Vieras-WC: Vinkkejä ja ideoitavieraskylpyhuoneeseen

Lähes aina pieni – mutta silti yhtä hieno? Niin vieras-WC:ssä kuin vieraskylpyhuoneessakin on yleensä niukasti tilaa. Tämän vuoksi esteettisten ja toiminnallisten muotoiluideoiden ja -suunnitelmien merkitys korostuu, kun luodaan sekä vieraita että isäntiä ilahduttavia sisustuksia.

Vieras-WC:iden suunnittelu

Valo lankeaa ikkunasta vieras-WC:hen, jonka takaseinä on tummansininen

Mutta mikä tekee vieras-WC:stä vieraskylpyhuoneen? Useimmissa tapauksissa se lienee suihkun olemassaolo. Suunnittelussa tämä seikka lisää laattojen merkitystä. Noudatettavat suunnitteluperiaatteet ovat muilta osin samat.

Aluksi huomio on kiinnitettävä lattiaan ja seiniin sekä niiden väreihin ja käytettäviin materiaaleihin.

Vieras-WC-ideoita puusta

Puu on hieno asia – myös vieras-WC:ssä. Olipa kyse sitten lattiasta, seinäpaneeleista tai kylpyhuonekalusteista: Luonnontuote sopii erinomaisesti muotoilun korostuksiin ja kodikkaan tunnelman luontiin. Huomaa: vieraskylpyhuoneessa käytettävä puu on aina käsiteltävä kosteuden tunkeutumisen estämiseksi.

Vieras-WC modernin valkoisena tai mustana

Kaikki on mahdollista, mikään ei ole pakollista. Värien osalta vieras-WC:ssä ei ole rajoituksia. Pieniin tiloihin pätee kuitenkin kaksi tuntemisen arvoista periaatetta: vaaleat värit näyttävät raikkailta ja siisteiltä, tummat sävyt puolestaan henkivät kodikkuutta.

Valkoinen ja musta ovatkin monien modernia ratkaisua etsivien isäntien toivelistan kärjessä. Ehkä siksi, että nämä kaksi väriä toimivat myös erinomaisesti yhdessä – esimerkiksi laattojen tapauksessa. Tietämisen arvoista: pienissä kylpyhuoneissa ja vieras-WC:issä suuret laatat lisäävät tilojen syvyyden tuntua.

Pesuallasideoita vieras-WC:hen

Ei ole harvinaista, ettei vieras-WC ole juurikaan oveaan leveämpi. WC-istuin sijaitsee tällöin käytännössä aina ovea vastapäätä. Sen saavuttamiseksi on kuitenkin ohitettava ensin pesuallas. Näin onkin selvää, että sen on oltava niin tilaa säästävä kuin mahdollista. Tilan säästämiseksi kannattaa käyttää pesualtaita, joissa on seinään kiinnitettävä tai sivulle asennettava hana.

Mitä muita kylpyhuonekalusteita ei saisi puuttua vieras-WC:stä?

Käsi avaamassa yhtä luonnonpuisen Geberit Renova Plan -alakaapin laatikoista

WC-istuin ja pesuallas hanoineen ovat jokaisen vieras-WC:n välttämätön kaksikko – ne eivät kuitenkaan itsessään ole kylpyhuonekalusteita, joissa on säilytystilaa päivittäistavaroille.

Tähän tarkoitukseen sopivat pesuallas yhteensopivalla alakaapilla ja peilikaapilla. Integroidulla valaistuksella varustetut mallit tarjoavat oikeanlaisen valaistuksen.

Kaksi vinkkiä: Miten suunnitella uusi vieras-WC

Ideat ovat mukavia, mutta vasta suunnittelu konkretisoi ne. Tämä ei päde ainoastaan omaan kylpyhuoneeseen, vaan erityisesti pienten vieras-WC:iden suunnitteluun. Seuraavassa on 2 vinkkiä siitä, miten vieras-WC-ideat voi parhaiten toteuttaa:

Vinkki 1: WC-istuimen, pesualtaan ja kaappien asettelu

Tilan rajallisuus määrää WC-istuimen, pesualtaan ja kylpyhuonekalusteiden sijainnin vieras-WC:ssä usein kuin itsestään. Siksi sääntö on, että vähemmän on enemmän – moderni vieras-WC on parempi ilman ylimääräisiä kylpyhuonekalusteita, joissa on käyttämätöntä säilytystilaa.

Näkymä vieras-WC:hen, jossa on seinä-WC, peilikaappi ja alakaappi Geberit ONE -kylpyhuonesarjasta

Vinkki 2: Lisää vieras-WC:hen käytännöllisiä lisävarusteita

Voidaan kiistellä siitä, ovatko lisävarusteet välttämättömiä, ainoastaan käytännöllisiä vaiko pelkkiä koriste-esineitä. Seuraava tarkistuslista sisältää siksi niin lisävarusteita kuin koristeluideoita:

Lisävarusteita ja hyödyllisiä tuotteita vieras-WC:hen
  • WC-harja
  • Paperiteline
  • Pieni kannellinen roska-astia
  • Saippua-annostelija
  • Vieraspyyhkeet
  • Kosmetiikkatuotteet (käsivoiteet, vanulaput jne.)
  • Vaatekoukut
  • Tuoksupullot
  • Kukat/maljakot
  • Kuvat

Lueteltuja kulutustavaroita pitäisi löytyä erityisesti kylpyhuonekalusteiden säilytystiloista helposti ja riittävinä määrinä.

Geberit-ratkaisuja pieniin vieraskylpyhuoneisiin

Geberit Renova Compact -seinä-WC

Geberit tarjoaa erilaisia älykkäitä ja erityisesti tilaa säästäviä ratkaisuja vieraskylpyhuoneeseen. Tilaa säästävien kylpyhuonekalusteiden ja lisää säilytystilaa tarjoavien ratkaisujen lisäksi näihin kuuluvat myös lyhyemmällä ulkonemallaan liikkumisvapautta tuovat WC-istuimet.

Kiinnostuneiden kannattaa tutustua tarkemmin Geberit-kylpyhuonesarjojen iCon, Renova ja Smyle kompakteihin WC-istuinmalleihin.

Pieni Geberit ONE -pesuallas ja siihen sopiva alakaappi

Tilaa säästävät kylpyhuonekalusteet pieniin kylpyhuoneisiin

Geberit tarjoaa täydellisesti sopivia alakaappeja runsaalla säilytystilalla myös kapeisiin ja erityisen pieniin, asennussyvyydeltään supistettuihin ja sivulaskutasolla varustettuihin pesualtaisiin. Esimerkkejä tästä ovat monipuolinen ja modulaarinen kylpyhuonekalustesarja Geberit iCon tai toiminnallisen muotoilunsa ansiosta suosittu Geberit ONE. Tilan säästämiseksi jopa peilikaappi voidaan – integroituine valaistuskonsepteineen – asentaa seinään.

Näppärillä yksityiskohdilla lisää säilytystilaa vieraskylpyhuoneeseen

Jos valitset tilaa säästävän vesilukon tai piilotat vesilukon seinään, voit välttää vastaavan aukon alakaapin laatikoissa ja saada lisää säilytystilaa.

Tämä helpottaa myös laatikoiden sisäisten säilytyslaatikoiden käyttöä. Ne selkiyttävät järjestystä kylpyhuonekalusteessa ja asettavat kaikki esineet sopivasti käden ulottuville. Myös peilikaapit sisäpuolisilla säilytyslaatikoilla ja säädettävillä hyllyillä luovat lisää laskutasoja.

Jokaisen WC-tilan sisustukseen sopii myös magneettitaulu. Magneettitaulut on varustettu kolmella erikokoisella säilytyslaatikolla, ja niitä on saatavana neljällä eri pintakäsittelyllä.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Tutustu samankaltaisiin postauksiin