Neljä neliömetriä ylellisyyttäMartin Modern, Singapore

Martin Modernin alue Singaporessa on sekoitus puistoa ja asuinaluetta. Kahdessa tornissa on tarjolla luksusasuntoja. Kylpyhuoneet sen sijaan vaikuttavat vaatimattomilta, mutta tarjoavat täyttä luksusta.

Merlionin, leijonan ja kalan risteymän, valtakunnassa ihmiset elävät korkealla ja lähekkäin. Singaporessa, jonka maamerkki Merlion on, asuintila on vähissä. Kaupunkivaltion noin 5,7 miljoonaa asukasta tekevät siitä maailman toiseksi tiheimmin asutun maan. Ihmiset elävät elämäänsä enimmäkseen kerrostaloissa, joissa on pieniä asuntoja.

Jotkut pilvenpiirtäjät kohoavat taivaalle henkeäsalpaavan arkkitehtuurin saattelemina. Vuodesta 2021 lähtien Singaporen siluettia on rikastuttanut kaksi uutta tornia. Martin Modernin alueella korkeuksiin kohoaa kaksi 30-kerroksista asuintornia. Ne tarjoavat tilaa 450 asumisyksikölle avarassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Talon on suunnittelut ja rakentanut kiinteistönvälitystoimisto GuocoLand, joka on yksi Singaporen tärkeimmistä rakennuttajista.

Talo puutarhassa

”Salaiset puutarhat” kasvavat Martin Modern -alueen asuintornien päällä (© Darren Soh)

Ymmärtääkseen Martin Modernin alueen arkkitehtuuria on katsottava kaupunkivaltion karttaa. Tiheästi rakennettu kaupunki suorastaan väreilee elämää: perinteiset ja futuristiset rakennukset seisovat vieri vieressä. Kaiken keskellä ja erinomaisella paikalla sijaitsee Martin Modernin alue, joka toimii tiheään rakennetun kaupungin vihreinä keuhkoina.

Talo puutarhassa -konseptin ovat kehittäneet ICN Design Internationalin maisema-arkkitehdit. Erityistä on, ettei kahden tornin pohjapinta-ala vie kuin 20 prosenttia noin 172 000 m²:n kokoisesta tontista. Kävijät jättävät suurkaupungin hälinän taakseen heti saapuessaan puiston sisäosaan. Alueella on 15 puutarhaa ja nurmikkoa, jotka sijaitsevat maaston ja rakennusten eri tasoilla.

Vihreä peite

Vihreän pisteen i:n päälle asettavat kahden tornin kattopuutarhat, joita kutsutaan ”salaisiksi puutarhoiksi”. Niissä on puutarha-alueita ja viihtyisiä pergoloita. GuocoLandin konsernijohtaja Cheng Hsing Yao korostaa: ”Singaporen parhaiden kortteleiden projekteissa ostajien tulee saada tilan ja puiston tuntua.”

Paljon ylellisyyttä pienessä tilassa

Asunnoissa on tilava 4,2 metrin huonekorkeus. Sen sijaan kylpyhuoneet ovat melko kompakteja, pinta-alaltaan 3,5-4,4 neliömetriä. Niiden on tarkoitus viedä 70–170 neliömetrin kokoisista asunnoista mahdollisimman vähän tilaa, mutta tarjota samalla mahdollisimman paljon ylellisyyttä. Niissä on käytetty laadukkaita materiaaleja ja Geberit AquaClean Sela -pesu-wc-istuimia. Pesu-wc-istuimet sopivat erinomaisesti maahan, jonka maamerkki on itsensä mukaan nimetyssä puistossa vettä sylkevä Merlion.

Faktat

Kuvagalleria