Värikkäitä opiskelija-asuntojaLivinnX, Krakova (Puola)

Puolassa Krakovan yliopistokaupungissa sijaitseva LivinnX-opiskelija-asuntola todistaa, että opiskelija-asunnot voi tehdä myös näin: nykyaikainen muotoilu, resursseja säästävä teknologia ja tilaa yhteisölle.

Tie makeaan opiskelijaelämään on usein mutkainen. Ylioppilaskirjoitukset ovat vain ensimmäinen este. Seuraava on edullinen ja sijainniltaan keskeinen asuinpaikka mukavalla alueella, jonne pääsee julkisilla liikennevälineillä. Tällaisen paikan löytäminen tiheään asutuista, kalliista metropoleista on melkoista kujanjuoksua.

Näin on myös Krakovassa. Etelä-Puolassa sijaitsevasta kaupungista on viimeisten 20 vuoden aikana kehittynyt Itä-Euroopan uuden teknologian ja biotieteiden keskus. Entinen kuninkaallinen kaupunki vetää yhdentoista korkeakoulunsa ansiosta puoleensa opiskelijoita Puolaa kauempaakin. Kaupungissa opiskelee noin 51 000 nuorta. Kohtuuhintaista asuintilaa on niukasti.

Kaupunki, jossa historia elää

Yli 700 opiskelijaa voi nyt löytää asuinpaikan historiallisesta kaupunginosasta Romanowicz-kadun varrelta. Paikan välittömässä läheisyydessä on erityinen museo - entinen Oskar Schindlerin emalitehdas, jonka omistaja pelasti toisen maailmansodan aikana noin 1 200 juutalaisen pakkotyöläisen hengen.

Arkkitehtitoimisto IMB Asymetria muutti entisen seitsenkerroksisen teollisuusrakennuksen täysin. Paikkaan perustettu uusi opiskelija-asuntola on paljon muutakin kuin pelkkä asuntola. Sisätiloillaan värikäs, tilava ja lukuisilla oleskelutiloilla varustettu LivinnX tarjoaa tilat opiskelijoiden yhteiselämälle, viihtyisille grilli- ja keskusteluilloille kattoterassilla, yhteiselle ruoanlaitolle yhteiskeittiössä ja yhteiselle opiskelulle talon omassa kirjastossa. Opiskelija-asuntolan vapaa-ajanviettomahdollisuuksia täydentävät kuntosali ja kylpylä, jossa on sauna ja poreallas. Lyhyesti sanottuna: LivinnX tuo opiskelija-asunnot nykyaikaan.

Ekologista suunnittelua pienissä tiloissa

Pienimmätkin kylpyhuoneet paljastavat asukkaidensa yksilöllisen maun (© Jaroslaw Kakal / Geberit)

Myös yksittäisten asuinyksiköiden ja niiden kylpyhuoneiden kalusteet ovat ajanmukaiset. Geberitin tuotteilla on tässä merkittävä osuus. Geberitin Kolo Modo -sarjan WC-posliinit ovat ensinnäkin kompakteja, mikä on erityisen tärkeää asuinyksikköjen pienissä märkätiloissa. Pienimmät kylpyhuoneet ovat vain 2,8 m²:n kokoisia. Toisaalta tuotteiden korkea laatu täyttää täydellisesti tarkoituksen, joka on nuorten asukkaiden kylpyhuoneiden varustaminen toimivalla ja pitkäikäisellä tavalla. Huuhtelukauluksettoman teknologian ansiosta tuotteet ovat erittäin helppohoitoisia. Kylpyhuoneisiin vakiona asennettu kaksoishuuhtelu helpottaa myös vedenkulutuksen vähentämistä. Nykyaikainen muotoilu, korkea laatu ja resurssien säästeliäs käyttö kulkevat täällä käsi kädessä.

Faktat

Geberitin osaaminen

Geberitin osaaminen

  • Kolo Technic Gt -asennusjärjestelmä
  • Kolo Modo Rimfree -WC-posliini

Kuvagalleria