Tasalattiaiset suihkut - vinkkejä suunnitteluun

Tasalattiaiset suihkut ovat saavuttaneet suosiota.

Remontin yhteydessä tasaisen suihkun lattian asentaminen on aina muutostoimenpide. Siksi on tärkeää tarkistaa etukäteen, täyttyvätkö asennusvaatimukset.

Keskeinen kysymys tässä on lattian rakennuskorkeus eli tasoitteen kokonaispaksuus, joka sisältää lattian lisäksi myös muita kerroksia, kuten lämmöneristyksen, lattialämmityksen putket jne. Tasalattiaiset suihkut vaativat tietyn vähimmäiskorkeuden vesitiivisteelle. Jos lattian rakennuskorkeus on pienempi kuin vesitiivisteen syvyys, asennus ei ehkä ole mahdollista tai mahdollista vain erittäin monimutkaisilla ja kalliilla muuntotoimenpiteillä.

Avoimien suihkujen edut

  • Suurempi liikkumisvapaus suihkussa
  • Mukavempi ja turvallisempi tulla sisään ja poistua ulos
  • Hygieeninen ratkaisu ja yksinkertainen puhdistus
  • Tyylikäs ja ajaton muotoilu, joka saa huoneen näyttämään tilavammalta
  • Sopii esteettömiin kylpyhuoneisiin

Vinkkejä miten suunnitella tasainen lattia suihkuun

1. Tilan suunnittelu: oikean kokoinen

Tarkista, että pääsy suihkutilaan on vähintään 80 senttiä leveä ja itse suihkutila vähintään 90 x 90 senttiä. Mitä suurempi, sitä mukavampi.

2. Älä säästä suihkuseinässä

Kun käyt suihkussa, on yllättävää, kuinka pitkälle vesi voi roiskua ulos varsinaisesta suihkutilasta. Erityisesti, jos rahaa säästettiin suihkuseinässä. Saatat nauttia suihkustasi, mutta kun olet valmis, sinun on aloitettava koko kylpyhuoneen lattian kuivaaminen. Siksi, jos suihkussa ei ole ovea, on järkevää tehdä suihkuseinä niin suureksi kuin tila sallii. Koska mitä leveämpi lasinen suihkuseinä on, sitä suurempi alue on suojattu roiskeilta.

3. Suihkuallas vai laatoitettu lattia?

Molemmilla vaihtoehdoilla on mahdollista rakentaa tasalattiainen suihkutila.

Niitä on nyt saatavana eri väreissä ja materiaaleissa. Laatoitetut suihkutilat takaavat tasaisen lattian kaikkialla. Ne tarjoavat suuren suunnitteluvapauden. Pienissä kylpyhuoneissa suihkun tilaa voidaan käyttää myös avoimena tilana kun suihkussa ei käydä. Mitä tulee laattojen todelliseen kokoon, suurikokoiset laatat ovat suosittuja, koska niissä on vähemmän liitoksia ja ne on siten helppo puhdistaa.

4. Liukumaton: turvallista

Suunniteltaessa tasaista lattiaa suihkuun lattian kunto ja viemärin sijainti ovat erittäin tärkeitä. Jokainen, joka on koskaan liukastunut suihkussa, tietää, kuinka tärkeää on, että on pinta, joka tarjoaa turvallisen jalansijan myös saippuaisissa, märissä olosuhteissa. Kun valitset, etsi laattoja tai suihkuallasta liukumattomilla materiaaleilla.

Yleensä kukaan ei halua seisoa suihkun viemärissä, viemäri tulee sijoittaa joko lattialle mahdollisimman lähelle seinää tai seinään.

Suihkuhylly tasalattiaisessa suihkutilassa

5. TARVETTA SÄILYTYSTILALLE

Perhekylpyhuoneet ovat tunnettuja siitä, kuinka monta erilaista shampoota ja suihkusaippuaa löydät sieltä. Hylly suihkutilassa on käytännöllinen ratkaisu, joka tarjoaa säilytystilaa erilaisille pulloille ja putkille. Ja se tarkoittaa, että kaikki on poissa tieltä – myös siivoamiseen.

6. ESTEETTÖMÄSSÄ KYLPYHUONEESSA ON TASAINEN LATTIA

Esteetöntä suihkua varten suihkupinnan on oltava vähintään 90 x 110 senttimetriä.

Ikääntyneille tai fyysisesti rajoittuneille ihmisille kahvat ja taitettava istuin tai suihkupenkki tekevät suihkussa käymisestä yksinkertaisempaa. Sinun on myös varmistettava, että hanat ja suihkupäät ovat käden ulottuvilla ja säädettävissä istuma-asennosta.

Suihkukourut tai seinäviemärit ovat sopivia ratkaisuja viemäröintiin tasalattiaisissa suihkuissa. Optimaalisen vedenpoiston varmistamiseksi kaltevuuden tulisi olla enintään 2%.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirje jo tänään!

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme täältä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone