Roskat kylpyhuoneessaSeitsemän vinkkiä kuinka välttää niitä

Kylpyhuonerituaaleihin liittyy lukuisia tuotteita, jotka tuovat mukanaan paljon muovijätettä. Jokainen eurooppalainen tuottaa keskimäärin 480 kiloa jätettä vuodessa. Voit vähentää tätä jätettä huomattavasti – jopa kylpyhuoneessa. Katso täältä seitsemän parasta vinkkiämme, joiden avulla voit vähentää jätettä kylpyhuoneessa.

Geberit Renova -kylpyhuonekalusteet

Vinkki nro 3 - Hammastahna

Perinteinen hammastahna toimitetaan yleensä muovipurkissa – ja loppujen lopuksi et koskaan saa kaikkea irti putkesta. Mutta on olemassa uusi vaihtoehto, joka ei jätä jätettä: hammastahnatabletti. Laitat tabletin suuhusi, pureskelet sitä, kunnes muodostuu vaaleaa vaahtoa ja harjaat sitten hampaat hammasharjalla tavalliseen tapaan.

Vinkki nro 4 - Saippua

Vielä muutama vuosikymmen sitten saippuapala oli vakiona kylpyhuoneissa. Nykyään nestesaippua on eniten käytetty, ja se on korvannut vanhan hyvän saippuapalan. Vaan nestesaippua tulee yleensä muovipullossa. Kiinteä saippua toimitetaan yleensä paperipakkauksissa, ja myös itse saippuan valmistaminen kotona on suhteellisen helppoa. Yksinkertainen tapa sanoa hyvästit toiselle muovijätteelle kylpyhuoneessa.

Vinkki nro 1 - Deodorantti

Muovijäte on kylpyhuoneen suurin ongelma. Mutta se voidaan usein välttää, jos valitset oikeat tuotteet. Miksi pitää kiinni esimerkiksi deosuihkeesta? Ne toimitetaan yleensä joko metalli- tai muovipakkauksessa. Mutta muitakin vaihtoehtoja on, joita toimitetaan yleensä kierrätettävissä lasipurkeissa tai metallipurkeissa.

Vinkki nro 2 - Hammasharja:

Yleensä hammasharjan varsi on muovia ja harjakset nailonia, siis myös muovia. Hammaslääkärit suosittelevat, että vaihdat hammasharjan kolmen kuukauden välein. Tämä tarkoittaa neljää hammasharjaa vuodessa henkilöä kohden. Se puolestaan tarkoittaa miljoonia hammasharjoja vuodessa. Jos ostat sen sijaan bambuhammasharjan, vältät muovijätteen. Bambu on yksi nopeimmin kasvavista raaka-aineista planeetalla – se voi kasvaa jopa metrin korkeuteen yhdessä päivässä.

Geberit Acanto -kylpyhuonekalusteet

Vinkki nro 5 - Shampoo

Ja hiuksillesi on myös olemassa muoviton vaihtoehto. Sen sijaan, että käyttäisit tavanomaista shampoota muovipullosta, käytä kiinteää shampoota. Se näyttää tavalliselta saippuapalalta ja on todella helppokäyttöinen: hiero palaa kosteiden käsien välissä, jolloin muodostuu hieman vaahtoa. Käytä sitä hiusten vaahdottamiseen ja huuhtele sitten pois vedellä tavalliseen tapaan. Ja olet karkottanut jälleen yhden muovista valmistetun jätetuotteen kylpyhuoneesta.

Vinkki nro 6 - Terveyssiteet ja tamponit

Naisten kuukautishygienia on hukka-intensiivistä. Naiset tarvitsevat elämässään keskimäärin 10 000–17 000 tamponia ja terveyssidettä. Mutta tavallisten kertakäyttötuotteiden sijaan voi käyttää kuukautiskuppeja. Nämä kupit on yleensä valmistettu lääketieteellisestä silikonista, toisin sanoen muovista. Mutta ne voidaan puhdistaa käytön jälkeen ja sitten käyttää kerta toisensa jälkeen. Parhaassa tapauksessa kuukautiskuppi voi kestää vuosia.

Vinkki nro 7 - WC-paperi

Monet WC:n rituaalit on monille ihmisille vakioita. Esimerkiksi wc-käynnin jälkeen itsensä puhdistaminen on mahdollista vain paperilla. Ja silti vedellä puhdistautuminen on paljon hygieenisempi vaihtoehto. Pesu vedellä on paljon puhtaampi tapa ja säästää myös uskomattoman paljon wc-paperia. Joten wc-rutiinien muuttamista kannattaa ehdottomasti harkita.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet puhtaampaan kylpyhuoneeseen