Walk-in-suihkuVinkkejä lattiantasaisen suihkun suunnitteluun

Mikä on walk-in-suihku?

Kylpyhuone, jossa suihku on syvennyksessä

Lattiantasainen eli walk-in-suihku on välttämätön osa nykyaikaista kylpyhuonetta. Toisin kuin tavanomaisissa suihkukaapeissa, kynnystä ei tarvitse ylittää eikä ovea avata suihkuun menemiseksi.

Tämä ei ole vain käytännöllistä, vaan myös arkkitehtonisesti viehättävää. Lattiantasaiset suihkut sopivat lähes mihin tahansa kylpyhuoneeseen, ja niihin voidaan suunnitella niin muurattu kuin lasinen suihkuseinä. Lattiantasaisten suihkujen kevyt ja ilmava tyyli ilman häiritseviä suihkuovia ja askelmia tekee niistä todellisen katseenvangitsijan nykyaikaisessa kylpyhuoneessa, välittää ylellisyyden tunnetta ja tarjoaa maksimaalisen mukavuuden.

Avoimen suihkun edut

Walk-in-suihkut ovat suosittu valinta nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin avoimen muotoilunsa ansiosta. Niillä on monia etuja:

  • Konstailematon tyylikkyys: Lattiantasaiset suihkut ovat ajattoman tyylikkäitä yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta. Suihkutila on yleensä erotettu suurilla läpinäkyvillä lasipinnoilla, joilla on keventävä ja tilaa visuaalisesti laajentava vaikutus. Tämä on suuri etu erityisesti pienissä kylpyhuoneissa.
  • Hyvä tilantuntu: Avoimet lattiantasaiset suihkut luovat kylpyhuoneeseen hyvän tilantunteen. Niissä ei ole kynnyksiä tai askelmia, joten ne tarjoavat enemmän liikkumisvapautta suihkussa. Walk-in-suihku sopii erilaisiin sisustustyyleihin ja pysyy hyvän näköisenä, vaikka kylpyhuoneeseen tehtäisiinkin muutoksia myöhemmin. Näin kiinteistön arvo säilyy.
  • Helppo pääsy: Oveton walk-in-suihku mahdollistaa helpon sisään- ja ulospääsyn. Kynnysten ja ovien puuttuminen ei ainoastaan luo lisää tilaa vaan myös lisää turvallisuutta ja suihkukokemuksen raikkautta.
  • Helppo puhdistus: Koska turhia ovia, kahvoja tai saumoja ei ole, puhdistettavia kohtia on vähemmän. Suihkuseinäksi tulisi valita jalostettu lasipinta, johon ei pääse muodostumaan niin helposti erilaisia kerrostumia. Näyttäähän puhdas ja tahraton suihkuseinä houkuttelevammalta.

Moderni lattiantasainen suihku – ihanteellinen kylpyhuonesyvennyksiin kapeisiin tai pieniin kylpyhuoneisiin

Riippumatta siitä, onko kylpyhuone suuri vai pieni tai onko siinä jopa kalteva katto, nykyiset suihkut voidaan lähes aina korvata lattiantasaisilla suihkuilla. Koska suihkutila on yleensä erotettu muusta kylpyhuoneesta lasilevyllä, lattiantasaisen suihkun tyyppi, koko ja muoto voidaan sovittaa huoneen valmiisiin mittoihin.

Etenkin pienessä kylpyhuoneessa on eduksi, että lattiantasainen suihku tarjoaa enemmän tilaa kuin esimerkiksi perinteinen suihkukaappi, koska suihkutilaan siirtyminen on saumatonta. Lähtökohtaisesti: mitä suurempi suihkutila, sitä miellyttävämpi suihkukokemus. Yksi asia on selvä: Walk-in-suihku tekee viistokattoisesta kylpyhuoneesta tai kylpyhuonesyvennyksestä paljon suuremman näköisen.

4 vinkkiä: Miten suunnitella walk-in-suihku

Vaikka nykyaikaiset lattiantasaiset suihkut sopivat lähes jokaiseen kylpyhuoneeseen, on otettava huomioon muutamia asioita. Tämä ei koske ainoastaan suihkuseinän muotoa ja kokoa, vaan myös oikeanlaista suunnittelua hanoista aina laattoihin asti. Tässä ovat tärkeimmät seikat.

Inspiraatiota moderneihin suihkuideoihin

Kylpyhuone, jossa on puuseinä sekä mustavalkoinen suihku- ja WC-tila

Nykyaikaisissa kylpyhuoneissa suihkutilalla on usein paitsi esteettinen myös toiminnallinen merkitys. Lasiset suihkukaapit ja lattiantasaiset suihkut ovat erittäin muodikkaita. Ne ovat tilavia ja tekevät yhdessä sopivien suihkupäiden kanssa märkätilasta hyvinvoinnin keitaan.

Tässä muutamia vinkkejä:

  • Sadesuihku: Sadesuihkussa olo on kuin sateisessa metsässä. Lempeä vesisuihku tarjoaa virkistävän ja rentouttavan suihkukokemuksen. Kattoon tai sen sisään asennetut suuret sadesuihkut ovat erityisen tyylikkäitä.
  • Vesiputoussuihku: Vesi virtaa vartalolle kuin vesiputous ja luo ylellisyyden ja rentoutumisen tunteen.
  • Ylä- ja käsisuihku: Ylä- ja käsisuihkujen yhdistelmät tarjoavat täydellistä joustavuutta. Niiden avulla käyttäjät voivat valita, haluavatko he tuntea vartalollaan ylhäältä tulevan veden tuottaman mielihyvän vai käyttää mieluummin käsisuihkua.
  • Älykäs suihku: Tekniikasta pitävät voivat ohjata kylpyhuoneen valoja ja musiikkia sekä suihkua sovelluksen tai äänikomentojen avulla. Musiikin ja viestien lisäksi voidaan säätää esimerkiksi veden lämpötila ja vesimäärä.

Geberit-ratkaisut lattiantasaisiin suihkuihin

Ylelliset lasiset walk-in-suihkut

Lasi tuntuu ylelliseltä ja kevyeltä. Koska se on suuri saumaton pinta, mikään ei häiritse tyylikästä vaikutelmaa, ja suihkutila sulautuu näin saumattomasti kylpyhuoneeseen. Asennusseinään ilman näkyviä kiinnikkeitä ankkuroidut lasiset suihkuseinät lisäävät tyylikkyyttä entisestään. Tämän ansiosta lasista valmistettu Geberit ONE -walk-in-suihkuseinä on erityisen helppo puhdistaa.

Laadukkaat ja helposti puhdistettavat suihkukourut ja seinäkaivot

Geberit CleanLine -suihkukouruissa yhdistyvät houkutteleva muotoilu ja toiminnallisuus. Ne upotetaan lattiaan, ja ne poistavat vettä tehokkaasti. Avoin valumapinta varmistaa, ettei kerrostumia muodostu. Irrotettava kampaosa helpottaa puhdistusta.

Geberit-seinäkaivo mahdollistaa jatkuvamallisen lattian. Mukava sivuvaikutus: kun viemäröinti siirretään seinään, et enää koskaan astu sen päälle.

Mikä on ero esteettömään kylpyhuoneeseen?

Esteettömien kylpyhuoneiden tehtävänä on parantaa liikuntarajoitteisten tai vammaisten henkilöiden pääsyä ja turvallisuutta. Lattiantasainen suihku voi kuulua esteettömään kylpyhuoneeseen suihkualustasta riippuen. Jotkin erot on syytä huomioida.

Walk-in-suihku voi olla lattian tasalla, mutta on myös versioita, joissa on suihkualtaat. Niissä on kynnys, eivätkä ne näin ollen ole esteettömiä, mutta ne pitävät veden suihkualustalla. Jotta suihku olisi esteetön, suihkualustan on oltava kynnyksetön ja vähintään 90 x 110 senttimetrin kokoinen. Jos haluat suihkustasi paitsi lattiantasaisen myös esteettömän, kiinnitä huomiota myös hanojen korkeuteen: hanojen ja suihkupään tulisi olla ulottuvilla ja säädettävissä istuma-asennosta. Iäkkäiden tai liikuntarajoitteisten ihmisten suihkussa käyntiä helpottavat tukikahvat ja taitettava istuin tai suihkupenkki.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Tutustu samankaltaisiin postauksiin