Tarjotaksemme parhaan mahdollisen palvelun käytämme kotisivuillamme evästeitä (cookies). Jatkamalla kotisivujemme käyttämistä hyväksyt tämän käytännön. Lisätietoja saa tietosuojalausunto -sivullamme.

Sulje
Geberit Suomi

JOENSUU LIGHTHOUSE - MAAILMAN KORKEIN PUURAKENTEINEN KERROSTALO

Kohteen yleiskatsaus

 • Geberit Silent-Pro

Joensuu Lighthouse on valmistuessaan Suomen ja maailman korkein kokonaan puurakenteinen kerrostalo. 14-kerroksinen opiskelijoille tarkoitettu puukerrostalo on ainutlaatuinen yhdistelmä kestävää kehitystä ja korkeutta, johon uudenlainen rakennustapa aiheutti omat haasteensa.

Toisin kuin perinteisesti rakennetut kerrostalot, kokonaan puusta rakennettuun taloon jää vähemmän tilaa viemärijärjestelmille ja äänieristykselle. Kaikissa korkeissa rakennuksissa matalat kerrokset ovat enemmän alttiita viemäriäänille kuin korkeammat kerroskorkeudet ja puurakenteisessa talossa tämä vielä korostuu. Tasakattorakenteen vuoksi myös sadevesijärjestelmä johdettiin rakennuksen sisäpuolella.

Geberit valittiin toimittamaan kohteeseen sekä viemärijärjestelmä että wc-istuimet ja käsienpesualtaat kylpyhuoneeseen. Lisäksi Geberit oli mukana prosessissa aina suunnitteluvaiheesta alkaen. Ottaen huomioon viemärijärjestelmän tilan puutteen, toiveen hiljaisista viemäriäänistä ja helposta asennuksesta, valittiin koko rakennukseen Geberit Silent-Pro ja Silent-PP -viemärijärjestelmät. Pitkäikäiset, laadukkaat IDO-wc-istuimet ja -pesualtaat asennettiin jokaiseen asuntoon.

 • Samuli Sallinen, Arcadia Oy Arkkitehdit

”IDO-keramiikkatuotteiden valinta tuli oikeastaan rakennuttajalta ja omistajalta Joensuun Elliltä. He ovat käyttäneet IDOa ennenkin ja toivoivat samaa toimittajaa: saman ratkaisun käyttäminen useissa eri rakennuksissa helpottaa myöhempiä huoltotoimenpiteitä.” Samuli Sallinen Arcadia Oy Arkkitehtitoimistosta

 • Esko Jalkanen, LVI Ekonsult Oy

"Joensuun Ellillä on parin vuoden aikana rakenteilla, ja rakennettu noin 700 opiskelija-asuntoa, ja näihin kaikkiin on valittu jollain tavalla Geberitin tuotteita, sen takia, että näihin tuotteisiin voi luottaa.". Esko Jalkanen, LVI Ekonsult Oy

  Mikäli sinulla on projekti käynnissä tai tulossa ja haluat kysyä lisää, niin otathan yhteyttä:
  Itä- ja Pohjois-Suomi: Jukka Hakanen, sähköpostilla tai puh. 010 662 3522
  Länsi-Suomi: Jan-Åke Löfström, sähköpostilla tai puh. 010 662 3603
  Etelä-Suomi: Mikko Nieminen, sähköpostilla tai puh. 010 662 3733