Pienen vieraskylpyhuoneen remonttiEnnen ja jälkeen

Vihreä vieraskylpyhuone 1980-luvulta ennen remonttia
Vieraskylpyhuone remontin jälkeen

Saksalaisen Grewen perheen vajaan kahden neliömetrin vieras-WC remontoitiin lähes 40 vuoden käytön jälkeen. Se on peräisin 1980-luvulta ja suunniteltiin aikanaan ensisijaisesti nuorelle perheelle. Siihen aikaan kukaan ei vielä ajatellut iäkkäitä ihmisiä käyttäjinä.

Näin ollen pohjakerroksen kylpyhuoneen pieneen pohjaratkaisuun mahtui vain WC-istuin, peilillinen pesuallas ja pieni kaappi. Pintahuuhtelusäiliö vei paljon tilaa, seinään asennettava lämmityselementti vielä enemmän. Näin ollen lisämukavuudelle jäi vain vähän tilaa.

Remontti: Ikääntyneille soveltuva vieraskylpyhuone

Vieraskylpyhuoneen remontin haasteena oli tehdä siitä ikääntyneille soveltuva ja nykyaikainen. Tilaa oli luotava, jotta perheenjäsenet voisivat käyttää tilaa täysimääräisesti, vaikka heidän liikuntakykynsä olisi rajoittunut. Lisäksi puhdistusta olisi yksinkertaistettava. Haasteet ratkaistiin saniteettialan ammattilaisen hyvällä suunnittelulla ja hyvällä Geberit-tuotteiden valikoimalla.

Vieraskylpyhuoneen vanha WC-istuin pintahuuhtelusäiliöllä
Vieraskylpyhuone, jossa on pieni kaappi ja pesuallas

Mikä kaikki kuuluu vieraskylpyhuoneeseen

Grewen perheelle oli tärkeää, että pieni kylpyhuone päivitetään sekä mukavuustoiminnoilla että ikääntyneille sopivalla muotoilulla. Niinpä laatat poistettiin ja asennettiin lattialämmitys ja puolikorkea asennusseinä, jossa on piilohuuhtelusäiliö. Näin kylpyhuoneeseen saatiin tilaa tärkeille asioille.

WC-ratkaisuksi Grewen perhe valitsi Geberit AquaClean Mera Classic -pesu-wc-istuimen. ”Ajatus vanhenemisesta sai meidät valitsemaan pesu-wc-istuimen”, Elisabeth Grewe kertoo. ”Vedellä puhdistaminen on paljon miellyttävämpää kuin paperilla, eikä istuimelta tarvitse nousta. Kauko-ohjain auttaa pesu-wc-istuimen käytössä liikuntakyvyn rajoitteista huolimatta.”

Mukavuutta lisätoiminnoilla

Koska vieras-WC sijaitsee välittömästi talon sisääntuloalueella, alueelle piti myös luoda miellyttävä ilmapiiri. ”Vanhan vieras-WC:n kanssa saattoi käydä niin, että epämiellyttävät hajut levisivät sisääntuloalueelle. Halusimme siitä eroon”, Elisabeth Grewe sanoo. Koska Geberit AquaClean Mera Classic -mallissa on hajunpoistotoiminto, kylpyhuoneen pahat hajut häviävät heti.

Toinen tärkeä aihe oli säilytystila. Geberit iCon -pesualtaan, siihen sopivan alakaapin ja sivuelementin avulla tila voidaan hyödyntää optimaalisesti myös silloin, kun sitä on rajoitetusti. Grewen perheelle tämä yhdistelmä tarjosi näyttävän ulkomuodon lisäksi myös käytännön etuja: KeraTect on lähes huokoseton, mikä tekee siitä huoltovapaan, kestävän ja ennen kaikkea helposti puhdistettavan. Lisäksi saippuan tai hammasharjojen kaltaiset hygieniatuotteet voidaan sijoittaa pesualtaan laskutasolle.

Yhteenveto: Remontti onnistui. Perhe ja vieraat ovat tyytyväisiä.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Tutustu samankaltaisiin postauksiin