Puheenaiheena WC

1700-luvulla ennen WC:n keksimistä ihmiset kävivät tarpeillaan lähes missä tahansa talon ulkopuolella täysin mutkattomasti ja luontevasti. WC yleistyi yksityiskodeissa vasta 1900-luvulla, sillä siihen asti se oli varattu vain hyvin pienelle eliitille. Mitä yksityisemmiksi WC-tilat muuttuivat, sitä häveliäämmin ihmiset alkoivat suhtautua siellä käymiseen. Suhtautuminen ei ole siitä juurikaan muuttunut. Nykyään jotkut jopa nolostuvat joutuessaan asettamaan WC-paperinsa supermarketin kassahihnalle tai kantamaan sitä kotiin muiden näkyvillä.

Naiset kylpyhuoneessa

Kotia parempaa paikkaa ei ole

Haluamme mieluummin käyttää WC:tämme kotona, koska jos olemme kodin ulkopuolella pakotettuja käyttämään julkisia WC-tiloja, olemme huolissamme mahdollisesti jättämistämme jäljistä tai epämiellyttävästä hajusta. Saatamme jopa pidättäytyä töissä käymästä WC:ssä ja odottaa, että pääsemme illalla kotiin käyttämään omaa WC:tämme. Tämä paljastui Forsa-tutkimuslaitoksen tekemässä kattavassa tutkimuksessa. Kyselyyn vastanneista 69 % kertoi mieluummin käyvänsä kotona WC:ssä asioilla*. Tutulla ympäristöllä on tässä ratkaiseva rooli. Australialaisen psykologian professori Nick Haslamin mukaan kaikella, mitä tunnemme ja ajattelemme, on suora vaikutus kehoomme – ja siksi myös kokemuksillamme WC:n käytöstä. Näin ollen, koska tunnemme olomme turvalliseksi ja mukavaksi kotona, suolemme pystyvät rentoutumaan kunnolla. Sen seurauksena pystymme käyttämään WC:tä.

Suuret hurraahuudot WC:lle

Oletko koskaan todella pysähtynyt katsomaan omaa wc-istuintasi? Luultavasti et, eikö niin? Kyllä kannattaisi, sillä tuo niin merkittävä innovaatio on kyllä sen arvoinen. Käytämmehän wc-istuimia joka päivä, ja sillä on suora vaikutus hyvinvointiimme. Perinteisten wc-mallien lisäksi moderneissa wc-istuimissa voi olla myös integroitu suihkutoiminto ja hajulukkoliitin. Tällaiset toiminnot tarjoavat täysin uuden ulottuvuuden puhtauden ja hyvinvoinnin osalta WC-käynnin jälkeen.

* Geberitin teettämän saksalaisten WC-käyttöä koskevan Forsa-tutkimuksen tulokset.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Aina ajan tasalla

Geberit Stories: neljä kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutisia, tietoa tapahtumista ja vinkkejä kylpyhuoneeseen. Pysy ajan tasalla uusimmista tuotteista ja tärkeistä tapahtumista päivämäärineen ja saa lisätietoja puhtaudesta, tilan optimoinnista, mukavuudesta, muotoilusta, helppokäyttöisyydestä sekä kylpyhuoneen esteettömyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone