Pienen kylpyhuoneen remonttiEnnen ja jälkeen

Vähän tilaa kylpyhuoneessa, mutta paljon tilan tarvetta? Ristiriita on kumottavissa. Jopa muutaman neliömetrin alalle saa taitavalla suunnitellulla tilavan ja viihtyisän kylpyhuoneen. Tämä käy ilmi kahdesta remonttiesimerkistä Suomesta ja Tanskasta.

Ennen ja jälkeen -esimerkki: Minikylpyhuone

Jälkeen-kuva pienestä kylpyhuoneesta, jossa on soikea VariForm-kylpyhuonesarjan pesuallas ja tammipuun näköiset kylpyhuonekalusteet (© Meja Hynynen)
Ennen-kuva pienestä kylpyhuoneesta, jossa on peilikaappi ja pesuallas (© Meja Hynynen)

Ahdas, tavanomainen ja vaatimattomasti varusteltu – tällaiselta näytti suomalaiskaksion kahden neliön kylpyhuone ennen remonttia.

Sisustussuunnittelija Meja Hynynen sai tehtäväkseen suunnitella kylpyhuoneen uudelleen niin, että se sopisi edelleen vuonna 1950 rakennetun kerrostalon henkeen.

Koska kapea huone ja ovi jättävät kalustukselle vähän pelivaraa, tarvittiin Geberit-tuotevalikoiman kompakteja, erityisesti minikylpyhuoneita varten suunniteltuja malleja.

Valinta osui Geberit iCon -kylpyhuonesarjaan, jossa on seinä-WC SoftClose-kannella ja tammipuun näköiset kylpyhuonekalusteet. Mukaan valittiin myös Geberit VariForm -kylpyhuonesarjan soikea, WC-istuimen muotoon sopiva pesuallas.

Ylellisen säväyksen tuo integroidulla valaistuksella varustettu lämmitettävä peili, joka estää huurtumisen suihkun jälkeen. Yhdessä kullanväristen hanojen, pyyhetankojen ja WC-istuimen kauko-ohjainpainikkeen kanssa remontti muutti pienen kylpyhuoneen pelkistetyksi, viihtyisäksi ja silti mieleenpainuvaksi tilaksi.

Ennen ja jälkeen -esimerkki: Suihku pienessä kylpyhuoneessa

Suihku katseenvangitsijana: monenlaiset suihkuratkaisut mahdollistavat tämän jopa muutaman neliömetrin alueella. Vain kahden neliön kokoisen suomalaisen kylpyhuoneen ennen-kuvassa näkyy ahdas tila, jonka suihkukaappi saa vaikuttamaan vieläkin raskaammalta.

Uusi lattiantasainen suihku, jossa on taittuvat lasiovet ja kultaiset saranat, luo tilaa ja saa huoneen tuntumaan tilavammalta. Kultainen sadesuihku tuo tilaan väriä ja näyttää yhtä aikaa tyylikkäältä ja modernilta.

Ennen-kuva, jossa näkymä suihkukaappiin ja lattia-WC:hen (© Meja Hynynen)
Jälkeen-kuva pienestä kylpyhuoneesta, jossa on Geberit iCon -kylpyhuonesarjan seinä-WC (© Meja Hynynen)

Ennen ja jälkeen -esimerkki: Kylpyhuone, jossa on viistokatto

Trine Rasmussenin tanskalaisessa loma-asunnossa Blåvandissa olosuhteet olivat yhtä haastavat. Tavoitteena oli jakaa vanha kylpyhuone, jossa oli sauna ja viistokatto, kahdeksi erilliseksi kylpyhuoneeksi.

Pääpaino oli tilan optimoinnissa. Pieneen, pinta-alaltaan vain kolmen neliömetrin kokoiseen viistoseinäiseen kylpyhuoneeseen oli asennettava WC-istuin, pesuallas ja suihkukaappi.

Viistokattoinen sauna (© @triner2 ja @strandparken3)
Alkuperäinen kylpyhuone, jossa on lattia-WC, valkoiset kaakelit ja puiset kylpyhuonekalusteet (© @triner2 ja @strandparken3)

Pienestä kylpyhuoneesta suuremman näköinen

Geberit-tuotteet osoittautuivat optimaaliseksi ratkaisuksi ahtaista olosuhteista huolimatta. Geberit Acanto -kylpyhuonesarjan rimfree-mallinen seinä-WC ja Geberit VariForm -kylpyhuonekalusteet pyöreällä pesualtaalla tuovat pieneen viistokattoiseen kylpyhuoneeseen keveyden tuntua.

Geberit-kylpyhuonelehden innoittamana Trine Rasmussen valitsi myös Geberit Xeno² -sarjan suurikokoisen peilin, jossa on integroitu valo. ”Tämä on hyvä vinkki, jos haluat saada huoneen näyttämään suuremmalta”, hän perustelee valintaansa.

Pienen kylpyhuoneen remontti: Tärkeimmät kysymykset

Geberit-ratkaisut minikylpyhuoneisiin

Innovatiivisten, erityisesti seinän taakse asennettavien Geberit-tuotteiden ansiosta minikylpyhuoneetkin voidaan optimoida. Kannattaa tutustua kattavaan tuotevalikoimaan.

Tilaa säästävät pesualtaat

Geberit tarjoaa lukuisia tilaa säästäviä pesualtaita, joiden ulkonema on 20–25 senttimetriä. Näitä ovat esimerkiksi seuraavien Geberit-kylpyhuonesarjojen pesualtaat, Xeno², iCon, Smyle ja Renova Compact.

Kompaktit suihkut

Inspiraatiota remonttiin antavat myös erilaiset Geberit-suihkuratkaisut.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Tutustu samankaltaisiin postauksiin