Miten pieni pesuallas voi olla?

Ei ole sattumaa, että pesualtaan syvyys on ajan mittaan vakiintunut n. 48 senttimetriksi. Posliinien lisäksi myös niiden kanssa yhteensopivat muut kylpyhuonekalusteet, jopa hanat, ovat tavallisesti sovitettuja tähän syvyyteen.

Aivan kuten monien muidenkin päivittäin käyttämiemme elementtien kohdalla, nämä kalusteet on teollistumisen seurauksena standardoitu. Pesualtaat olivat aiemmin huomattavasti suurempia, mutta suuntaus on kohti minimointia. Tietysti myös asunnot, niiden kylpyhuoneet ja vieras-WC:t ovat ajan myötä pienentyneet. Tämä minimalistinen suuntaus ei kuitenkaan ole pysähtynyt 48 senttimetriin: nykyään on suuressa määrin erityisesti pieniin vieras-WC:ihin tarkoitettuja minialtaita, joiden ulottuma on 37 tai jopa vain 25 senttimetriä.

Käsien pesu pesualtaassa

Hollantilaisten mieltymykset

Se, mitä pidetään hyväksyttävänä, riippuu täysin katsojasta – hollantilaisten mieltymykset esimerkiksi voivat olla melko yllättäviä. Tällä kansalla on käytännössä pakkomielle pienistä muodoista, mitä ei voi heti ymmärtää, kun otetaan huomioon hollantilaisten ihmisten keskipituus. Tämän mieltymyksen takana ei ole konkreettisia “fyysisiä“ syitä, vaan se johtuu (arkkitehtonisesta) perinteestä.

Kyse on harmoniasta

Traditio tai ei – mitkä tekijät on otettava huomioon, jos haluaa vieras-WC:hen pienen, mutta täydellisen pesualtaan?

  • Pesualtaan olisi oltava mahdollisimman suuri, jos tilaa on erittäin vähän. Kyseisestä osa-alueesta löytää usein epäsymmetrisyyttä, esim. hana voi olla sivussa. Tällä varmistetaan, että pesuallasta voi käyttää maksimaalisesti ja että laskutasolle jää tilaa.
  • Pesualtaan olisi luonnollisesti oltava myös riittävän syvä, jotta molempia käsiä voi pitää veden alla. “Kuivaharjoittelu“ jossain näyttelyssä voi auttaa löytämään täydellisen syvyyden.
  • Hanan koko: Samassa yhteydessä kannattaa myös tarkastella lähemmin sekä pesuallasta että hanaa ja erityisesti kohtaa, jossa vesisuihku osuu posliiniin. Hanojen valmistajat tarjoavat tuotevalikoimassaan usein pienempiä hanoja, jotka on suunniteltu erityisesti vieras-WC:ihin. Pienikin pesuallas voi olla erittäin houkutteleva, jos siinä on yhteensopiva hana.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatioita ja toimintoja, jotka kuuluvat nykyaikaiseen kylpyhuoneeseen. Työkalussa voit valita sinua miellyttäviä ja sinulle tärkeitä asioita ja toimintoja. Työkalun avulla pääset lähemmäs unelmiesi kylpyhuoneen suunnittelua.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Aina ajan tasalla

Geberit Stories: neljä kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutisia, tietoa tapahtumista ja vinkkejä kylpyhuoneeseen. Pysy ajan tasalla uusimmista tuotteista ja tärkeistä tapahtumista päivämäärineen ja saa lisätietoja puhtaudesta, tilan optimoinnista, mukavuudesta, muotoilusta, helppokäyttöisyydestä sekä kylpyhuoneen esteettömyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone