Historiallinen kartanoWaddeweitzissa, Saksassa

Historiallinen kiinteistö, jossa pyritään saavuttamaan suuria asioita. Tulevaisuuden asumisen ja työskentelyn yhdistäminen uudella tavalla - unelma paremmasta maailmasta? Tämä on visio entisöidyssä kiinteistössä Pohjois-Saksassa. Kiinteistössä yhdistyy perinteinen rakentaminen Geberitin moderniin saniteettitekniikkaan.

Miten asuminen, työnteko, oppiminen ja lomailu voidaan yhdistää yhteen paikkaan? Kiinteistön omistava osuuskunta haluaa löytää uusia, luovia vastauksia tähän kysymykseen. Tätä tarkoitusta varten se kunnosti vanhan kiinteistön Waddeweitzissa (Ala-Saksissa). Avaralla tontilla, jolla on kaikuva nimi “Ding der Möglichkeit“ (Mahdollisuus), kokoontuu ihmisiä, jotka haluavat kokeilla asioita henkilökohtaisesti ja ammattillisesti. Tämä on kolmen hehtaarin leikkipaikka, jossa on vierasmajoitusta, tapahtumapaikkoja, työtiloja ja työpaja, jossa on mahdollisuus luovan ajattelun vaihtoa varten.

Perinteet ja nykyaika

Geberit ONE -pesuallas ja ONE seinään asennettava hana asennettiin vieraskylpyhuoneisiin. Geberit AquaClean Sela -pesu-wc tarjoaa lisämukavuutta (© Geberit)

Arkkitehtoninen helmi on viehättävä ja historiallinen rakennus, jonka entinen maatalousrakennus muutettiin vierastaloksi.

Remontin jälkeen perinteet ja nykyaika kohtaavat täällä: rakkaudella sisustetut huoneet, joissa on vintage-huonekalut, yhdistetään korkealaatuiseen saniteettitekniikkaan.

Vieraiden tulee tuntea olonsa inspiroituneeksi myös kylpyhuoneessa – tämän takaa kylpyhuoneisiin valitut Geberitin AquaClean pseu-wc-istuimet ja Geberit ONE -kylpyhuonekalusteet.

Helppo ja nopea asennus

Geberit-tuotteet seinän edessä ja takana(© Geberit)
Geberit FlowFit helppo ja nopea asennus (© Geberit)

Koska rakennuttajat kohtasivat monenlaisia vaatimuksia eri rakennuksissa, valinta kohdistui myös Geberitin tuotteisiin seinän takana. Nopea ja turvallinen asennus oli tärkeässä roolissa suunnittelun lisäksi. Näin oli esimerkiksi juomavesijärjestelmän kohdalla, joka jouduttiin uusimaan koko tontilla, mikä oli kiinteistön kokoon nähden melkoinen ponnistus. “Geberit FlowFit-komposiittiputkijärjestelmä oli siunaus meille asentajille, eikä vain ajallisesti. Hyvin harkittu järjestelmä helpotti työtämme merkittävästi“, kertoo johtava putkimies Ralf Mühle.

Mutkaton asennus auttoi jopa kompensoimaan rakentamisen viivästyksiä, kun koko lattia liitäntöineen jouduttiin vaihtamaan navetan kellarissa yllättäen. Geberit FlowFitin ja Silent-PP:n asennus suihkulla varustettuun kylpyhuoneeseen kesti keskimäärin kahdeksan tuntia – putkimiehen mukaan se on “hyvä tulos“.

Kuvagalleria

Uutiskirjeen tilaaminenArkkitehdeille ja arkkitehtuurista kiinnostuneille

Kuvakollaasi (© Geberit)

Geberitin tuotteita ja ratkaisuja käytetään kaikkialla maailmassa kaikenlaisissa rakennuksissa. Tältä sivulta löydät valikoiman mielenkiintoisimpia kohteita.

Geberitin uutiskirje käsittelee säännöllisesti ajankohtaisia rakennusteollisuuden aiheita. Näyttävien esimerkkikohteiden lisäksi uutiskirje tarjoaa arkkitehtien, rakennusasiantuntijoiden ja suunnittelijoiden haastatteluja sekä taustatietoja.