Lisää mukavuutta kylpyhuoneen väreillä | geberit.fi

Kylpyhuoneen värit Vinkkejä tasapainoiseen värikonseptiin

Värin valitseminen kylpyhuoneeseen on vaikeaa monille. Tarjolla on valtava valikoima eri värejä. Lisäksi tekniset näkökohdat kuten korkeat kosteustasot sekä puhdistus on otettava huomioon. Nämä ideat auttavat sinua valitsemaan oikean värin kylpyhuoneeseesi.

Tarvitaanko kylpyhuoneessa erikoismaalia?

Keltaiseen mekkoon pukeutunut nainen seisoo mintunvihreän kylpyhuoneen edessä, joka on varustettu Geberitin kylpyhuonekalusteilla ja kylpyhuoneposliineilla sekä mustilla hanoilla

On suositeltavaa käyttää erikoismaaleja kylpyhuoneessa, sillä ne estävät homeen kasvua. Vesihöyryn takia kylpyhuoneen ilmasto on erittäin kostea.

Perinteiset emulsiomaalit eivät yleensä ole yhteensopivia korkeiden kosteustasojen kanssa, joita esiintyy kylpyhuoneessa. Sopivat maalit on merkattu sen mukaisesti. Silikaattimaali tai lateksimaali ovat molemmat ihanteellisia.

Silikaattimaalilla on monia etuja. Se on hengittävä ja voi imeä ja sitten päästää kosteutta ilmaan. Tämä parantaa sisäilmastoa. Lisäksi silikaattimaalit soveltuvat myös allergikoille, koska niissä ei yleensä ole liuottimia. Lopuksi silikaattimaalit ovat pääosin emäksisiä, mikä varmistaa, että homeella ei ole kasvupaikkaa.

Lateksimaalit valmistetaan hartseista (nykyään yleensä keinotekoisista hartseista). Ne ovat kosteudenkestäviä, kestäviä ja helppoja puhdistaa. Huomaa kuitenkin, että lateksimaalin yli ei voi maalata, koska uusi maali ei tartu pintaan. Sen poisto on myös erittäin vaativaa – lateksimaali on hiottava pois tai liuotettava. Jos olet vuokralla, suosittelemme keskustelemaan asiasta vuokranantajasi kanssa.

Mihin kannattaa varautua, kun ostat maalia kylpyhuoneeseen?

Lintuperspektiivikuva erilaisista maalipurkeista (© kuva Freepikiltä)

Kuten kaikissa kodinparannusprojekteissa, työ tulisi tehdä ammattimaisesti. Pyydä neuvoja paikalliselta tee-se-itse-liikkeeltäsi tai jätä työ ammattilaiselle.

Silikaatti- tai lateksimaalin valinnan lisäksi puhdistus on myös tärkeä huomio. Erityisesti suihkualueella käytetään happamia puhdistusaineita kalkkikiven poistamiseen. Ne voivat vahingoittaa seinämaalia. Tässä yhteydessä maalinvalmistajat luokittelevat ja merkitsevät tuotteensa viidessä märkäkulumisluokassa :

 • Märkäkulutusluokka 1: Lujin ja kestävin, voidaan puhdistaa tavallisilla puhdistusaineilla, sienillä tai virtaavalla vedellä
 • Märkäkulutusluokka 2: Kestävä, voidaan puhdistaa myös hiovalla sienellä tai harjalla
 • Märkäkulutusluokka 3: Rajoitettu kulutuskestävyys, kestää puhdistusaineita, sieniä tai fyysistä voimaa
 • Märkäkulutusluokka 4: Herkkä, mutta voidaan puhdistaa kostealla, pehmeällä liinalla
 • Märkäkulutusluokka 5: Vähiten kestävä, voi vaurioitua jopa pehmeällä liinalla

Kylpyhuoneen värit – askel askeleelta oikeaan värikonseptiin

Oikean värin valinta kylpyhuoneeseesi on keskeinen vaihe suunnitteluprosessissa. Mutta ennen kuin otat värikartat esille, sinun on ensin harkittava käytätkö laattoja.

Perhekylpyhuone, jossa on suuret laatat ja Geberit iCon -kylpyhuonekalusteet sekä -kylpyhuoneposliinit

Perustusten laatiminen – laatat vai ei laattoja

Jos valitset kylpyhuoneeseesi laatat, sekä laattojen väri että koko ovat tärkeitä näkökohtia. Sen ”saumausvapaa” ulkoasu on tullut yhä suositummaksi erittäin hyvistä syistä:

 • 1. Muotoilu: Injektointi voi häiritä huoneen kokonaisuutta. Suuremmat laattaformaatit luovat rauhallisemman, harmonisemman tunnelman huoneeseen.
 • 2. Hygienia : Injektoinnilla on taipumus kerätä likaa – ja lika pyyhitään usein laastiin puhdistuksen aikana. Tämän jälkeen tarvitaan ylimääräistä, aikaa vievää siivousta, jotta kylpyhuone saadaan taas vaaditulle tasolle. Jos saumoja ei puhdisteta kunnolla, se voi jopa kerätä hometta injektointiin.
Nainen kuivaa hiuksiansa pyyhkeellä kylpyhuoneessa, jossa on avoin suihku ja suuret laatat terrazzo-tyyliin

Suihkun takaseinä on erityistapaus, koska se altistuu suurelle määrälle kosteutta. Jos et halua käyttää laattoja, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 • Elefantin iho ” -suojaus: Seinä on tiivistetty erityisellä läpikuultavalla hartsilla, joka tekee perinteisistä maaleista tai tapeteista vedenpitäviä. Huomaa, että pinnalla on kiiltävä viimeistely levityksen jälkeen.
 • Lateksimaali : Tämä maali on kosteudenkestävä ja vaatii vedenpitävän kipsirappauksen. Vaikka lateksimaali kestää vesihöyryä, se ei ole 100% vedenpitävä. Huomaa, että epätäydellisyyksiä ei saa maalata, koska se voi johtaa vesivaurioihin tai homeen muodostumiseen.

Vinkki : Suihkuissa erityisesti suositellaan tasaista seinäpinnoitetta vesivahinkojen estämiseksi. Seinäpaneelit ovat edullinen vaihtoehto, ja niitä on saatavana useissa väreissä tai kuvioilla ja valokuvilla.

Suuret laatat luopuvat lähes kokonaan injektoinnista. Stucco Venezianolla tai Marmorinolla voi luoda ripauksen luksusta. Nämä ovat kalkkilaastareita, jotka voidaan kiillottaa kiiltäviksi ja saada siten näyttämään luonnonkiveltä. Ne parantavat sisäilmastoa ja niillä on luonnollinen suoja hometta vastaan, mutta niitä ei saa puhdistaa happamilla kylpyhuoneen puhdistusaineilla.

Kun tehdään kylpyhuoneen remonttia, ensimmäinen kysymys on, säilytetäänkö olemassa olevat laatat vai remontoidaanko koko huone. Kylpyhuoneen remonttiopas sisältää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Korostaminen värillisillä kylpyhuonelaitteilla

On sanomattakin selvää, että kylpyhuoneposliinien ja huonekalujen ei aina tarvitse olla valkoisia. Pesualtaita ja WC-istuimia on saatavana myös eri väreissä. Jos tämä on joillekin ihmisille hieman liikaa, mattapintaiset posliinit voivat olla houkutteleva vaihtoehto. Erityisesti valkoiset tai mustat mattatuotteet ovat hillittyjä, mutta erottuvat silti joukosta.

Seinien maalaaminen ei ole ehdottoman välttämätöntä kylpyhuoneen värikkyyden lisäämiseksi. Sen sijaan sisustussuunnittelijat lisäävät värikkäitä yksityiskohtia kylpyhuonetarvikkeilla. Tämän etuna maalaamiseen verrattuna on, että kylpyhuoneen tarvikkeet voidaan vaihtaa nopeasti ja edullisesti. Näiden avulla voi lisätä ripauksen väriä:

 • Tekstiilit, kuten pyyhkeet, kylpyhuoneenmatot tai suihkuverhot
 • Saippua-annostelijat, hammasharjamukit ja pyyhetangot
 • Maljakot ja kukkaruukut
 • Kuvat ja veistokset
 • Koriste-esineet, kuten valot, kynttilät ja kynttilänjalat
 • Pienet kylpyhuonekalusteet
 • Räätälöidyt huuhtelupainikkeet

Kasvit voivat myös tuoda kylpyhuoneeseen väriä sekä luonnollisen tunnelman. Huomaa kuitenkin, että kaikki kasvit eivät sovellu kylpyhuoneisiin.

Pesupaikka Geberit iCon Lay-on -pesualtaalla, jossa on valkoiset ja mustat mattaiset kylpyhuonetarvikkeet
Makrokuva kädestä, joka koskettaa mattavalkoista Geberit iCon -pesuallasta

Usein kysytyt kysymykset kylpyhuoneen värien suunnittelusta

Onko kylpyhuoneen materiaaleissa ja väreissä nousevia trendejä?

Mustat kylpyhuoneen kalusteet ja tarvikkeet ovat tällä hetkellä muodissa. Kun mustia tuotteita käytetään säästeliäästi ja nokkelasti yhdistettynä, ne antavat voimakkaan kuvan. Tunnetut arkkitehdit käyttävät nyt yhä enemmän mustaa kylpyhuoneessa .

Puu kylpyhuoneessa on edelleen suosittu valinta. Se on yhteydessä luontoon paremmin kuin mikään muu materiaali ja takaa hyvän olon kylpyhuoneessa sen ulkonäön, tuntuman ja tuoksun ansiosta.

Eri materiaalien yhdistäminen on myös suosittua. Jännittäviä efektejä voidaan luoda tällä tavalla. Etu: Jos eri materiaaleja yhdistetään keskenään, tuloksena on yksilöllinen tyyli, joka miellyttää sekä silmää että kosketusta.

Uutiskirje Tilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Aina ajan tasalla

Hyvän mielen värien valitseminen seinille

Värit ovat avainasemassa siinä, kuinka suurelta huone näyttää. Tästä syystä kiinnitä huomiota huoneen kokoon, kun valitset seinien väriä. Kirkkaat ja voimakkaat värit saavat huoneen näyttämään pienemmältä, kun taas pastellisävyillä on päinvastainen vaikutus.

Beige kylpyhuone, jossa Geberitin peilikaappi, alakaappi, huuhtelupainike ja posliinit

Klassinen valkoinen – turvallinen valinta

1970- ja 1980-lukujen jälkeen valkoinen valittiin jälleen kylpyhuoneen väriksi. Valkoinen on edelleen hyvin suosittu, koska se yhdistetään puhtauteen ja laatuun.

Kylpyhuonesarjat valkoisilla WC-istuimilla, pesualtailla, kylpyhuonekalusteilla ja suihkupinnoilla ovat ajattomia ja voidaan yhdistää hyvin minkä tahansa värin kanssa.

Pastellisävyt kutsuvat ja antavat tunteen tilasta

Pastellin sävyt yhdellä silmäyksellä

Kylpyhuoneiden seinillä näkee usein beigejä, vaaleanharmaita tai puuterin sävyjä. Neutraaleilla seinäväreillä on moderni ulkonäkö ja ne tekevät vaikutuksen ajattoman kauneutensa ansiosta. Lisäksi ne antavat valkoisille pesualtaille ja WC-istuimille erityisen tyylikkään ilmeen.

 • Hiekan sävyt luovat yleensä lämpimän tunteen. Hiekka ja paljaat sävyt harmonisoivat kehon ja sielun sekä luovat havaittavan rauhan ja tyyneyden tunteen.
 • Laaja valikoima harmaan sävyjä on tarjolla. Lisäämällä hieman ruskeaa syntyy lämmin harmaa. Harmaa näyttää puolestaan viileältä, kun lisätään hieman sinistä.
 • Pastellin sävyt kuten vaaleansininen, ruusunpunainen tai minttu, varmistavat keveyden ja hyvinvoinnin tunteen huoneessa. Yhdessä valkoisen kanssa pastellivärit antavat ystävällisen vaikutelman ja saavat myös pienet kylpyhuoneet näyttämään suuremmilta.

Vinkki: Valitsitpa minkä värin tahansa, testaa väri aina kylpyhuoneessa ennen seinän maalaamista. Helppo tapa on laittaa näyte useista väreistä vierekkäin suoraan seinälle tai maalata testikuvio puulle tai pahville. Varmista, että katsot tuloksia eri vuorokaudenaikoina, sillä valolla ja ympäristöllä (esimerkiksi laattojen, kylpyhuonekalusteiden tai katon värillä) voi olla merkittävä vaikutus värin ulkonäköön.

Lue samanlaisia julkaisuja

Kylpyhuonetuotteet toimivalla muotoilulla