Sodanjulistus kylpyhuoneen pieneliöille

On selvää, että yleisissä vessoissa vilisee kaikenlaisia bakteereita. Mutta omassa kylpyhuoneessa näiden epämieluisten pieneliöiden pitäisi kuitenkin olla hallinnassa – eikö vain? Tosin sielläkin saattaa lymytä taudinaiheuttajia. Syynä on usein se, että puhdistustoimenpiteet keskitetään wc-istuimen, pesualtaan ja kylpyammeen puhdistamiseen. Ei pidä panikoida, täysin aseptinen koti ei ole mahdollinen eikä myöskään tarpeellinen. Yksityisessä kylpyhuoneessa ei-toivotut asuinkumppanit voi pitää kurissa yksinkertaisilla hygieniatoimenpiteillä.

Missä kylpyhuoneen pieneliöt oikeastaan ovat ja mitä niitä vastaan voi tehdä?

Vinkkejä bakteerien vähentämiseksi kylpyhuoneessa

 • Kosteissa käsi- ja kylpypyyhkeissä bakteerit todella viihtyvät. Sen vuoksi on kiinnitettävä huomiota siihen, että pyyhkeet voivat kuivua vapaasti riippuen ja että ne pestään ainakin kerran viikossa vähintään 60-asteisessa vedessä.
 • Hammasharjat ovat bakteeripesäkkeitä, joita ei pidä aliarvioida. Tästä syystä ne pitäisi vaihtaa kahden, kolmen kuukauden välein, ja sen lisäksi niitä tulisi säilyttää niin, että ne voivat kuivua hyvin.
 • Sulje aina wc-kansi. Joka kerta kun wc vedetään, linkoutuu ilmaan bakteereita, jotka jakautuvat koko kylpyhuoneeseen.
 • Bakteerit pitävät kosteasta, siksi kylpyhuone pitäisi aina tuulettaa hyvin tai tulisi huolehtia siitä, että tuuletus toimii.
 • Suihkuverhoihin tulee helposti sientä ja hometta. Sen vuoksi on huolehdittava siitä, että ne kuivuvat täydellisesti suihkussa käynnin jälkeen ja että ne aika ajoin pestään pesukoneessa. Lasinen suihkuseinä on pitkällä aikajanalla aina hygieenisempi.
 • Älä unohda ovenkahvoja, huuhtelupainikkeita ja valokytkimiä siivotessasi.
 • Pyyhi suihkut ja ammeet käytön jälkeen aina kuiviksi, jotta mikro-organismien elämä on vaikeampaa.
 • Silikonisaumoihin kerääntyy aikaa myöten koko joukko eliöitä, vaikka saumat ensi silmäyksellä näyttäisivätkin puhtailta. Sen vuoksi saumat pitäisi säännöllisesti puhdistaa esimerkiksi etikkaa sisältävällä puhdistusaineella ja kuumalla vedellä.
 • Älä laiminlyö suihkupäitä.Suihkupäihin kerääntyy nopeasti pieneliöitä. Siksi on suositeltavaa läpihuuhdella suuttimet kuumalla vedellä ennen ensimmäistä suihkussa käyntiä. Ihanteellinen veden lämpötila on tällöin 60 astetta.
 • Pese puhdistusliinat usein pesukoneessa valkopesulämpötilassa ja käytä sen lisäksi kylpyhuoneelle omia liinoja. Käytä vielä wc-istuimen puhdistamiseen omaa, toisenväristä puhdistusliinaa.
 • Myös kylpyhuoneen mattoihin kerääntyy nopeasti hiuksia ja likaa. Niiden säännöllinen ravistelu ja kuumalla vedellä pesu auttaa.
 • Kylpysienet, joita on kylvyssä mukava käyttää, eivät ole keittiösieniä parempia. Vaihda ne siksi usein.
 • Myös kosmetiikan kanssa käytettävät pensselit ja harjat pitävät puhdistamisesta – parasta on pestä ne silloin tällöin shampoolla.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet puhtaampaan kylpyhuoneeseen