Tuskallinen kaato

Kaatumisvaara kylpyhuoneessa – tärkeintä on oikea materiaalien valinta

Stefanilla on takanaan rasittava työpäivä. Hyvä syy lähteä lenkille. Hän menee väsyneenä, mutta urheilun jälkeen täynnä endorfiineja suihkuun.

Huomio, liukastumisvaara

Nyt vielä nopeasti hampaiden pesu, sen jälkeen mukava televisioilta pääsee alkamaan. Mutta kuinkas kävikään – ennen kuin hän huomaakaan hän liukastuu märällä laattalattialla ja kaatuu. Stefanilla oli onni onnettomuudessa. Hän sai kaatuessaan vain pari mustelmaa. Hyvin kivulias kokemus, mutta olisi voinut käydä huonomminkin, kuten Saksasta, Itävallasta ja Sveitsistä saadut tiedot osoittavat. Siellä kotona tapahtuneet kaatumiset ovat onnettomuustilastojen kärjessä.

Riskin minimointi

Liukastumis- ja kaatumisvaara on suhteellisen suuri märkien pintojen vuoksi juuri suihkuissa. Riskiä voi kuitenkin pienentää oikealla materiaalien valinnalla tai käyttämällä joitakin apuna toimivia varusteita:

  • Taloa rakennettaessa tai kylpyhuonetta remontoitaessa kannattaa materiaalien valintaa harkita perusteellisesti. Erittäin hyvän liukastumissuojan tarjoavia ominaisuuksia on liukastumisen estävillä laatoilla.
  • Liukkaista pintarakenteista voidaan tehdä liukuestekäsittelyllä varmemman askelpinnan antavia. Käsittely lisää karheutta ja parantaa liukastumisenestoa. Tällainen käsittely tulisi aina antaa ammattilaisen suoritettavaksi.
  • Liukuestematot tai -liuskat eivät tietenkään saa mitään muotoilupalkintoja, mutta ne antavat tarvittavan pidon. Nystyröiden ansiosta liukuestematot tarttuvat hyvin pintaan, mutta ne voi kuitenkin irrottaa helposti. Niiden puhdistaminen ja kuivaaminen on helppoa, mutta hygieenisiä ne eivät kuitenkaan ole.
  • Jotta et menettäisi heti tasapainoa astuessasi suihkun jälkeen märin jaloin liukkaalle laattalattialle, aseta kylpyhuonematto tai froteepyyhe suihkun eteen ja kuivaa jalkasi siihen.

Tämä koskee tietenkin myös kylpyammeita.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirje jo tänään!

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme täältä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone