Pohjoismaiden ainoa viemäröintitorni Vantaalla | geberit.fi

Pohjoismaiden ainoa viemäröintitorni Vantaalla

Hydrauliikkatorni konkretisoi mitä tapahtuu, jos viemäröinti on pielessä

Hydrauliikkatorni Vantaalla Geberit & IDO Showroomissa
Tuotepäällikkö Marko Polvi

Turvallinen rakennusten viemäröinti on haaste LVI-suunnittelijoille ja asentajille. Vantaalla sijaitsevan 14-metrisen Geberit-viemäröintitornin avulla yleisimmät ongelmakohdat havainnollistuvat ainutlaatuisella tavalla. Torniin on rakennettu toimivia ja ei-toimivia putkistoja, ja tornin toimintaa ohjelmoimalla viemäröintiasennuksen haastepaikat on helppo demonstroida.

Mistä johtuu vesilukon kuivuminen? Entä vettä roiskiva wc? Pohjoismaiden ainoa viemäröintitorni konkretisoi hydrauliikkaongelmia ennennäkemättömällä tavalla.

“14-metrisen tornin avulla voimme tarjota LV-suunnittelijoille ja -asentajille turvallista ja käytännönläheistä koulutusta viemäröinnistä“, tuotepäällikkö Marko Polvi Geberitin teknisestä tuesta sanoo. Torni havainnollistaa mitä viemäreissä käytön aikana tapahtuu, ja demonstroi viemärihydrauliikan kannalta oikeista ja vääristä asennustavoista johtuvia ongelmia. “Olemme rakentaneet torniin oikean- ja vääränlaisia putkistoja. Voimme esittää vaikkapa, mitä tapahtuu, jos pystykokoojan pohjakulma tai kerrosten haaraviemärit on rakennettu väärin“, Polvi kertoo. Putkistossa virtaava sininen vesi kuvaa oikeaoppista tilannetta, punainen väärästä asennuksesta aiheutuvaa ongelmaa.

Tänä päivänä monet viemäröinnin ongelmat juontavat juurensa vuosikymmenten taakse. Iso osa rakennusmääräyksistä on peräisin 1970-luvulta. Toinen muutos entiseen on rakennusten korkeus. Ennen kerrostalot olivat kolmesta neljään kerrosta, nyt jopa yli 200-metrisiä. Geberit tarjoaa ratkaisuja viemäröinnin haasteisiin mm. järjestämällä koulutuksia aiheesta.

Koulutuksen tukena Hydrauliikkatorni

Näyttelymme sijaitsee osoitteessa Lumijälki 2, 01740 Vantaa

IDO & Geberit Showroomin Geberit-hydrauliikkatorniin voi tutustua yhdessä asiantuntijan kanssa sopimuksen mukaan.

Jos kiinnostuit koulutusmahdollisuudesta, ota yhteys oman alueesi Geberit-edustajaan ja varaa aika.

Katso yhteystietomme tästä

Toteutettu yhteistyössä

Torni on suunniteltu ja toteutettu Geberitin teknisen tuen toimesta. Tornin kantavasta rakenteesta on vastannut Mikael Östlund.