Vinokattoisen kylpyhuoneen suunnittelu

Jos sinulla on ullakko, saatat jossain vaiheessa kysyä itseltäsi kysymyksen: muunnetaanko se hyötykäyttöön vai annetaanko sen olla sellainen kuin se on. Päätöstä ei pidä tehdä hätäisesti, vaan sitä on harkittava ja punnittava. Ne, jotka ovat tarpeeksi rohkeita toteuttamaan suunnitelmansa, saavat lisätilaa ja uutta tunnelmaa kodikkuuteen.

KUTISTUVA TILA

Moderni kylpyhuone kaltevalla katolla ja Acanto kylpyhuonekalusteilla

Idea kuulostaa houkuttelevalta: muuttaa ullakkotila kylpyhuoneelliseksi makuuhuoneeksi – kylpymaisemaksi kattojen alla, josta voit katsella tähtiä suuren kattoikkunan läpi.

Mutta on yksi asia, jota sinun ei pidä unohtaa suunnitellessa kylpyhuonetta, jossa on kalteva katto: se, mikä näyttää pohjapiirroksen perusteella tilavalta, kutistuu todellisuudessa huomattavasti. Tämä johtuu yleensä matalista katoista ja katon kaltevuudesta, jotka molemmat vähentävät rajusti käyttökelpoista pinta-alaa. Ja tämä tekee saniteettilaitteistojen sijoittamisesta haastavaa.

Suunnittelu on avainasemassa

Jotta saat parhaan hyödyn pienestä kylpyhuoneesta, jossa on kalteva katto, tarvitset huolellisen suunnitelman. Haluatko koko kalustuksen wc:n, pesupaikan, suihkun ja kylpyammeen kera? Haluatko yhden vai kaksi pesuallasta? Tarvitsetko kylpyammeen vai riittääkö suihku?

Olosuhteista riippuen ullakolla voi hyvinkin olla ylimääräisiä haasteita. Sinulla voi hyvin olla vino pohjaratkaisu, kalteva seinä tai matala katto.

Jotkut kriteerit eivät yksinkertaisesti sovi pieneen kylpyhuoneeseen, jossa on kalteva katto: pesualtaan päällä oleva peilikaappi tarvitsee tietyn korkeuden, eikä sitä voi asentaa kaltevalle seinälle. Tämä ei kuitenkaan päde wc-istuimiin, sillä ne voisivat hyvinkin sopia seinälle katon korkeudesta riippuen. Sama pätee kylpyammeeseen, koska se on tarkoitettu makuuasentoon. Huomioon ei kuitenkaan tule ottaa vain yksittäisten kalusteiden ja laitteiden sijoitusta, vaan myös oma pituus. Eihän kukaan halua päätyä lopulta kolhimaan päätänsä kylpyhuoneen kattoon.

Tilantuntua Luomassa

Nyt tarvitset vain oikeat kalusteet saadaksesi kylpyhuoneesi halutun vaikutelman. Laattakuvio, joka jatkuu koko lattiassa suoraan suihkuun, on yksi hyvä tapa auttaa saavuttamaan tämä. Ja koska kattotiloissa on luonnonvaloa yleensä vähän, on vaaleat värit yleensä paras valinta.

Ullakkokylpyhuoneessa on väistämättä syvennyksiä, mutta juuri se tekee tilasta viehättävän. Joten miksi et hyödyntäisi syvennyksiä järkevästi?

KUUSI ASIAA MITKÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON KYLPYHUONEEN SUUNNITTELUSSA, JOSSA ON KALTEVA KATTO

Kylpyhuone kaltevalla katolla

1. Varmista lupa-asiat: Ullakon muutostöihin voidaan joutua hakemaan lupa viranomaisilta. Lattian kantavuus, staattinen sähkö ja eristys on tarkastettava ja hyväksyttävä.

2. Laske ullakkotilan mitat: Suunnittelussa on tärkeää tietää tarkat tiedot ja mitat käytettävissä olevasta tilasta. Tilaa ei voi suunnitella pelkän pohjapiirroksen perusteella, vaan katon kaltevuus on otettava myös huomioon suunnitteluvaiheessa.

3. Päätä budjettisi: Ullakon kylpyhuone on yleensä kallis projekti, koska tarvitset yleensä erikoishuonekaluja tai erityistä muotoilua. Olosuhteista riippuen, sinulta voi hyvinkin puuttua syöttö- ja viemärijärjestelmät sekä eristys- tai valonlähteet.

4. Listaa tarkalleen mitä kylpyhuonevarustuksia tarvitset: Mikä on välttämättömyys – ja mitä et välttämättä tarvitse (koska tilaa ei ole tarpeeksi)? Lista kaikista vaatimuksista ja toiveista auttaa suunnitelman teossa.

5. Omien tarpeiden tunteminen: Kukaan ei halua lyödä päätään suihkussa tai ärsyyntyä alemmissa kerroksissa huonosti eristetyistä vesiputkista. Houkuttelevat tai halvat tuotteet ovat arvottomia, jos ne eivät ole käytännöllisiä.

5. Tutustu laajaan tuotevalikoimaan ja asennusvaihtoehtoihin: Kiinnitä erityisesti huomiota katon kaltevuuteen. Hae inspiraatiota kylpyhuoneiden suunnitteluun muista kylpyhuoneista, joissa on kalteva katto ja hanki asiantuntijoiden neuvoja.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet, jotka lisäävät tilaa kylpyhuoneessa

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme jo tänään!

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme täältä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone