Miten pieni pesuallas voi olla?

Kapeassa kylpyhuoneessa tai pienessä vieras-WC:ssä pesuallas ei saa viedä liikaa tilaa, mutta sen tulee silti olla käytännöllinen ja tyylikäs. Lue alta vinkkejä, miten voit suunnitella tyylikkään ja käytännöllisen kylpyhuoneen pienellä pesualtaalla.

Xeno² -sarjan pesuallas (© Geberit)

1. Vakiokokoisen pesualtaan syvyys on 55 cm. Käsihuuhtelualtaan syvyys on normaalisti 45 cm. Mutta kapeissa tai pienissä kylpyhuoneissa ei ole usein niin paljon tilaa. Tällöin kapeammat pesualtaat ovat oikea valinta. Nykyään on saatavilla useita minipesuallasmalleja, joiden syvyys on 20–25 cm. Geberitin kylpyhuonesarjoista löytyy hyvin tilaa säästäviä pesualtaita, joita löytyy mm. Xeno², iCon, Smyle tai Renova Compact -kylpyhuonesarjoista.

2. Kylpyhuone tuotteiden ja kalusteiden yhteensopivuus käytettyyn tilaan on tärkeää kylpyhuoneessa. Pienissä kylpyhuoneissa on hyvä tarkistaa, että pesuallas sopii yhteen muiden kalusteiden kanssa. Geberitin inspiraatiotyökalulla saat apua kylpyhuoneen suunnitteluun. Täytä linkin kautta vaihtoehdot, millaista kylpyhuonetta olet suunnittelemassa, niin saat sähköpostitse lisätiedot juuri sinun tarpeisiisi sopivista kylpyhuonetuotteista ja kalusteista ja voit aloittaa kylpyhuoneesi suunnittelun!

3. Älykäs muotoilu: Pesualtaita ei ole saatavana vain eri kokoisina, vaan saatavilla on myös erilaisia ajattomia malleja. Olipa kyseessä kulmikas, soikea tai pyöreä pesuallas – eri versiot ovat järkeviä huoneesta riippuen. Ahtaissa tiloissa pieni käsihuuhteluallas tilaa säästävällä pesualtaan viemärillä on käytännöllinen. Pesualtaat on suunniteltu niin, että ne voidaan yhdistää kapeaan pesuallaskaappiin tai pesutasoon, jolloin säilytystilaa on mahdollisimman paljon.

iCon -kylpyhuonesarjan pesuallas sopii vaikka vierashuoneen kylpyhuoneeseen (© Geberit)

4. Kulmien erikoismuotoilut mahdollistavat pienten pesualtaiden käytön vieras WC:eiden haastavissa pohjaratkaisuissa. Erityisesti Geberitin malleista iCon- ja Renova Compact -sarjat pesualtaat sopivat erinomaisesti asennettavaksi tällaisiin tiloihin.

5. Pesualtaan muoto: pieni pesuallas tarkoittaa aina tilan menetystä, koska pesualtaalla on vähemmän säilytyshyllypinta-alaa. Pesualtaan muodosta riippuen, on kuitenkin mahdollista saada käyttöön lisätilaa. Jos valitset epäsymmetrisen pesualtaan muodon, jossa hana on kiinnitetty sivuun, pesualtaan yhteydessä on vielä riittävästi säilytystilaa jokapäiväisille kylpyhuonetarvikkeille.

6. Toiminnallisuus on tärkeää. Pienissä käsihuuhtelualtaissa on oltava riittävästi syvyyttä, jotta kädet saa veden alle kokonaan ja pestyä hyvin. Tästä syystä on tärkeää, ettei pesualtaan syvyyden merkitystä aliarvioida. Voit testata tätä helposti myös esimerkiksi Showroomissamme Vantaalla.

7. Voit myös säästää tilaa esimerkiksi seinään asennetuilla hanoilla. On hyvä idea verrata hanoja yhteensopiviksi käsihuuhtelualtaan kanssa. Tästä syystä kannattaa tarkistaa, että hanaveden valuttaminen ei aiheuta yliroiskeita pesualtaaseen valuessa. Hananvalmistajat tarjoavat usein lyhyempiä hanamalleja, jotka on suunniteltu käytettäviksi pienten kylpyhuoneiden vieras-WC-ratkaisuihin.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa