Henkilökohtainen hygieniaKolme kysymystä

On täysin luonnollista, että ihmiset käyvät WC:ssä. Ja osa tätä prosessia sisältää henkilökohtaisen hygienian ja intiimialueiden pudistamisen käynnin jälkeen. Puhdistautumiseen on monia tapoja. Ja niillä kaikilla on sama tarkoitus: lisätä henkilökohtaista mukavuutta. Kaikki haluavat tuntea olonsa puhtaiksi ja raikkaiksi, kun he poistuvat kylpyhuoneesta.

Eurooppalaisissa kotitalouksissa usein puhdistautumiseen käytetään kuivaa tai märkää wc-paperia. Mutta olemmeko niin puhtaita kuin haluaisimme olla wc-paperin ja kosteuspyyhkeen avulla? Seuraava artikkeli sisältää vastauksia kysymyksiin, joita et todennäköisesti halua kysyä julkisesti.

Saatko intiimialueesi oikeasti puhtaaksi pelkällä wc-paperilla?

Geberit Renova -seinä-wc-istuin

WC-paperia löytyy kaikista kylpyhuoneista. Epäilyjä sen hyödyllisyydestä tai hygieniasta herää harvoin. Itse asiassa päinvastoin: useimmat ihmiset pitävät wc-paperia varsin riittävänä henkilökohtaisen hygienian ylläpitämiseen. He tuntevat itsensä puhtaiksi ja raikkaiksi wc-käynnin jälkeen. Ihotautilääkärit kuitenkin kyseenalaistavat, kuinka puhdas intiimialue on wc-paperilla pyyhkimisen jälkeen. Suurin osa poistettavasta poistetaan, mutta kuiva wc-paperi ei välttämättä poista kaikkea. Jos tämä “jäännös“ jää ihollesi, se voi vahingoittaa sitä.

Hygienian kannalta on tärkeää, että pyyhit aina edestä taaksepäin ja käytät sitten uutta paperia. Tämä auttaa sinua välttämään suolistobakteerien joutumisen virtsaputkeen tai emättimeen, mikä voi johtaa infektioihin. Lisäksi on parempi taputella kuivaksi wc-paperilla ja olla hieromatta, sillä hankaus voi aiheuttaa ihoärsytystä.

Kuinka hygienisia ja hellävaraisia kosteuspyyhkeet ovat?

Kosteuspyyhkeitä markkinoidaan käytännöllisenä hygieniatuotteena. Pyyhkeet on liotettu nesteeseen ja tuoksuvat saippualta; ne antavat sinulle sen raikkauden tunteen, jota etsit puhdistautuessasi. Ne ovat suosittuja myös lastenhoidossa. Kuivaan wc-paperiin verrattuna kosteuspyyhkeet voivat poistaa jäämät hellävaraisemmin ja perusteellisemmin. Ja kärsit vähemmän ihoärsytystä hankaamisesta, kun pyyhit itsesi puhtaaksi. Kosteuspyyhkeiden käyttöön liittyy kuitenkin ongelmia. Koska ne sisältävät alkoholia, veden säilöntäaineita ja hajusteita, ne voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja jopa allergisia reaktioita. Nämä aineet häiritsevät myös ihon luonnollista pH-arvoa, mikä tuhoaa luonnollisen suojan ja edistää bakteerien ja sienten lisääntymistä.

Mikä on paras tapa puhdistaa intiimialue?

Vinkkimme intiimialueen puhdistamiseen on: käytä vettä. Päivittäinen pesu haalealla vedellä on terveellistä ja luonnollista. Voit tehdä tämän esimerkiksi bideellä. Latinalaisessa Amerikassa, arabialaisissa ja eteläeurooppalaisissa kylpyhuoneissa bidee – eräänlainen matalan istuimen pesuallas – puhdistamiseen on hyvin yleinen. Suomessa bideesuihku löytyy melkein jokaisesta kylpyhuoneesta. Yleensä bidee sijoitetaan wc:n viereen ja sitä käyttävät sekä miehet että naiset miellyttävään ja kätevään pesuun. Toinen hygieeninen vaihtoehto intiimialueen puhdistamiseen on pesu-wc. Napin painalluksella piilotettu suihkuvarsi tulee ulos suojastaan ja puhdistaa käyttäjän miellyttävän lämpimällä vedellä. Tämän tyyppinen henkilökohtainen hygienia ei ole vain kätevä ja tehokas, vaan myös hellävarainen iholle. Lisäksi pesu-wc takaa raikkauden tunteen wc-käynnin jälkeen.

Geberit AquaClean Mera -pesu-wc:n suihkuvarsi
Geberit ONE -wc-istuin ja bideeistuin

UutiskirjeTilaa nyt

Pysy ajan tasalla


Uutiskirjeemme tarjoaa kiehtovia oivalluksia ja käteviä vinkkejä siitä, miten kylpyhuoneesi voi helpottaa elämääsi.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet lisäämään käyttömukavuutta kylpyhuoneessa