Kelluvan keveääFerring Pharmaceuticals, Kastrup (Tanska)

Ferring Pharmaceuticalsin uusi pääkonttori Tanskan Kastrupissa näyttää kelluvan veden päällä. Geberitin osaamista käytettiin mahdollistamaan rakenteen optinen keveys lasikupuun asti.

Lääkeyhtiö Ferring Pharmaceuticalsin uusi pääkonttori on katseenvangitsija kaikin tavoin. Kastrupissa Kööpenhaminan laitamilla sijaitseva kuusikerroksinen rakennus kohoaa ympäristön matalien rakennusten yläpuolelle. Sijainti korostaa entisestään sen yksinäisen soturin luonnetta: veden ympäröimä kolmikulmainen rakennus on asettunut maan ja veden rajalle.

Näkymä merelle joka puolelta

Rakennuksessa on vaikuttava lasijulkisivu jokaisella sivulla. Sisältä se tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän Juutinrauman salmelle, joka erottaa Tanskan Kööpenhaminan Ruotsin Malmöstä. Samalla päivänvalo virtaa esteettä sisätiloihin luoden valoisat tilat toimistoille, sisääntuloaulalle, kahviolle ja kokoushuoneille.

Rakennuksen sydän on atrium, sisätila, josta pääsee ympäröiviin huoneisiin portaikon tai lasihissien kautta. Atriumin yläpuolella kohoava lasikupoli tarjoaa lisää luonnonvaloa.

Erityinen katto

Katon lasirakenne oli myös yksi Foster&Partners-arkkitehtien suurimmista haasteista tässä hankkeessa. Rakennus sijaitsee välittömästi Itämeren äärellä, joten rakenteen on oltava vankka, jotta se kestää tuulen ja talvimyrskyjen aikaiset sääolosuhteet. Valtavan kupolikaton kattovedenpoisto ja katon ulkonemat kaikilla kolmella sivulla tarjosivat myös Geberitille poikkeuksellisen tehtävän. Syöttöjärjestelmien lisäksi Geberit toimitti rakennukseen Pluvia-kattovedenpoistojärjestelmän. ”Tekninen osastomme joutui tekemään erityislaskelmia löytääkseen Pluvia-järjestelmän asennukselle oikean sijainnin ja rakenteen”, kertoo Dtek-rakennusliikkeelle tuotteiden teknistä neuvontaa antanut Lennarth Dahl. ”Meidän oli otettava tarkasti huomioon, miten sadevesi päätyisi kupolista katolle, jotta kattoveden poistojärjestelmä toimisi optimaalisesti.”

Kattoveden poistojärjestelmässä otetaan huomioon sijainnin erityiset tuuli- ja sadeolosuhteet – näin tämä yksinäinen soturi lasiverhouksineen näyttää kelluvan keveältä läheltä ja kaukaa.

Tietoja

Geberit KnowHow

Geberit KnowHow

  • Pluvia-kattovedenpoistojärjestelmä
  • Silent-db20-viemärijärjestelmä
  • Silent-PP-viemärijärjestelmä
  • PE-viemärijärjestelmä
  • Mapress-syöttöjärjestelmä
  • Duofix-asennusjärjestelmä

Kuvagalleria