinokatto ja Geberit ONE -kylpyhuonesarjan tuotteita sekä Geberit AquaClean Monolith-moduulilla

Vaaleat värit ovat usein paras valinta nykyaikaisiin, vinokattoisiin kylpyhuoneisiin, koska luonnonvaloa on yleensä niukasti.

Yleensä tummat värit saavat katon näyttämään matalammalta, mikä tarkoittaa, että pieni kylpyhuone näyttää todellistakin ahtaammalta.

Laattojen tulee olla niin suuria kuin mahdollista, jolloin huone tuntuu suuremmalta. Nykyaikaiset koristepaneelit tai vedenkestävä betonimaali ovat tyylikkäitä vaihtoehtoja.

Säästä tilaa Geberit Monolith -WC-moduulilla

Ullakkokylpyhuoneiden WC-istuimet

Kun WC-istuin sijoitetaan vinokaton alle, kannattaa muistaa, että katon korkeuden tulee olla vähintään 145–155 cm. Remontoinnin yhteydessä on järkevää valita piilohuuhtelusäiliö, koska sen voi piilottaa seinän sisään.

Geberit Monolith-moduulilla voi säästää tilaa ja luoda nykyaikaisen ja tyylikkään ilmeen.

Seinä-WC-mallit tarkoittavat, että istuimen alla oleva lattia on vapaa ja huone näyttää suuremmalta. Pesu-wc-istuin, kuten Geberit AquaClean Sela, tarjoaa vielä lisää mukavuutta. Siinä yhdistyvät WC-istuimen ja bideen toiminnot, ja se säästää tilaa ja muuttaa kylpyhuoneen hyvinvoinnin keitaaksi.

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Lue samanlaisia julkaisuja

Mitkä huoneen korkeudet ovat ja miten tila voidaan hyödyntää täysimääräisesti?

on asennettava siten, että käyttäjä voi seistä pystyasennossa saniteettilaitteiden edessä.

Kylpyhuonetuotteet, kuten WC-istuin tai kylpyamme, on asennettava siten, että käyttäjä voi seistä pystyasennossa saniteettilaitteiden edessä.

  • Pesuallas vinokaton alla: Pään ja katon välissä on oltava vähintään 40 cm vapaata tilaa, jotta pesualtaan edessä voi seistä mukavasti. Valaistusolosuhteiden vuoksi kattoikkunan alla oleva tila on ihanteellinen.
  • Seinä-WC:t vinokaton alla: Jotta WC:ssä voi seistä mukavasti lyömättä päätään, vinokaton vähimmäiskorkeuden tulisi olla 2 metriä mitattuna saniteettilaitteen etureunasta.
  • Kylpyammeet vinokaton alla: Jos kylpyammetta käytetään myös suihkuna, kylpyammeen lattian ja katon välisen etäisyyden tulisi olla 2–2,20 metriä. Kun sisäkorkeus on riittävä, myös hiusten pesu onnistuu mukavasti seisten. Vinokaton myötäisesti asennettujen kylpyammeiden seinän puoleisen sisäkorkeuden tulee olla vähintään 180 cm kylpyammeen pohjasta mitattuna. Vapaasti seisovat kylpyammeet ovat näppärä vaihtoehto vinokattoisiin kylpyhuoneisiin. Niitä ei kiinnitetä seisään, joten ne voidaan integroida joustavasti huoneeseen.
  • Suihkut vinokaton alla: Tasalattiaista suihkua suositellaan kylpyhuoneisiin, joissa on vinokatto. Sisäkorkeuden on oltava vähintään 20 senttimetriä ja yläsuihkuilla vähintään 40 senttimetriä. Jos katto on liian matalalla, suihku kannattaa siirtää huoneen keskelle. Kevyen väliseinän avulla suihku voidaan jopa siirtää kokonaan ullakkohuoneeseen. Tilan säästämiseksi suositellaan myös avoimia suihkuja tai kääntyviä ovia.

Ennen ja jälkeen: pienen vinokattoisen ullakkokylpyhuoneen remontti

Erinomainen esimerkki siitä, miten kapea, epämiellyttävä tila voidaan muuttaa nykyaikaiseksi perhekylpyhuoneeksi, vaikka katto vino, on tässä pienen ullakkokylpyhuoneen remontissa vuonna 1953 rakennetussa omakotitalossa.

Kylpyhuoneen täydet mahdollisuudet saatiin käyttöön ajattomilla, kaapillisilla Geberit ONE -pesualtailla ja tilaa säästävällä Geberit AquaClean Mera -pesu-wc-istuimella, jossa on Monolith-pintahuuhtelusäiliö.

Seinien ja kylpyhuonekalusteiden vaaleat värit ja suuret laatat luovat ystävällisen ja kodikkaan tunnelman kylpyhuoneeseen.

Geberit-ratkaisutsuuriin, pieniin tai kapeisiin kylpyhuoneisiin

Geberit iCon -kylpyhuone pesualtaalla ja peilillä

Pesualtaat ja peilikaapit vinokattoisiin kylpyhuoneisiin

Valitse pesualtaat ja peilikaapit, jotka ovat sekä toiminnallisia että yhteensopivia muun kylpyhuoneen kalusteiden ja varusteiden kanssa. Nykyaikaisia, yksinkertaisia malleja voidaan yhdistellä hyvin keskenään.

Peilikaapit, joissa on integroitu valaistus, edistävät hyvän olon tunnelmaa huoneessa.

Saniteetti- tai kylpyhuonesuunnittelija voi auttaa sinua valitsemaan tuotteet, jotka ovat sekä toimivia että kauniita.