Kolme kertaa taivaisiin TrIIIple Wienissä (Itävalta)

Wien kasvaa kohti taivasta. Paikalla, jossa sijaitsi aiemmin tullitoimisto, kohoaa kolme TrIIIple-nimistä tornitaloa, joissa on jopa 33 kerrosta ja yli 1 000 asuntoa.

Kolme jopa 33-kerroksista tornia, yli 1 000 asuntoa, yhteensä noin 70 000 m² kerrosalaa ja yli 300 miljoonan euron hanke: TrIIIple Tonavan kanavan varrella Wienissä tekee vaikutuksen numeroillaan. Ylellisyyksiäkin löytyy: elämään TrIIIplessä kuuluvat kattouima-allas, oleskelutila kirjastoineen, tapahtumakeittiö, oleskelutilat grillausta, pelaamista ja elokuvien katsomista varten sekä yhteiset kattoterassit, ravintolat ja baarit.

Erottuva osa kaupungin siluettia

Elokuun 2021 jälkeen on valmistunut kaksi tornia, joissa on klassisia kerrostaloasuntoja. Yksi torni, jossa on kalustettuja mikroasuntoja, on ollut käytössä jo maaliskuun 2021 lopusta lähtien. Näin Wien on saanut yli 1 000 asuntoa lisää ja samalla näkyvän lisän siluettiinsa.

Tornit on jaettu eri korkeusalueisiin, minkä on tarkoitus tuoda näkyviin sitä, että nämä kolme rakennusta käyvät vuoropuhelua keskenään, puhuvat toisilleen. Alueet heijastelevat kaupungin mittakaavaa. Etuna on myös se, että asukkaat voivat kuvailla niiden avulla asuinpaikkansa – esimerkiksi yläosassa, suuren terassin yläpuolella.

Älykäs kattovedenpoisto

Kun katsoo huomiota herättävien rakennusten sisälle, huomaa, että Geberit-tuotteet ovat tärkeässä asemassa pilvenpiirtäjien toimivuuden kannalta. Pluvia-kattovedenpoistojärjestelmä varmistaa tehokkaan vedenpoiston. Lisäksi se mahdollistaa tilan maksimaalisen käytön, koska se tarvitsee vain muutaman pystykokoojan.

Myös äänieristys on ratkaiseva tekijä tornitaloissa ja erittäin herkkä asia rakennusten viemäröinnissä. Soravia Groupin rakentajat valitsivat sen vuoksi ääntä vaimentavan Geberit Silent-db20 -viemärijärjestelmän. Myös TrIIIplessä käytetyt wc-asennuselementit ja uppoasennetut Geberit Sigma -huuhtelusäiliöt soveltuvat hyvin ääntä vaimentaviin lattia- ja seinäasennuksiin.

Tietoja

Geberit KnowHow

Geberit KnowHow

  • Mapress-syöttöjärjestelmä
  • Mepla-syöttöjärjestelmä
  • Silent-PP-viemärijärjestelmä
  • Pluvia-kattovedenpoistojärjestelmä
  • Sigma-piilohuuhtelusäiliö
  • Geberit ONE -pesuallas ja -wc-istuin

Kuvagalleria