VEDELLÄ PUHDISTAMINEN ON HELLÄVARAISIN VAIHTOEHTO

Pesu-wc-istuimet lääketieteellisestä näkökulmasta

Pesevän wc-istuimen hellävarainen vesipesu käynnistyy helposti napin painalluksella

Pesevä wc on erinomainen investointi henkilökohtaiseen hygieniaan. Pesu-wc-istuin on helppokäyttöinen wc, jossa on kehonlämpöistä vettä pehmeästi suihkuttava suutin, jolla voidaan suorittaa intiimialueiden hellävarainen puhdistus jokaisen wc-käynnin yhteydessä. Gastroenterologian asiantuntija selittää haastattelussa, miksi vedellä peseminen kannattaa.

Intiimialueen iho eroaa muiden kehon osien ihosta. Se on erittäin herkkä, ja siinä on tuhansien hermosolujen verkosto ja lukuisia talirauhasia. Terve iho tarjoaa riittävän suojan ulkoisia vaikutuksia vastaan. Mutta iho on haavoittuvainen, erityisesti herkillä alueilla, kuten intiimialueella. Siksi on erittäin tärkeää, että ihon luonnollinen suojamekanismi häiriintyy vain mahdollisimman vähän asianmukaisen puhdistuksen ansiosta.

Sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Bernhard Sauter

Bernhard Sauter on sveitsiläinen sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri. Hän on toiminut Hirslandenin klinikan tunnetussa gastroenterologisessa keskuksessa Zürichissä, Sveitsissä, vuodesta 2006.

Gastroenterologia käsittelee ruoansulatuskanavan, maksan ja ruoansulatuskanavaan kuuluvien endokriinisten rauhasten sairauksia (esim. haima). Gastroenterologit tutkivat, miten ruoansulatuskanavan sairaudet kehittyvät ja kuinka yleisiä ne ovat. He myös diagnosoivat ja hoitavat näitä sairauksia ja neuvovat potilaita suojautumaan sairauksilta.

Kysyimme Sauterilta intiimialueen hygieniasta ja puhdistamisesta.

Herra Sauter, miten voi säilyttää ihon luonnollisen suojamekanismin intiimialueella?

Tämä iho on erittäin herkkä ja ohuempi kuin muilla ihoalueilla, verrattavissa huuleen. Intiimialueen talirauhaset tarjoavat pinnalle luonnollisen ohuen öljykerroksen. Hankaaminen paperilla, pesuvoiteilla tai märkäpyyhkeillä vaikuttaa tähän kerrokseen. Hellävaraisin vaihtoehto puhdistukseen on vesi.

Miksi puhdas vesi riittää henkilökohtaiseen hygieniaan?

Intiimialueella on luonnollinen suojaava ja itsepuhdistuva järjestelmä. Jos tämä järjestelmä muuttuu epätasapainoiseksi, se tulee alttiiksi ärsytykselle ja infektiolle. Puhtaalla vedellä tällaista vaaraa ei ole. Se on hellävaraisin ja perusteellisin puhdistusaine.

Kenelle suosittelet vedellä pesua wc-käynnin yhteydessä?

Suosittelen vedellä pesua kaikille – nuorille, vanhoille, terveille tai intiimi- tai suolistosairauksista kärsiville. Huolellisessa henkilökohtaisessa hygieniassa ei ole kyse iästä eikä terveydestä. Vesi on lempein aine, jota pesuun voi käyttää. Pesu-wc-istuimella vesipesu käy helposti ja nopeasti napin painalluksella.

Onko pesevä wc myös suositeltava sukupuolesta riippumatta?

Kyllä. Pesu-wc:llä sekä miehet että naiset voivat tehdä ilman ihoa ärsyttäviä kemikaaleja, eikä hankauksesta aiheudu ärsytystä. Koska naiset kärsivät useammin intiimialueen infektioista, tämä aihe on vieläkin tärkeämpi naisille.

Miksi et suosittele saippuoita ja kosteuspyyhkeitä?

Saippuat ja kosteuspyyhkeet sisältävät usein alkoholia, hajusteita ja säilöntäaineita. Eivätkä vain nämä, vaan myös itse pyyhkiminen, ärsyttää herkkää ihoaluetta. Tämä puolestaan edistää bakteeri-infektioita, voi johtaa allergisiin reaktioihin ja tuhoaa ihon luonnollisen suojaavan happokerroksen.

Miksi pesevä wc on erityisen hyödyllinen ihmisille, joilla on ihoärsytystä tai peräpukamia?

Ärtyneen ihon tärkein prioriteetti on uudistuminen. Tätä varten sen on kyettävä toimimaan mahdollisimman vähän häiriöitä. Mekaaniset ärsykkeet ja aggressiiviset aineet eivät tarjoa helpotusta, mutta voivat repiä haavan uudelleen auki joka kerta. Hellävarainen puhdistus vedellä joka wc-käynnin yhteydessä osoittautuu parhaaksi lääkkeeksi.

Miten potilaasi reagoivat, kun ohjaat heidät käyttämään pesu-wc-istuinta henkilökohtaisen hygienian vuoksi?

Ensireaktiot ovat hyvin erilaisia. Huomaan kuitenkin, että pesu-wc:n käyttö tuottaa paljon positiivista palautetta, koska ihmiset huomaavat, että se on yksinkertaisesti perusteellisempi.

Geberit AquaClean pesu-wc:t