Kylpynautiskelija vai suihkufani

Vettä? Kyllä kiitos! Mutta millä tavalla tämä lämmin veden kosketus on parhaimmillaan? Kysymykseen “Kylpy vai suihku?“ ei ole yhtä vastausta. Joidenkin vannoessa kokokylvyn nimeen ovat toiset vakuuttuneita siitä, että mikään ei ole sen parempaa kuin suihkussa käynti. Mutta kumpi on luonnon kannalta parempi vaihtoehto? Entä kumpi on parempi iholle?

Kylpy vai suihkussa käynti, mikä kannattaa ja koska?

Luontoa ajatellen

Jos yleisiä tilastoja uskoo, suihkussa käyminen säästää jopa kolme kertaa enemmän vettä kuin kokokylpy. Kylpyammeen täyttämiseen tarvitaan keskimäärin 150 litraa vettä. Sitä vastoin viisi minuuttia kestävän suihkun aikana vesijohdosta tulee – suihkupäästä ja suihkun kestosta riippuen – yleensä enintään 50 litraa. Säästeliäs vedenkäyttäjä tulee toimeen jo 30 litralla vettä. Suihku tietenkin keskeytetään saippuoimisen ajaksi. Muuten: suihkussa käyminen on myös kukkarolle edullisempaa. Kokokylvystä syntyvät käyttö- ja jätevesikustannukset ovat keskimäärin viisi kertaa suuremmat kuin normaalissa suihkussa käynnissä.

Ihoa ajatellen

Periaatteessa: Lyhyt suihku on ihoystävällisempi kuin pitkä kokokylpy – jos kylpyvalmisteita ei oteta huomioon. Jos iho on terve, suihkussa voi käydä päivittäin ilman että siitä on haittaa. Suihkussa ei kuitenkaan pitäisi käydä monta kertaa päivässä ja hyvin kuumia tai hyvin pitkiä suihkuja tulisi välttää, erityisesti silloin, jos on taipumusta kuivaan ihoon. Tällainen suihkussa käynti rasittaa tarpeettomasti ihon luonnollista suojakerrosta.

Yhteenveto

Lyhyt suihku on yleensä ihon kannalta terveellisempi sekä ympäristön kannalta resurssitehokkaampi. Jos talvella kuitenkin tekee mieli mennä lämmittävään kokokylpyyn, voi senkin varmasti silloin tällöin tehdä. Kuten aina, kaikkea kohtuullisesti!

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatioita ja toimintoja, jotka kuuluvat nykyaikaiseen kylpyhuoneeseen. Työkalussa voit valita sinua miellyttäviä ja sinulle tärkeitä asioita ja toimintoja. Työkalun avulla pääset lähemmäs unelmiesi kylpyhuoneen suunnittelua.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Aina ajan tasalla

Uutiskirjeiden aiheita

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutisia, tietoa tapahtumista ja vinkkejä kylpyhuoneeseen. Pysy ajan tasalla uusimmista tuotteista ja tärkeistä tapahtumista päivämäärineen ja saa lisätietoja puhtaudesta, tilan optimoinnista, mukavuudesta, muotoilusta, helppokäyttöisyydestä sekä kylpyhuoneen esteettömyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone