Pientalopioneeri rakentaa Geberitin kanssa | geberit.fi

Suuri unelma toteutui Pientalopioneeri rakentaa Geberitin kanssa

Vain 24 neliömetriä - Marjolein Jonkerille pinta-ala riittää kokonaiseen taloon. Hollantilainen pientaloasiantuntija toteutti vuonna 2022 oman unelmansa pienestä kodista. Kylpyhuoneessa hän luottaa Geberitin kompaktiin muotoiluun.

Marjolein Jonker jos joku tietää, miten pienessä tilassa voi elää helposti ja mukavasti. 47-vuotias Jonker on pientaloliikkeen suurlähettiläs ja keulakuva Alankomaissa.

Pientalot ovat täysin toimivia taloja, joissa on enintään 50 neliömetriä hyötypinta-alaa ja joiden ekologinen jalanjälki on minimoitu. Taustalla on selkeä filosofia: yksinkertainen elämä pienessä tilassa - irti individualismista ja kuluttamisesta, kohti yhteisöllisyyttä ja minimalismia.

Verso

Sprout - Verso - on Marjolein Jonkerin vuonna 2022 Olst-Wijhen kunnassa Alankomaissa sijaitsevalle tontilleen rakentaman pienen unelmakodin nimi. Hollantilaisnainen on luonut itselleen viihtyisän kodin vain 24 neliömetrille (parvisänky pois lukien).

Woonpioniersin kehittämä ja Blindwerktin toteuttama konsepti noudattaa johdonmukaisesti kestävän asumisen ideaa: se on valmistettu biopohjaisista materiaaleista, kuten puusta, hampusta ja juutista, se on ympäristöystävällinen ja Marjolein Jonkerin tapauksessa täysin energiaomavarainen.

Marjolein Jonker (© Chiela van Meerwijk)
Pientaloa kuljetetaan (© Chiela van Meerwijk)

Sähköverkosta riippumaton

Pieni ekologinen jalanjälki on tärkeä osa pientaloliikkeen edustajille. Sproutin kohokohta on nopeasti kasvavasta erikoispuusta valmistettu julkisivu. Ilman kemiallisia lisäaineita suoritettavan jalostusprosessin ansiosta niin kutsutun ”platowoodin” käyttöikä on 50 vuotta. Lisäksi käytetään luonnostaan vähemmän kestäviä nuoria puita, jotka sitovat enemmän CO2:ta kuin täysikasvuiset puut. Näin suojellaan trooppisten puulajien kantoja.

Talo saa tarvitsemansa energian yksinomaan aurinkokennoista. Vaikka Sproutissa on kytkentähaara vedenjakelua varten, suurin osa WC-istuimen, pesukoneen ja puutarhan vedentarpeesta katetaan innovatiivisella sadeveden keräysjärjestelmällä.

Hamam neljällä neliömetrillä

Kuvassa pikkutalo (© Woonpioniers)

Kylpyhuoneessakaan ei ole neliömetrejä tuhlailtu: niitä on vain neljä. Varusteiden osalta omistaja valitsi laadukkaita tuotteita ja materiaaleja, jotka kestävät pitkään: ”Koska tarvitsen vähemmän tilaa ja resursseja, voin valita korkealaatuisia tuotteita ja materiaaleja ja ylellisen muotoilun. Geberit sopii tähän täydellisesti.”

Käytössä ovat Geberitin huuhtelukaulukseton WC-posliini, huuhtelupainike ja kompakti pieni pesuallas. ”Geberit on takuu siitä, että saniteettituotteet kestävät vuosia ja ovat erittäin mukavia”, tuore omakotitalon omistaja perustelee valintaansa. Kylpyhuonevarusteilla, joihin kuuluvat myös kylpyamme ja sadesuihku, Marjolein Jonker on toteuttanut henkilökohtaisen unelmansa ”pienestä hamamista”.

Faktat

Kuvagalleria