Kuusi vinkkiä vedensäästöön

Veden, arvokkaan luonnonvaran, huolellinen käyttö on järkevää ja säästää rahaa. Siitä hyötyy ennen kaikkea luonto. Veden käsittely, kuljetus ja jäteveden käsittely vaativat kaikki paljon energiaa.

Länsimaailman kotitalouksissa yli puolet käytettävästä vedestä kulutetaan kylpyhuoneessa. Sen vuoksi suurin osa vedensäästöstä voidaan saada aikaiseksi kylpyhuoneessa.

Nämä kuusi vinkkiä auttavat sinua vähentämään vedenkäyttöä kylpyhuoneessa sekä säästämään rahaa ja energiaa.

Veden säästövinkkejä arkeen

Vinkki nro 1 – suihku kylvyn sijaan

Täyteen kylpyammeeseen tarvitset noin 150 litraa vettä verrattuna noin viiden minuutin suihku vie vain 50 litraa. Ero vedenkulutuksessa on silmiinpistävä – varsinkin jos yhdistät sen vinkki numero 2:n kanssa.

Vinkki nro 2 – vettäsäästävä suihkupää

Vettäsäästävä suihkupää voi vähentää suihkussa käytettävän veden määrää melkein puolella. Kuin myös veden virtauksen määrää voi vähentää erikoisten sekoittajien avulla. Tämä on oikeaa tehokasta vedensäästöä!

Vinkki nro 3 – Kaksoishuuhtelu

Geberitin huuhtelupainikkeista löytyy vaihtoehto joko huuhelunpysäyttämiseen että kaksoishuuhtelun. WC-istuinta ei aina tarvitse huuhdella maksimimäärällä vettä. Jos ei ole mahdollista vaihtaa kaksoishuuhteluun, niin ei tarvitse huolehtia: huuhtelun pysäytin voidaan asentaa jälkikäteen nopeasti ja helposti..

Vinkki nro 4 - Hanan sulkeminen

Hampaiden puhdistaminen, käsien pesu tai parranajo vie aikaa. Vettä tarvitaan kyllä alussa ja sitten taas lopussa, mutta ei ole mitään järkeä antaa veden valua välillä. Sulje siis hana väliaikaisesti ja säästä huomattava määrä vettä.

Vinkki nro 5 - Vähennä lämpimän veden käyttöä

Lämmin vesi on ongelmallinen vesi kaikissa kotitalouksissa. Koska veden lämmitys tarkoittaa lisäenergian tarvetta. Lisäksi kestää aina jonkin aikaa, ennen kuin lämmin vesi kulkee varaajasta hanaan. Sillä välin hanasta valutetaan turhaan kylmää vettä. Käsien nopea peseminen lämpimällä vedellä johtaa suhteettoman suureen vedenkulutukseen.

Vinkki nro 6 - Tippuvan hanan korjaaminen

Jatkuvasti tippuva hana ei käy vain hermoille, vaan se rasittaa myös vesilaskuasi – ja siten ympäristöä. Joten tippuva hana pitäisi korjata mahdollisimman pian. Likainen tai kulunut tiiviste on yleensä syynä hanan tippumiseen. Puhdistaminen tai vaihtaminen ei vaadi paljon. Ja se säästää kaksi-kolme kertaa enemmän.

Geberit VariForm -pesuallas
Geberit Renova Square -pesuallas

Hae inspiraatiota Ole hyvä, työkalu on käytössäsi

Inspiraatiotyökalu


Löydä inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun inspiraatiotyökalumme avulla. Istunnon jälkeen saat listan valitsemista tuotteista, jonka voit ottaa mukaasi jälleenmyyjäliikkeeseen.

Ota yhteyttä


Jos sinulla on kysyttävää, täytä yhteystietolomakkeemme ja lähetä se meille.

Uutiskirje


Uutiskirjeestämme voit lukea mielenkiintoisia uutisia, mitä uutta tapahtuu kylpyhuonemaailmassa ja saat myös vinkkejä jokapäiväiseen elämään kylpyhuoneessa.

Käyttäjäystävälliset kylpyhuonetuotteet

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirje jo tänään!

Rekisteröidy nyt uutiskirjeemme tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla uutuustuotteista, tapahtumista ja kylpyhuonesuunnitteluvinkeistä. Saat ajankohtaista tietoa tärkeistä aiheista, kuten henkilökohtainen hygienia, tilansäästö, kylpyhuoneen puhtaus, muotoilu, sisustus, remontointi, mukavuus, käyttöystävällisyys ja esteettömyys. Mitä enää odotat?

Tilaa uutiskirjeemme täältä

Minkälainen kylpyhuone on sopiva juuri sinulle?

Mutta, mitkä ovat oikeastaan tarpeesi? Onko tilankäyttö, puhtaus vai design tärkeitä sinulle? Haluatko mieluummin käyttäjäystävällisiä tuotteita vai otatko mieluummin vähän enemmän käyttömukavuutta, mitä esimerkiksi Geberit AquaClean -pesu-wc- tarjoaa? Tai pidätkö universaalista muotoilusta? Ei ole väliä mitä haluat, fiksujen kylpyhuoneratkaisuidemme avulla voimme tarjota sen kaiken sinulle ja yksinkertaistaa päivittäisiä rutiinejasi.

Enemmän tilaa kylpyhuoneessa
Puhtaampi ja hygienisempi kylpyhuone
Toiminnallisempaa muotoilua kylpyhuoneeseen
Enemmän käyttömukavuutta kylpyhuoneessa
Esteetön kylpyhuone
Käyttäjäystävällisempi kylpyhuone