Veden säästö kylpyhuoneessa | geberit.fi

Tapoja säästää vettä kylpyhuoneessa Kulutuksen vähentäminen huuhtelun ja suihkun aikana

Vesi on arvokas resurssi, jota on niukasti saatavissa monilla alueilla. Siksi veden – erityisesti juomaveden – huolellinen käyttö on erittäin tärkeää.

Tietoja veden käytöstä kylpyhuoneessa

Nainen nojaamassa pesualtaaseen kylpyhuoneessa, jossa on Geberit AquaClean Sela -pesu-wc-istuin ja Geberit VariForm -pesuallas sekä huonekaluja

Sveitsissä yksi henkilö kuluttaa 140 litraa juomavettä päivässä omassa kotitaloudessaan, Saksassa 127 litraa. Se on noin 50 000 litraa henkeä kohti vuodessa!

Noin kaksi kolmasosaa vedestä, joka eurooppalaisessa kotitaloudessa kulutetaan keskimäärin joka päivä tapahtuu kylpyhuoneessa. Henkilökohtainen hygienia, mukaan lukien kylvyt ja suihkut, vie tästä kolmanneksen. Toinen kolmannes kuluu WC-huuhteluun.

Vettä voidaan kuitenkin säästää juuri näillä alueilla pienellä vaivalla.

Seitsemän vinkkiä veden säästämiseen kylpyhuoneessa

Henkilö suihkussa Geberit CleanLine -suihkukourulla varustetussa lattiatason suihkussa

Vinkki 1: Käy suihkussa kylvyn sijaan

Vaikka kylpy on mukava ja rentouttava, se käyttää merkittävästi enemmän vettä kuin suihkussa käynti. Suihku kuluttaa keskimäärin 40–60 litraa, kun taas kylpy voi kuluttaa helposti 150–200 litraa. Täysi kylpyamme vetää jopa 250 litraa.

Veden säästämisen lisäksi suihkut säästävät myös energiaa veden lämmityksessä. Kuumavesikylpy käyttää yli litran lämmitysöljyä.

Vinkki 2: Käy lyhyemmissä suihkuissa

Huomioi, että veden ja energian säästäminen on realistista vain, kun suihkussa käytetty aika pidetään lyhyenä. Joka minuutti keskimäärin noin 10–12 litraa vettä valuu viemäriin. Yli kymmenen minuutin suihkussa voi kuluttaa nopeasti yli 100 litraa vettä. Siksi on suositeltavaa käydä lyhyessä suihkussa.

Vinkki 3: Asenna vettä säästävä suihkusuutin

Täysi vettä säästävä suihkusuutin voi vähentää veden virtausmäärää suihkussa merkittävästi. Toisin kuin perinteisessä suihkusuuttimessa, vettä säästävässä versiossa veden virtausnopeus on mallista riippuen 6–9 litraa minuutissa. Monet mallit on varustettu pysäytyspainikkeella tai eri voimakkuuksilla. Veden virtausta voidaan vähentää myös erityisten hananparannusratkaisujen avulla. Tuloksena on tehokas vedensäästö kylpyhuoneessa!

Pienen huuhtelun käsin painaminen Geberit Sigma50 -huuhtelupainikkeella

Vinkki 4: Käytä WC-huuhtelussa kaksoishuuhtelupainikkeita tai huuhtelu/stop-painiketta

6–9 litraa käyttövettä päätyy viemäriin jokaisella WC-huuhtelukerralla. Nykyaikaiset WC-huuhtelut ovat todellisia vedensäästäjiä. Käyttämällä Geberitin kaksoishuuhtelupainikkeita voit pienentää pienen huuhtelun alle kolmeen litraan. Iso huuhtelumäärä voidaan asettaa neljään litraan. Tästä voimme kiittää Geberit-huuhteluventtiiliä huuhtelusäiliössä.

Kysy LV-asentajaltasi optimaalisesta asetuksesta wc-istuimeesi. Huuhtelu/stop-painike on vaihtoehto kaksoishuuhtelupainikkeelle, ja sitä käytetään keskeyttämään huuhteluprosessi manuaalisesti.

Mies ajaa partaa Geberit ONE -kalusteilla ja -peilikaapilla varustetun pesualtaan äärellä

Vinkki 5: Älä anna veden valua

Hampaiden harjaus, käsienpesu tai parranajo vievät aikaa. Vaikka yleensä tarvitset vettä alussa ja lopussa, ei ole syytä antaa veden virrata tällä välin. Tällöin vesi virtaa käyttämättömänä suoraan viemäriin.

Sulkemalla hanan välissä voit säästää huomattavan määrän vettä!

Makrokuva, jossa kädet kääntävät Geberit-pesuallashanaa ja tarkistavat veden virtauksen ja lämpötilan

Vinkki 6: Käytä kylmää vettä kuuman veden sijaan

Kuuman veden käsittely kuluttaa ylimääräistä energiaa. Lisäksi kuuman veden kulkeutuminen lämminvesisäiliöstä pesuallashanaan kestää aina jonkin aikaa. Sillä välin hanasta virtaa käyttämätöntä kylmää vettä.

Käsien nopea pesu kuumalla vedellä johtaa suhteettoman suureen vedenkulutukseen.

Vinkki 7: Korjaa vuotavat hanat

Jatkuvasti vuotava hana käy paitsi hermoillesi, kuormittaa myös vesilaskuasi – ja siten ympäristöä. Likainen tai kulunut tiiviste on yleensä syy hanan vuotamiseen. Tämä tiiviste voidaan puhdistaa tai vaihtaa mahdollisimman vähällä vaivalla.

Usein kysyttyä veden käytöstä suihkussa ja paljon muuta

Kuinka suuri on keskimääräinen vedenkulutus suihkussa?

Suihkussa veden käyttö riippuu suihkun pituudesta ja asennetusta suihkusuuttimesta. Suihkussa käytetään keskimäärin 10–12 litraa vettä minuutissa. Jokainen, joka käyttää suihkussa yli kymmenen minuuttia, käyttää sitten noin yhtä paljon vettä kuin kylvyssä.

Uutiskirje Tilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Geberit VariForm -pesuallas
Geberit Renova Square -pesuallas

Käyttäjäystävälliset kylpyhuonetuotteet

Lue samanlaisia julkaisuja