Raikas ilma kylpyhuoneessaVinkkejä raikkauden luomiseksi

Jokainen kylpyhuone on erilainen – mutta ongelmat ovat samat. Kylpyhuone voi haista epämiellyttävältä, eikä vain wc:n käytön jälkeen. Liiallinen kosteus, viallinen ilmanvaihtojärjestelmä tai tukkeutunut viemäri voivat myös aiheuttaa hajua kylpyhuoneessa. Useat menetelmät auttavat saamaan raikas ilma takaisin kylpyhuoneeseen ongelmasta riippuen. Seuraavat temput ja keinot ovat tehokkaimpia.

Kuinka varmistaa raikas ilman kylpyhuoneessa?

Erilaiset kotitaloustuotteet voivat raikastaa ilmaa

1. vinkki: kotitaloustuotteet

Yksinkertaiset keinot voivat olla hyödyllisiä epämiellyttävien hajujen väliaikaisessa peittämisessä wc-käynnin jälkeen. Esimerkiksi tulitikkujen polttaminen peittää hajun niiden sisältämän rikin ansiosta. Yleisimpiä temppuja ovat tuoksuvat suihkeet, suitsukkeet ja öljyt. Avoin kulho etikka- tai sitruunavettä ja vastajauhetut kahvipavut sanotaan sitovan hajuja. Sama koskee pientä määrää suolaa astiassa. Suolan sanotaan neutraloivan hajuja kosteutta sitovan vaikutuksensa ansiosta.

2. vinkki: uudet keksinnöt

Jos haluat suunnitella etukäteen ja poistaa epämiellyttäviä hajuja kylpyhuoneesta pysyvästi wc-käynnin jälkeen, on parasta valita innovatiiviset ja tehokkaat vaihtoehdot, kuten wc, jossa on hajunpoistoyksikkö. Yksikkö poistaa hajut nopeasti wc-käynnin jälkeen ja suoraan niiden alkulähteiltä, ennen kuin ne leviävät koko huoneeseen. Periaate on samanlainen kuin liesituuletin ruoanlaitossa. Kylpyhuoneessa vaihtoehtona on seinä-wc:n huuhtelusäiliön sisälle integroitu hajunpoistomoduuli,DuoFresh-moduuli.

3. vinkki: päivittäinen kuivaus

Jos huoneeseen kertyy kosteutta ja lämpöä pitkän ajan kuluessa, kylpyhuone voi ilmanvaihdosta huolimatta haista epämiellyttävältä. Tämä voi jopa johtaa homeen muodostumiseen. Paras idea on tehdä rutiiniksi kosteiden alueiden, kuten hanojen ja laattojen välisten liitoskohtien kuivaaminen liinalla jokaisen suihkun tai kylvyn jälkeen. Kylpyhuoneen pyyhkeet ja liinavaatteet voivat myös kostua ajan myötä, ja siksi ne tulee vaihtaa tai pestä säännöllisesti.

Kylpyhuone, jossa iso ikkuna ja Geberit ONE -wc-istuin

4. vinkki: tietysti - ilmastointi!

Tuuletus on osoittautunut nopeaksi ja tehokkaaksi keinoksi vaihtaa kostea ilma raittiiseen ilmaan. Jos tuuletat kylpyhuonetta säännöllisesti, voit estää homeen muodostumisen. Ekologisista syistä ikkunaa ei kannata jättää auki tuntikausiksi talvikuukausina, sillä muuten tuhlataan turhaa lämmitysenergiaa. Ilmanvaihto on erityisen tehokasta, kun avoimet ikkunat aiheuttavat vetoa. Tätä varten on parasta avata kylpyhuoneen ikkuna ja ovi sekä ikkuna toisessa huoneessa, jotta kosteus pääsee poistumaan nopeasti. Jos kylpyhuoneessa ei ole ikkunaa, kytke ilmanvaihtokoneisto päälle hetkeksi. Voit myös avata kylpyhuoneen oven ja ikkunan vastapäätä olevassa huoneessa. Jotta kostea ilma poistuisi tiloista eikä kerääntyisi muihin huoneisiin, muihin huoneisiin menevät ovet on pidettävä suljettuina.

5. vinkki: vaihda ilmanvaihtoventtiilin suodatin

Kylpyhuoneissa, joissa ei ole ikkunaa, oletusarvoisesti asennetun ilmanvaihtokoneen tiedetään poistavan epämiellyttäviä hajuja. Laitteen suorituskyky määrittää, onko kylpyhuoneen ilma taas raikas ja kuinka nopeasti. Jos ilmanvaihto on kuitenkin vanhentunut tai rikki, se voi myös aktiivisesti aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ilmaan. Kylpyhuoneessa saattaa tuntua epämiellyttäviä hajuja, jos suodatin on tukossa tai ilmanvaihto viallinen. Raitisilman sijaan viallinen laite tuo epämiellyttävän ilman takaisin kylpyhuoneeseen. Oli tilanne mikä tahansa: puhdistus, huolto ja mahdollisesti uusi tuote ovat varmasti vaivan arvoisia.

6. vinkki: puhdista hajulukko

Epämiellyttävät hajut voivat itse asiassa tulla jostain muualta: esimerkiksi, jos hajulukko tai viemäri on tukossa. Vaikessa tukoksissa on parasta pyytää ammattilainen irrottamaan jäämät.

Hae inspiraatiotaOle hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Kylpyhuonetuotteet lisäämään käyttömukavuutta kylpyhuoneessa