Ihanteellinen asennuskorkeus

Kylpyhuone-elementtien asennuskorkeudella on merkitystä sekä lyhyille- että pitkille henkilöille

Mikään ei ole jälkikäteen yhtä turhauttavaa kuin liian matalalle asennettu pesuallas. Jatkuva kumarteleminen muistuttaa päivittäin siitä, että kylpyhuoneen suunnittelussa tuli laiminlyötyä yksi tärkeä näkökohta: asennuskorkeus.

Miten korkealle pesuallas, wc-istuin ja peilikaappi tulisi oikein asentaa? Vastaus on hyvin yksinkertainen: se riippuu. Nimittäin esimerkiksi siitä, ovatko käyttäjät suuri- vai pienikokoisia, hyväkuntoisia tai motoriikaltaan rajoittuneita. Noin 176 cm pitkillä ihmisillä on helppoa. He hyötyvät normeista, joissa asennuskorkeudet on määritelty. Jos käyttäjä on kuitenkin tätä pidempi, 80 cm:n korkeus on pesualtaan tapauksessa selvästi liian vähän. Myös wc-istuimen vakiokorkeus, joka on 40 cm, voi olla liian matala. Silloin joutuu pikemminkin kyykistelemään wc-istuimen päällä kuin istumaan sillä, mikä tosin on anatomisesti edullisempaa, mutta tekee ylös nousemisesta vaikeampaa.

Ellei muita ohjeita ole annettu, LV-asentajat asentavat saniteettituotteet vakiokorkeuksille. Jos muita asennuskorkeuksia toivotaan, siitä kannattaa keskustella ja sopia sitovasti etukäteen asennusyrityksen kanssa. Lisäksi on suositeltavaa muistuttaa työhön määrättyä asentajaa kyseisestä sopimuksesta juuri ennen asentamista.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme jo tänään!

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme tästä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone