Tarjotaksemme parhaan mahdollisen palvelun käytämme kotisivuillamme evästeitä (cookies). Jatkamalla kotisivujemme käyttämistä hyväksyt tämän käytännön. Lisätietoja saa tietosuojalausunto -sivullamme.

Sulje

Geberit Suomi

Geberit Mapress -tulppakeräys

AUTETAAN ITÄMERTA YHDESSÄ - PUHDASTA VETTÄ KAIKILLE

ISMO OSALLISTUI ITÄMEREN SUOJELUUN

Jyväskyläläinen Ismo Puuronen, LVI Kasamo Oy:stä, keräsi kevään aikana työmailtaan Mapressin ja Meplan muovitulpat talteen ja toi ne Geberitin palautuslaatikkoon Jyväskylän Ahlsellille. Kerääminen sujui helposti, kun pussi oli koko ajan lähellä liittimiä puristettaessa.

Ismon sydäntä lähellä ovat vesistöt ja erityisesti Itämeri, joten tulppakeräys-
kampanjan hyväntekeväisyyskohde, Itämeren suojelu, nostatti erityisesti halun kerätä tulpat ja tukea John Nurmisen työtä tärkeässä tehtävässä.

Kierrättäminen kuuluu Ismon mielestä meille kaikille jokapäiväiseen elämään. Hän on kerännyt muovit talteen työmailta ennenkin ja palauttanut ne aina muovinkierrätykseen. Yhdeltäkin työmaalta hän keräsi 11 kg pelkästään muovia, jotka ovat nyt uusiokäytössä.

Ismo toivoisi muovitulppien keräämisen olevan jatkuvaa, jotta kierrättäminen pysyisi kaikilla mielessä ja palauttaminen olisi helppoa samalla kun käy hakemassa uusia liittimiä tukkuliikkeestä.

Geberit Oy järjestää 1.3. – 31.5.2019 käytettyjen Mapress- ja Mepla-liittimien muovitulppien ja puristusindikaattorien suojamuovien keräyksen. Talteenottamista varten tukkuliikkeissä on saatavilla muovipusseja. Kerää pussiin käyttämäsi tulpat ja suojamuovit ja palauta ne viimeistään 31.5. tukkuliikkeessäsi olevaan keräyslaatikkoon.

Mitä enemmän tulppia palautuu, sitä enemmän lahjoitamme rahaa John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojeluun. Jokaista kiloa kohden lahjoitamme 20€.

Palauttaessasi muovipussia kirjoita siihen nimesi sille tarkoitettuun kohtaan ja kampanjan päätteeksi kaikkien yli 3 kg keränneiden yritysten nimet julkaistaan tällä kampanjasivulla ”Mukana auttamassa Itämerta” -osion alla.

Muovitulpat ovat PE-LD-muovia ja uudelleenkäytettävissä. Ohjaamme muovit hyötykäyttöön.

John Nurmisen Säätiö tekee konkreettista työtä Itämeren rehevöitymisen vähentämiseksi. Säätiö on käynnistänyt reilun 10 vuoden aikana jo yli 30 Puhdas Itämeri -hanketta, joista yli 20 on saatu valmiiksi. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia. (lähde: John Nurmisen Säätiö )

PUHDASTA VETTÄ KAIKILLE

KÄYTTÖVESIHYGIENIA

Käyttöveden laadun pitää olla täydellinen – sitä ihmiset odottavat ja standardit ja säännöt edellyttävät. Oikeilla ratkaisuilla ja turvatoimilla Geberit pystyy varmistamaan, että asentajat, suunnittelijat ja huoltohenkilöt voivat taata hygienian soveltuvilla toimenpiteillä.

Geberit käyttää Mapress- ja Mepla-liittimissä ja ruostumaton teräs -putkissa muovitulppia suojaamaan niitä lialta ja pölyltä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Tällä pyritään takaamaan hygienia käyttövesiputkistoissa heti alusta alkaen. Suojatulpat ovat läpikuultavia yleisessä käytössä olevissa liittimissä ja kaasukäyttöihin tarkoitetuissa osissa ne ovat keltaisia.

Muovitulppa suojaa myös liittimien o-renkaita vahingoittumiselta ennen asennusta.

Värilliset puristusindikaattorit liittimien päissä tekevät puristamattomat Mapress-osat helposti huomattaviksi jo ennen koeponnistusta. Värillinen muovi on helposti huomattavissa katselmuksessa. Tämä antaa lisää turvallisuutta järjestelmään. Puristusindikaattori on helposti irrotettavissa oikean puristuksen jälkeen. Geberit-logo ja osan koko on painettu puristusindikaattoriin helpottamaan oikean osan löytymistä. Indikaattorin väri ilmaisee myös osan materiaalin:

  • punainen: hiiliteräs
  • sininen: ruostumaton teräs
  • valkoinen: kupari
  • musta: CuNiFe

Lue lisää Geberit Mapress ja Mepla -syöttöjärjestelmistä.

JÄRJESTELMÄ -

TAKUU JOPA 10 VUOTTA

Mapress ja Mepla -liittimillä ja putkilla on 5 vuoden takuu. Projekteille onmahdollista saada jopa 10 vuoden järjestelmätakuu, kysy lisää alueesi Geberit-myyjältä.

Geberitin valikoimassa löytyy sopivat ratkaisut niin yksityiskoteihin, julkisiin tiloihin kuin myös teollisuuden raskaaseen käyttöön. Joko muovista tai metallista valmistetuista Geberitin putkistojärjestelmistä löytyy oikea ratkaisu kaikkiin asennuksiin. Sopivat muunnoskappaleet varmistavat luotettavat, pysyvät liitokset eri Geberit-putkistojärjestelmien ja erilaisten tuotemateriaalien välillä.

Lue lisää Mapress ja Mepla -järjestelmistä

Uusissa työkaluissa, ACO103, ACO-203plus ja ACO203XLplus, on raportointimahdollisuus, jossa tarkistettavissa mm. jokainen puristusliitos. Sovelluksesta voi ajaa myös raportin, jonka voi liittää luovutuskansioon putkistojärjestelmästä.

Lue lisää Novocheck-sovelluksesta, mikä on yhteensopiva uusien Geberit-puristuskoneiden kanssa.

Mukana auttamassa Itämerta:

LVI Kasamo Oy, Jyväskylä

Putki ja Poltin Salmi Oy, Ylitornio

Putkityö Rentola Oy, Jokihaara

LVI ja rakennus Sarika Oy, Vaajakoski

Kotkan Lämpö ja Vesi Oy, Karhula

Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Punkaharju

Rinteen Putki Oy, Alajärvi

Onninen, Savonlinna

Ahlsell, Lappeenranta

Dahl Suomi, Lappeenranta

Onninen, Lappeenranta

Taitajakisojen kilpailijat, Joensuu

Muut nimettömänä tulpat palauttaneet

Mukana auttamassa