Kylpyhuoneen ovioikea vai vasen avaussuunta?

Monissa asunnoissa kylpyhuone on keskimäärin 4–7 neliömetrin kokoinen ja vieras-WC:t ovat huomattavasti pienempiä. Kun tilaa on vähän, on tärkeää löytää tilaa säästäviä ratkaisuja, ja niihin kuuluu myös oikean oviratkaisun löytäminen.

Sisäänpäin avautuva kylpyhuoneen ovi
Ulospäin avautuva kylpyhuoneen ovi
Ulospäin avautuva ovi säästää tilaa kylpyhuoneessa

Tapoja säästää tilaa

Usein tilaa saadaan säästettyä eniten kylpyhuoneen oven sijoittelulla. Kylpyhuoneen oviaukon tulee olla 90 cm leveä ja kynnyksetön. Tämä varmistaa esteettömyyden, jos sille joskus tulee tarvetta. Kylpyhuoneeseen avautuva ovi vie lähes 1 neliömetrin verran tilaa. Tämä tila vapautuu muuhun käyttöön, jos ovi sijoitetaan niin, että se avautuu ulospäin. Jos tämä ei ole mahdollista, voidaan käyttää liukuovea.

Turvallisuuskysymys

Ulospäin avautuvasta kylpyhuoneen ovesta on muutakin hyötyä kuin lisätila. Ensinnäkin kyse on turvallisuudesta: jos liukastut ja kaadut pahasti kylpyhuoneessa, et välttämättä pääse ylös tai saatat maata tajuttomana lattialla. Ja jos makaat liikkumattomana sisäänpäin avautuvan oven edessä, muut eivät pääse sisälle auttamaan sinua. Jos kylpyhuoneen ovi avautuu ulospäin, sinua voidaan auttaa nopeasti ja helposti. Ainoa edellytys on, että ovessa on lukko, jonka voi hätätilanteessa avata myös ulkopuolelta.

Lisämukavuutta

Toinen ulospäin avautuvan oven tuoma etu on, että kylpyhuone on helpompi siivota. Kun ovi ei ole tielläsi, kaikki seinät ja erityisesti lattia on helpompi puhdistaa. Lopuksi vielä hieman oven laadusta. Kylpyhuoneessa kävijä arvostaa yksityisyyttään – mitä vähemmän kylpyhuoneen ulkopuolelle kantautuu ääniä, sitä mukavammaksi tunnet olosi kylpyhuoneessa. Siksi kannattaa panostaa korkealaatuiseen oveen.

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.