Berliinin mediapalatsiAxel Springerin uudisrakennus (Saksa)

Media- ja teknologiayhtiö Axel Springer on pystyttänyt arkkitehtonisen maamerkin Berliiniin. Uudisrakennus kohoaa korkeuksiin kaupungin entisessä sanomalehtikorttelissa. Geberit on edustettuna sekä seinien edessä että niiden takana.

Berliinin sydämessä katseita kerää nykyaikainen toimistokompleksi: Axel Springerin uudisrakennus. Mediayhtiö julkaisee muun muassa Bild- ja Welt-lehtiä. 52 000 neliömetrin alueella sijaitsee yli 3 000 työpaikkaa mm. televisiostudioissa, uutishuoneissa ja ravintoloissa. Rakennuksessa on 13 kerrosta, joista kaksi on maan alla.

Hollantilaisen arkkitehdin Rem Koolhaasin suunnittelema kuutionmallinen rakennus jakautuu pohjois- ja eteläosaan. 45 metriä korkeassa atriumissa kulkee yhdyssilta Berliinin muurin reittiä. Alemmat kerrokset nousevat terassimaisesti rakennuksen keskustaa kohti, kun taas ylemmät viisi kerrosta työntyvät sisätiloihin kattorakenteesta riippuen.

Putkistot ja kattovedenpoisto

Tästä berliiniläisestä rakennuksessa löytyy Geberit-tuotteita sekä seinien edestä että niiden takaa. Andreas Frischmuth, joka vastasi projektipäällikkönä talotekniikasta, putkistoista ja saniteettilaitteistoista, kertoo: ”Kun otetaan huomioon lyhyt rakennusaika ja sijainti kaupungin keskustassa, materiaalitoimituksiin liittyvä logistinen urakka oli valtava. Työmaalla oli samanaikaisesti jopa 35 asentajaa. Meidän piti olla nopeita ja rakentaa jopa viittä kerrosta samanaikaisesti.”

Käyttövesi- ja lämmityslaitteistoissa käytössä oli syöttöjärjestelmä Geberit Mapress Ruostumaton Teräs. Lisäksi LV-asentajat käyttivät Axel Springerin uudisrakennuksessa erittäin hyvin ääntä vaimentavaa Geberit Silent-db20 -viemärijärjestelmää ja osaksi myös taloudellista Geberit Silent-PP -järjestelmää.

Katolle on asennettu Geberit Pluvia -viemärijärjestelmä. Se imee sateella jopa 25 litraa vettä sekunnissa kattokaivoa kohti. Kytkentäputket ja pystykokoojat koostuvat Geberit PE -putkista. Myös osa posliinista tulee Geberitiltä - erityisesti Renova- ja Renova Comfort -sarjojen WC-istuimet. Seinän takana käytössä on Geberit Duofix -asennusjärjestelmä.

Geberit Renovan huuhtelukauluksettomat WC-istuimet

Huuhtelukaulukseton Geberit Renova -WC-istuin (© Geberit)

Geberit Renova -WC-posliinit ovat klassisen pehmeästi pyöristettyjä. Ne ovat saatavilla seinä- ja lattiamalleina ja erilaisilla pintahuuhtelusäiliöillä, joten ne tarjoavat modernisointiratkaisuja jokaiseen kylpyhuoneeseen. Huuhtelukauluksettoman Geberit Rimfree® -teknologian sekä kestävän ja hygieenisen KeraTect®-erikoislasitteen ansiosta WC-posliinit ovat erityisen helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Premium-versiossa on lisäksi pitkälti piilotettu vesilukko ja avoin kiinnitys.

Faktat

Axel Springerin uudisrakennus

Axel Springerin uudisrakennus

  • Rakennuttaja: Axel Springer SE
  • Arkkitehti: Rem Koolhaas, OMA, Rotterdam
  • Valmistumisajankohta: lokakuu 2020