Säästä vettä wc-istuimen huuhtelussa

Ilman vettä ei ole elämää. Tämä arvokas luonnonvara on kuitenkin käymässä yhä niukemmaksi. Yhdistyneiden kansakuntien vuoden 2024 vesikehitysraportin mukaan noin puolet maailman väestöstä kärsii vakavasta vesipulasta ainakin osan vuotta. Monet ihmiset ovat tietoisia tästä ja haluavat vähentää juomaveden käyttöä kodeissaan. He sulkevat hanan suihkussa tai hampaita pestessään. Se on hyvä alku.

Kuinka paljon vettä wc:n huuhtelu kuluttaa?

Nainen huuhtelee WC:tä Geberit Acanto WC-ratkaisulla, jossa on TurboFlush -huuhtelutekniikka.

Moni ei tiedä, että noin kolmannes länsimaisen kotitalouden päivittäin kuluttamasta vesimäärästä kuluu vessan huuhteluun. Loppujen lopuksi viemäriin virtaa keskimäärin 6-9 litraa vettä jokaisella huuhtelukerralla.

Siksi tätä kysymystä on syytä käsitellä. Geberit on jo vuosikymmeniä kehittänyt huuhtelujärjestelmiä, jotka ovat erityisen tehokkaita ja samalla resursseja säästäviä.

Vettä säästävä WC-huuhtelu innovatiivisen TurboFlush-huuhtelutekniikan ansiosta

Sigma30 -huuhtelupainikkeessa on pienelle ja isolle huuhtelulle omat painikkeet

Näiden Geberit wc-ratkaisuiden ytimessä on optimaalinen WC:n huuhtelu. Loppujen lopuksi, mitä hyötyä on, jos huuhteluun käytetään vain vähän vettä, mutta se ei kuljeta kaikkea, mistä on päästävä eroon, viemäriin? Painamme painiketta toisen kerran, vaikka vettä tarvitaan enemmän juomavedeksi.

Geberit keskittyykin kehittämään tuotteita, jotka huuhtelevat WC:n perusteellisesti vain yhdellä huuhtelukerralla ja mahdollisimman vähällä vedellä.

Perusteellisen ja tehokkaan huuhtelun kannalta on ratkaisevan tärkeää, että huuhtelutekniikka ja wc-istuin on sovitettu täydellisesti yhteen. Toinen tärkeä tekijä on wc-istuimen sisäinen geometria, sillä se muodostaa suurimman osan WC:n vedensäästöpotentiaalista.

Tämä näkyy erityisen selvästi Geberit Acanto WC:ssä, jossa on innovatiivinen TurboFlush-huuhtelutekniikka. WC-istuimen sisältä paljastuvan epäsymmetrisen muotoilun ansiosta, vesi ohjautuu spiraalimaisesti voimakkaana pyörteenä wc-kulhon läpi.

Piilovesisäiliössä sijaitsevan vettä säästävän 212 -huuhteluventtiilin ja kaksoishuuhtelulla varustetun huuhtelupainikkeen ansiosta, tarvittava huuhtelumäärä pienenee 2,6 litraan pienessä huuhtelussa ja 4 litraan isommassa huuhtelussa.

Huuhteluteho on jopa kymmenen kertaa korkeampi kuin kansainvälisten standardien vaatimukset.

Geberit 212 -huuhteluventtiili

Vettä säästävä huuhteluventtiili

Huuhteluventtiilillä on tässä tärkeä rooli. Geberit 212 -huuhteluventtiilissä on kaksi liukusäädintä. Näin veden määrää on helppo säätää. Suuren huuhteluveden määrä vaihtelee 3,5 litrasta 7,5 litraan. Pienessä huuhtelussa huuhtelumäärää voidaan säätää 2 ja 4 litran välillä.

Venttiili edistää merkittävästi juomaveden resursseja säästävää käyttöä, sillä wc-kulho voidaan huuhdella optimaalisesti minimaalisella vesimäärällä.

Älä huoli, jos sinulla on kotona vielä vanha vesisäiliö. Geberit 212 -huuhteluventtiili on taaksepäin yhteensopiva, joten se voidaan asentaa myös vanhempiin piilovesisäiliöihin.

80 % vähemmän vedenkulutusta Geberitin innovaatioiden ansiosta.

WC-ratkaisu voi säästää vuosien mittaan paljon vettä. Mallilaskelma osoittaa, että huuhteluveden määrä on vähentynyt 80 % vuodesta 1952 lähtien Geberitin innovaatioiden, kuten kaksoishuuhtelun ja huuhtelun pysäytyspainikkeen, ansiosta. Ennen vanhaan yksi henkilö käytti wc:n huuhteluun noin 70 litraa vettä päivässä. Nykyään on mahdollista huuhdella WC perusteellisesti vain 14 litralla päivässä. 1

Faktoja ja lukuja veden säästöstä

Kuva huuhteluveden määrän vähenemisestä vuodesta 1952 lähtien.
Huomautus
1 Oletus: Yksi henkilö käyttää wc:tä viisi kertaa päivässä ja käyttää isoa huuhtelutoimintoa kerran (= täysi huuhtelu) ja pientä huuhtelutoimintoa neljä kertaa (= pieni huuhtelu). Vuonna 1952 vedenkulutus oli 14 litraa per huuhtelu (= 70 litraa henkilöä kohti päivässä). Nykyään perusteellinen huuhtelu on mahdollista 4 litralla täydellä huuhtelulla ja 2,6 litralla pienellä huuhtelulla (= 14 litraa henkilöä kohti päivässä).

Usein kysytyt kysymykset WC:n huuhtelun vedenkulutuksesta

Geberitin innovatiiviset ratkaisut vettä säästäviin WC-huuhteluihin

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Käyttäjäystävälliset kylpyhuonetuotteet