Palatsin muurien varjossaHotel Turkish House, Istanbul

Boutique-hotelli Turkish House on sekä arkeologinen kohde että hotelli. Matka Istanbulin historiaan alkaa täältä sisäpihalta. Modernia mukavuutta hotellissa tarjoaa muun muassa Geberit.

Tämän talon perustukset ovat noin 1000 vuotta vanhoja, seinät reilut 200 vuotta. Iästään huolimatta tämä talo on ollut täynnä elämää sen jälkeen, kun se avattiin uudelleen vuonna 2022. Suuren palatsin puutarhamuurin varjossa, aivan Istanbulin vanhan kaupungin kuuluisimpien nähtävyyksien vieressä, ihmiset nukkuvat, syövät aamiaista ja viettävät aikaa. Turistit, jotka saapuvat uupuneina Turkin metropolin kuumuudesta ja hälinästä, löytävät rauhallisen keitaan Hotel Turkish Housesta.

Huolellisesti entisöity

Ennen ja jälkeen: rakennus sellaisena kuin se oli ennen remonttia ( © Hotel Turkish House)
Ennen ja jälkeen: rakennus muutoksen jälkeen vuonna 2022 ( © Haydar Erçin)

Erityisesti historiasta kiinnostuneet saavat rahoilleen vastinetta tässä paikassa. Talon kunnostuksen yhteydessä löydettiin viereisen keisarillisen palatsikompleksin muinaisia jäännöksiä. Boutique-hotellin arkkitehti ja omistaja Deniz Alkan laittoi ne esille vieraiden nähtäväksi.

Rakennus on peräisin 1800-luvun lopulta. Alkuperäinen asuinrakennus rakennettiin uudelleen useita kertoja niin, että se lopulta menetti alkuperäisen käyttötarkoituksensa ja luonteensa.

Turkkilaisen kodin lämpö

Deniz Alkan on palauttanut rakennuksen alkuperäisen luonteen. Talo on kunnostettu perinteitä kunnioittaen. Sisäseinissä on kalkkista, hiekasta ja tiilipölystä koostuva rappaus, joka on tehty perinteisellä menetelmällä. Laatoituksesta huonekaluihin ja valaistukseen on käytetty paikallisia ainutlaatuisia materiaaleja ja kalusteita. “Haluamme vieraidemme kokevan turkkilaisen kodin lämmön“, sanoo Deniz Alkan.

Laatu ja mukavuus kylpyhuoneessa

Arkkitehti valitsi Turkis House -hotellin kylpyhuoneisiin Geberitin tuotteita niin seinän taakse kuin seinän eteen tuomaan mukavuutta ja hygieniaa. Deniz Alkan kommentoi: “Ennen kaikkea Geberit-tuotteiden laatu ja Geberitin palvelu vakuuttivat meidät.“

Faktat

Kuvagalleria

UUTISKIRJEEN TILAAMINENARKKITEHDEILLE JA ARKKITEHTUURISTA KIINNOSTUNEILLE

Kuvakollaasi (© Geberit)

Geberitin tuotteita ja ratkaisuja käytetään kaikkialla maailmassa kaikenlaisissa rakennuksissa. Tältä sivulta löydät valikoiman mielenkiintoisimpia kohteita.

Geberitin uutiskirje käsittelee säännöllisesti ajankohtaisia rakennusteollisuuden aiheita. Näyttävien esimerkkikohteiden lisäksi uutiskirje tarjoaa arkkitehtien, rakennusasiantuntijoiden ja suunnittelijoiden haastatteluja sekä taustatietoja.