Kylpyhuoneen hoitaminen

On selvää, että jos autoja ei huolleta säännöllisesti, ne ruostuvat ja lakkaavat toimimasta. Kylpyhuoneesi vaatii myös säännöllistä huoltoa – sekä pieniä että suuria toimenpiteitä – jotta voit nauttia siitä pidempään.

Kampamainen hiussihti helpottaa suihkukourun puhdistamista

Vinkkejä kylpyhuoneen pieniin ylläpitotoimiin

Voit lukea kylpyhuoneen säännöllisen puhdistamisen tärkeydestä artikkelistamme ”Puhdas takimmaiseen nurkkaan asti”. Tämä koskee myös suihkualuetta, jossa pintojen säännöllinen puhdistus poistaa epämiellyttävän lian. Toiset toimenpiteet vievät hieman enemmän aikaa, mutta ne tulisi silti tehdä säännöllisesti, kuten suihkukaivon tai suihkukourun puhdistaminen. Hiussihti on helppo irrottaa ja puhdistaa, mutta myös viemäri tai kouru pitää puhdistaa aika ajoin huolellisesti. Muuten saippuajäämät tai muu lika voivat tukkia viemärin.

Nopea vedenpoisto

Muista puhdistaa vesilukot samalla kun puhdistat viemärin. Viemäreiden tukkeutuminen on tuttua varsinkin pitkähiuksisille. Hiukset jäävät viemäriin ja vaikeuttavat veden virtaamista pois. Vaikka pesualtaan vesilukko on suhteellisen helppo irrottaa, samaa ei voi tehdä suihkun tai kylpyammeen kohdalla ilman purkamista. Vaikka YouTubesta löytyy lukuisia hyviä (ja ei niin hyviä) vinkkejä, suosittelemme hiusten poistamista pitkillä pinseteillä. Se ei vaurioita vesilukkoa eikä putkia ja säästää tarpeettomilta korjauskustannuksilta. Puhdista myös pesualtaan ylivuotoreikä säännöllisesti. Ruiskuta tavallista puhdistusainetta reikään ja anna sen vaikuttaa. Tämä estää pahoja hajuja ja kalkkeutumista.

Vinkkejä suurempiin huoltotoimenpiteisiin

Jos wc:n sisällä valuu vettä jatkuvasti, se voi olla merkki siitä, että lika tukkii huuhteluventtiilin. Venttiili asennetaan silikonitiivisteellä varustettuna huuhtelusäiliön pohjassa olevan reiän päälle. Normaalisti venttiili tukkii reiän. Jos huuhtelusäiliössä oleva lika pääsee tiivisteen ja viemäröintireiän väliin, se voi estää huuhteluventtiilin normaalin toiminnan. Seuraavilla videoilla näytetään, miten venttiilin voi puhdistaa melko helposti, myös piilohuuhtelusäiliöiden kohdalla.

Geberit Sigma -piilohuuhtelusäiliön puhdistaminen
Geberit-pintahuuhtelusäiliön puhdistaminen

Ole varovainen!

Huomaa, että olet täysin vastuussa tehtävistä huoltotoimenpiteistä ja niistä seuraavista vaurioista. Tämä on mahdollista, koska kiinnitysosat on usein tehty muovista ja ne voivat katketa tai vaurioitua väärin käsiteltäessä. Huuhtelusäiliötä ei yleensä tarvitse puhdistaa sisäpuolelta. Itse asiassa seurauksena voi tällöin olla suurten kertymien irtoaminen, jolloin kertymät pääsevät tukkimaan huuhtelusäiliön. Pahimmassa tapauksessa putkimiehen pitää irrottaa koko wc-istuin. Varo rikkomasta mitään vesilukkoa tai muitakaan wc-istuimen osia tehdessäsi toimenpiteitä. Toimi erityisen huolellisesti ja harkiten. Suosittelemme ottamaan yhteyttä LV-asentajaan, jos olet yhtään epävarma.

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatioita ja toimintoja, jotka kuuluvat nykyaikaiseen kylpyhuoneeseen. Työkalussa voit valita sinua miellyttäviä ja sinulle tärkeitä asioita ja toimintoja. Työkalun avulla pääset lähemmäs unelmiesi kylpyhuoneen suunnittelua.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Aina ajan tasalla

Geberit Stories: neljä kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat uutisia, tietoa tapahtumista ja vinkkejä kylpyhuoneeseen. Pysy ajan tasalla uusimmista tuotteista ja tärkeistä tapahtumista päivämäärineen ja saa lisätietoja puhtaudesta, tilan optimoinnista, mukavuudesta, muotoilusta, helppokäyttöisyydestä sekä kylpyhuoneen esteettömyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone