Rauhallisuus ennen kaikkeaTeatro degli Arcimboldi, Milano (IT)

Teatterin pukuhuoneissa näyttelijät voivat rauhoittua ennen esitystä. Milanolainen (IT) Teatro degli Arcimboldi remontoi nämä tilat. Myös kylpyhuoneen ääntä vaimentavat Geberit-tuotteet antavat oman panoksensa rauhalliseen ilmapiiriin.

Jokainen teatteriesitys alkaa pukeutumisella. Se on ensimmäinen näytös kulissien takana - pukuhuoneessa, jossa taiteilijat muuntautuvat hahmoikseen. Täällä pukuhuoneessa he viettävät useita tunteja: lepäävät, ruokailevat ja peseytyvät, järjestävät ajatuksensa ja valmistautuvat esitykseen. Pukuhuone on hiljaisuuden ja keskittymisen paikka.

Näiden rauhan saarekkeiden luomiseksi Milanon Teatro degli Arcimboldi tilasi sisustustoimistoilta kaikkien pukuhuoneiden uudelleensuunnittelun. Primo Camerino -nimellä kulkevan tähtien pukuhuoneen otti tehtäväkseen vuonna 2022 italialainen Calvi Ceschia Viganò -studio.

Mukavuus taiteen palveluksessa

Keskusteltuaan intensiivisesti pukuhuoneiden tulevien käyttäjien kanssa suunnittelijat loivat puoliympyrän muotoisen huoneen, jossa on meikkaus- ja oleskelutila, keittiö ja oma kylpyhuone. Muotokieltä hallitsevat pehmeät, pyöreät linjat, jotka luovat rennon tunnelman. Värikonsepti onnistuu taitavasti välittämään rauhallisuutta kirkkaan oranssin ja samettisen petrolinvihreän avulla.

Hiljainen mukavuuslaitos

Harvoin termi ”mukavuuslaitos” kuvaa kohdettaan yhtä osuvasti kuin täällä. Pukuhuoneen kylpyhuoneen varusteet noudattavat rauhallisuuden ehtoja. Keskeinen näkökohta kylpyhuoneympäristön toteuttamisessa oli näin ollen äänieristys. Geberit sai tällä estradilla vapaat kädet. Seinän takana ääntä eristävät Geberit Silent-Pro- ja Silent-PP-viemärijärjestelmät vähentävät viemäriääniä. Seinän edessä rauhan ilmapiiriä on luomassa WC-huuhtelu: Veden spiraalimaisen liikkeen ansiosta TurboFlush-huuhtelutekniikka vähentää huuhteluun liittyvää melua huomattavasti. Geberit ONE -kylpyhuonesarja ja Olona-suihkuallas sulautuvat yksinkertaisella muotoilullaan harmonisesti rauhan saarekkeen konseptiin.

Lopputulos? Italialaisen näyttelijän ja koomikon Antonio Albanesen sanoin: ”Nämä ovat kauneimmat ja yllättävimmät koskaan näkemäni pukuhuoneet. Ne on ehdottomasti nähtävä.”

Geberitin osaaminen

Kuvagalleria